Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte maminky
ráda bych se s vámi podělila o recept na tvorbu MM, který mi hodně pomohl
Takže: 1pol. lžíce fenyklu, 1pol. lžíce anýzu, 1pol. lžíce kopru a 1pol. lžíce majoránky - to vše dáme do nádoby a zalejeme 1litrem horké vody a necháme 15 min. odstát a pak scedíme a pijeme
je to množství na jeden den
Snad vám to taky pomůže, recept mi dala teta, která ho dostala už před cca 20lety v porodnici a je odzkoušený na mnoha maminkách včetně mě
měla jsem problém, že bylo mléčka málo, a asi po dvou třech dnech co jsem pila tento nápoj se to zlepšilo tak, že musím i odstříkávat, tudíž si dělám i zásoby do mrazáku, kdyby náhodou
Přeji mnoho úspěchu s kojením ![]()
Chtěla bych poprosit maminky, které tento recept vyzkoušejí ať napíší zda-li jim pomohl či nikoli
děkuji
Petulikk píše:
Chtěla bych poprosit maminky, které tento recept vyzkoušejí ať napíší zda-li jim pomohl či nikoliděkuji
Já nemůžu sehnat ten anýz
a to jsem z Prahy
Hledala jsem v Bille mezi kořením a v Albertu taky
O víkendu jedem do Globusu, tak snad tam už bude
já ho koupila jak v kaufu tak v hyperalbertu, tak snad ho seženeš ![]()
mám všechno z bývalé hypernovy, nyní albert hypermarket - zakladatelce díky za tip ![]()
Holky, kopr se dá sehnat taky jako koření v nějakém supermarketu?
jo jo, mám ho taky z hypernovy.všechno od kotány akorát ten fenykl od vitany. zase ty tři věci měli jen od kotány,ale fenykl měli jen od vitany. ale hlavně že vše mám.
piju druhý den a zatím výsledek žádný
naopak hrozně málo mlíka, skoro nic ![]()
xxpetka píše:
piju druhý den a zatím výsledek žádnýnaopak hrozně málo mlíka, skoro nic
To se Ti může jen zdát, mi to taky tak udělalo, a ten 3 den se mi to rozjelo hodně
tak snad se Ti to taky tak rozjede ![]()
Holky, nabídli mi ve zdravé výživě kopr nať nebo plody…co tedy koupit? A fenykl mi prodali „fenykl plod“ …
Možná raději zajedu do hypernovy, když to tam mají ![]()
Tvoří se vám už mléča více? Mně zmizelo téměř ze dne na den, z plného kojení naráz mám tak max 50ml na jedno odsátí z obou prs
a vůbec netuším, čím to je…malý má 3,5měsíců…
xŠárka píše:
Holky, nabídli mi ve zdravé výživě kopr nať nebo plody…co tedy koupit? A fenykl mi prodali „fenykl plod“ …Možná raději zajedu do hypernovy, když to tam mají
Tvoří se vám už mléča více? Mně zmizelo téměř ze dne na den, z plného kojení naráz mám tak max 50ml na jedno odsátí z obou prsa vůbec netuším, čím to je…malý má 3,5měsíců…
No já bych raději vzala nať kopru a pak si ho natrhat ten anýz si myslím, že by byl taky lepší sypaný… a odsáváš po kojení ?? při kojení zatím zkus si prsa nahřát a pít teplý nápoj… ale čím to může být … jedině, že by měl malý pozdní spurt, teda pokud to odsáváš po kojení a malý Tě třeba vypije… třeba někdo bude vědět čím to může být…