Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
zkus laktační poradkyni, ať se zastaví u vás doma. Mě to hodně pomohlo a kojím do teď (malé je 4,5 měsíce) sice je to nejedlík, ale kojim ![]()
S ní jsem mluvila, když jsem si malého brala po těch dvou týdnech domů. Doporučila mi ty homeopatika a el. odsávačku aby mi pomohla při zvíšení množství mlíka, ale nepomohlo to. A to jsem v klidu, nemám žádné stresy a snažím se dodržovat pitný režim, i když v tom celkem pokulhávám.
26lenka píše:
S ní jsem mluvila, když jsem si malého brala po těch dvou týdnech domů. Doporučila mi ty homeopatika a el. odsávačku aby mi pomohla při zvíšení množství mlíka, ale nepomohlo to. A to jsem v klidu, nemám žádné stresy a snažím se dodržovat pitný režim, i když v tom celkem pokulhávám.
Nechci te strasit, ale nekdy to proste nejde a maminka se muze rozkrajet
Dale prikladej, pij tekutiny, nahrej si prsa pred kojenim, jeste po kojeni a mezi kojenim odstrikavej a hlavne klidek!!! Ale taky nenechavej malou hladovou - bude nestastna a ty potom taky!!! Kdyz toho bude moc at na jednu ci na druhou - dej UM a uzivej spokojeneho miminka!
Kojeni je krasne, ale ne za KAZDOU cenu! ![]()
Mozna jsemto spatne napsala, ale snad to pochopis ![]()
Přikládat „úplně pořád“ je podle laktační poradkyně špatně, potom se mlíčko hůř tráví a bude stejně řev. Koj co dvě hodiny a pak ještě odsaj. V noci se má prý odsávat co tři hodiny pokud už nebudeš vyřízená ze dne..jinak to co ti radila už maminka přede mnou. Pokud bude velký hlad tak dej UM ať malej není hlady.
Přikládám ho k prsu a pak ho ještě dokrmuju, jinak by řval hned co ho oddělám od prsa a vždy po tom ještě odsaju, takže i z lahvičky dostává moje mlíčko. Má to jako dudlík, nejde mu sání. Z lahvičky je to pro něho jednodužší. Zatím to vzdát nechci.
26lenka píše:
Přikládám ho k prsu a pak ho ještě dokrmuju, jinak by řval hned co ho oddělám od prsa a vždy po tom ještě odsaju, takže i z lahvičky dostává moje mlíčko. Má to jako dudlík, nejde mu sání. Z lahvičky je to pro něho jednodužší. Zatím to vzdát nechci.
No, ona lahvicka asi neni moc dobra, i kdyz my taky kombinovali lahvicku a kajeni skoro ctyri mesice!!! Nezkousela jsi tu strikacku? No a pokud mimiprsa nechce, a chces krmit MM tak odsavej dal jak to delas a jeste napr. mezi kojenim, aby jsi mela co nejvice mlicka. Klidne do zasoby, kdyby jsi chtela nekam jit a mel by hlidat tatinek nebo treba babi ![]()
Lahvičkou ho krmili už v nemocnici, ze stříkačky pít nechtěl vůbec. Zatím mám mlíčka málo, ale vůli na to mám, tak to snad nějak půjde. Díky za rady, kdyby jste věděli ještě o nějaké další radě, budu moc ráda.
a laktacni caj jsi zkousela?mam pocit,ze kdyz ho vypiju teply,ze se mi prsa preje jen naliji o neco vic
my taky porad bojujem i kdyz je mlika uz o neco vic prece jen ji musim aspon sem tam dokrmit uz zas mi zacala hubnout ![]()
Prcek mi krásně přibírá, aspoň jedna věc pozitivní na lahvičce, víš přesně kolik vypije. Začínám se smiřovat s tím, že kojit nebudu, ale odsávat budu co to půjde, o svoje mlíčko přijít nechci. Psala jsem si celý sen kolik odsaju a vyjde mi to sotva na půlku denní dávky.
Laktační čaj jsem ještě nezkoušela, mám jinej, pěkně hnusnej
, čaj
26lenka píše:
Prcek mi krásně přibírá, aspoň jedna věc pozitivní na lahvičce, víš přesně kolik vypije. Začínám se smiřovat s tím, že kojit nebudu, ale odsávat budu co to půjde, o svoje mlíčko přijít nechci. Psala jsem si celý sen kolik odsaju a vyjde mi to sotva na půlku denní dávky.Laktační čaj jsem ještě nezkoušela, mám jinej, pěkně hnusnej
, čaj
Já jich vyzkoušela několik a bio kojící aj je i fakt dobrej a po něm teklo mlíčko proudama
Ahoj maminky. My máme taky doma spavce, táhne mu na 2. týden a bohužel se nám také nedaří „rozkojit“, i když dělám maximum. Přikládám, odsávám, dostatečně piju… Každopádně laktační poradkyně (i v nemocnici) nám doporučili přikrmovat přes hadičku (je dostupná v lékárnách). Umíchá se UM v nádobce, dá se do ní hadička, připojíš si mimčo k prsu jako když kojíš a když začne sát, dáš mu do koutku tu hadičku. Pomáhá se tím stimulovat tvorbu mlíka, mimčo musí sát a nedostává příkrm zadarmo a ještě by to mělo napomáhat tvorbě dalšího tvého mlíčka. Tak to je moje malá rada… Držím pěsti všem maminkám, které mají nelehký rozjezd kojení jako já a není nás málo
. Důležité je opravdu spokojené miminko a maminka
![]()
Ahoj maminky,
po císaři jsem se nemohla rozkojit, byla to hrůza. Malá zhubla, zeslábla a bylo ještě hůř, dostala nutrilon…
Já jsem to vzdát nechtěla a tady jsou moje kominace:
Asi tak do 2 měsíců jsem občas dokrmovala Nutrilonem. Teď jse malé 5,5 měsíce, není žádný velký jedlík, ale je stále plně kojená.
Držím palce všem!!! a pokud se nezadaří, tak UM má taky své klady!!!