Problém s kojením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6926
20.5.11 22:00

Budit budit, at si Tě neplete s dudákem, ale pěkně tahá mlíčko. :-) Je to náročný, vím, ale vydrž, zlomí se to.
Hlavně přeju hooooooodně radosti - kojené či nekojené, hlavně ať je spokojené. :-) A to u milující maminky bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
20.5.11 22:03

kontaktovala bych laktační poradkyni…každej je jinej, každej to jinak prožívá a každej to má hlavně jinak…já zachraňovala kojení jak se dalo, ale ukojit dvojčata, když jedno prso dalo jen 40 a víc ani ťuk a obě žily z druhýho prsa, tak střídat je po 10ti minutách a i tak vydržet hladovej řev a trápit se,k že nedám příkrm, abych kojila a odsávala jsem a pila jsem a …vydržela jsem to 3 měsíce…a laktační poradkyni jsem měla na telefonu furt, doma váha…bez poradkyně bych skončila s kojením asi dřív, než jsem začala…

jukni sem http://www.kojeni.cz/

a držím pěsti…jo i po pár příkrmech z lahve se dá kojení zachránit… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
20.5.11 22:12

tak ukojit dvojčátka věřím že je fest náročné,ale i tři měsíce je fajn :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
20.5.11 22:17
Ajka a Domi píše:
tak ukojit dvojčátka věřím že je fest náročné,ale i tři měsíce je fajn :palec: :potlesk:

jj…na novorozenecký JIP jsem viděla, že každá kapka se počítá - holky krmili 3 dny sondou mlíkem od dárkyně (byla jsem po CS) a holky to netrávily a tahaly jim to zpátky natrávený a hubly…po třech dnech se mi spustila laktace a hned začaly trávit a skvěle přibírat…jsem ráda i za ty 3 měsíce…nehledě na to, že kojení je zážitek…každý přiložení mě dojímalo…

nicméně taky razím názor že spokojená a klidná máma = sokojený a klidný děti…a i bez kojení je máma prostě skvělá, když dává dítku to nejvíc - lásku! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
20.5.11 22:18

Ahoj, my máme 4 měsíce a už mám za sebou asi pět fakt silných laktačních krizí. Vy jste ale ještě maličcí, mlíčko se ti teprve upravuje a na to je nejlepší přikládat a přikládat. Mimísek si to dokáže roztahat, to se neboj, když mají hlad, tak vědí jak na to. Příkrm opravdu až když už nebudeš mít vlastní. Mě hodně pomohlo mezi kojením ještě třeba odsávat a nebo po kojení doodsát zbytek, aby se ta prsa co nejvíce stimulovala. Na začátku stačí dokrmovat stříkačkou přes prst, protože to není tak velké množství a mimčo nebude zmatené, co a jak tahá a jak to teče. Bude sát pořád stejně. Je to někdy na hlavu, ale musíš sebrat všechnu sílu a brát to jako sport, ve kterém chceš vyhrát. Alespoň to pomohlo mě :-D , vždy jsem si řekla, že to nevzdám a klidně jsem si i v noci chodila odsávat mlíčko (pořiď si kvalitní odsávačku) a prsa se pak začala znovu nalívat. Mě pomohli homeopatika Ricinus comunis CH5 -2× denně 5 kuliček, pak 3× denně šálek kojícího čaje, vitamíny pro kojící, hodně melty nebo cara a hlavně pitný režim, taky nahřívat prsa a třeba i občas promasírovat a hlavně myslet pozitivně. Tolikrát jsem to už chtěla vzdát a nakonec jsem se zase rozkojila a dnes už dokrmuju jen výjimečně. Přejí hodně trpělivosti a chladnou hlavu, neboj bude líp. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
20.5.11 22:21

jo a jinak my taky u kojení hrozně spíme, skoro po dvou minutách. Občas lochtám na nožičkách, občas na oušku, nebo na ni mluvím nebo hladím po ručičce, prostě něco, aby vnímala, že pije a ne že už chce spát. Protože jak brzy usnula, málo se najedla, za hodinu brečela zase hlady a mě se dělalo mnohem míň mlíka, protože míň tahala.
Taky to u nás dost ovlivnila novorozenecká žloutenka, u té jsou děti mnohdy o dost spavější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
20.5.11 22:25

Taky je občas dobré si zkontrolovat polohu na kojení, u některé se děti musejí víc namáhat, aby udrželi tělíčko a unavuje je to. Vždy se snažím si malou pořádně srovnat, aby byla uvolněná a mohla myslet jen na jídlo. A nebo kojit třeba i v leže na boku, jí bude pohodlně a bude to třeba taky lepší.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
20.5.11 22:28
BaraDolezal píše:
Anonymní píše:
Pokud ji dokrmuješ už teď Nutrilonem, tak ti bude odmítat mléko a ty přestaneš kojit, to je to nejhorší co mohou maminky udělat................... Vzdát kojení a hned začít s UM :roll:
Ale zakladatelka to preci nevzdava??? Ja jsem Nutrilonem dokrmovala ctyri mesice a mala MM neodmitala!

Taky jsem dokrmovala nutrilonem první dva měsíce - cca obden jedno krmení a teď jsou malému 3 a půl měsíce a plně kojíme. Saje hezky a je celkem spokojený, ale žádný macík z něj asi nebude (přibírá týdně cca130g).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
20.5.11 22:30
Jajka10 píše:
BaraDolezal píše:
Anonymní píše:
Pokud ji dokrmuješ už teď Nutrilonem, tak ti bude odmítat mléko a ty přestaneš kojit, to je to nejhorší co mohou maminky udělat................... Vzdát kojení a hned začít s UM :roll:
Ale zakladatelka to preci nevzdava??? Ja jsem Nutrilonem dokrmovala ctyri mesice a mala MM neodmitala!
Taky jsem dokrmovala nutrilonem první dva měsíce - cca obden jedno krmení a teď jsou malému 3 a půl měsíce a plně kojíme. Saje hezky a je celkem spokojený, ale žádný macík z něj asi nebude (přibírá týdně cca130g).

Paaani, vzdyt to pribira krasne!!! My tydne pribereme 140g a jsme na UM :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
21.5.11 06:36

Taky jsme ze začátku měli tenhle problém s kojením … my jsme malou nakonec nechávali, ať si sama dá mlíčka, kolik chce a když usne tak usne. Přiložilo se hned po probuzení … bylo to sice častější ale nakonec se vše po několika týdnech upravilo do dvou a půlhodinového režimu.

Jinak www.kojeni.net anebo zde na emiminu Laktační poradna nebo ještě zde na emiminu Diskuze ke kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.5.11 13:51

ahoj dnes uz to vypada trochu lip :-) mlicko nebylo od zacatku porod byl vyvolan a nechteli nas pustit ani z porodnice,ze hubneme a k tomu zloutenka…no ted uz to snad pujde k lepsimu dnes jsme dokonce bez nutrilonu :lol: dokrmovat jsem musela uz v porodnici a doma taky mliko ze zacatku bylo maximalne par kapek a mimi rvalo hladem :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
22.5.11 13:59
stelik píše:
ahoj dnes uz to vypada trochu lip :-) mlicko nebylo od zacatku porod byl vyvolan a nechteli nas pustit ani z porodnice,ze hubneme a k tomu zloutenka…no ted uz to snad pujde k lepsimu dnes jsme dokonce bez nutrilonu :lol: dokrmovat jsem musela uz v porodnici a doma taky mliko ze zacatku bylo maximalne par kapek a mimi rvalo hladem :cry:

však dobře si udělala, hlavně to nevzdávej, věř že se určitě rozkojíš, já se rozkojila až ve druhém měsíci a taky jsem dokrmovala stříkačkou nutrilon, hlavně fakt co nejčastěj přikládej a prostřídávej prsa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
22.5.11 19:47
stelik píše:
ahoj dnes uz to vypada trochu lip :-) mlicko nebylo od zacatku porod byl vyvolan a nechteli nas pustit ani z porodnice,ze hubneme a k tomu zloutenka…no ted uz to snad pujde k lepsimu dnes jsme dokonce bez nutrilonu :lol: dokrmovat jsem musela uz v porodnici a doma taky mliko ze zacatku bylo maximalne par kapek a mimi rvalo hladem :cry:

Držím palce ať to zvládnete, chce to čas a pevný nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
22.5.11 21:33

pravděpodobně se u kojení hodně unavuje. Z lahve to teče samo jedna radost, u prsa to je makačka. Takže pak je hodně taky důležitá správná poloha při kojení, aby miminku bylo opravdu pohodlně a nemuselo se namáhat ještě nějakou jinou činností, jako je držet hlavu a tak. Já mám třeba Kájuli položenou na takovým tuhým polštáři z líný pěny a jednou rukou ji už jen přidržuju a hlídám hlavičku a druhou rukou si přidržuju prso, aby jí určitě nikam neutíkalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
22.5.11 23:14

Ahojky. Můj malý má 6 týdnů a nechce mi vůbec sát. :-( K prsu si sice najde cestu, ale nic z toho. I když je přisátej cca půl hodiny a pak ho oddělám, pořád řve jak tur. Mám málo mlíka takže dostává UM. Beru homeopatika a piju čaje a nic. Odsávám co 3-4 hodiny. Ležel 2 týdny na jipce, nejdřív ho krmili kapačkou, pak měl sondu do žaludku a na konec lahvičku. Chtěla jsem ho zkusit přikládat co zařve hlady, jenže by řval pořád. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová