Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Petul02 Já osobně bych se těmhle doslazovaným věcem snažila vyhnout. Pokud chceš doplnit pitný režim, raději nařeď víc mléko (místo 180 ml vody dáš 210 ml a odměrek necháš normálně 6). Navíc pokud normálně čůrá, čaj není potřeba.
@marka123 Já bych taky radsi kdyby pila vodu, ale všechnu mi ji vyplivne. Ať z flašky nebo ze lžičky a tváří se jako kdybych ji dala jo nějaký hnus
no 40tky ještě nebyli a snad nebudou ale i když je 27 stupňů tak malá je v kočárku úplně mokrá a to nechodíme ven odpoledne ale až k večeru když už to tak nepálí. Malá vypije 5× 150 ml, což je asi dost nevím. Nerada bych aby byla dehydratovaná.
@Petul02 píše:
@marka123 Já bych taky radsi kdyby pila vodu, ale všechnu mi ji vyplivne. Ať z flašky nebo ze lžičky a tváří se jako kdybych ji dala jo nějaký hnusno 40tky ještě nebyli a snad nebudou ale i když je 27 stupňů tak malá je v kočárku úplně mokrá a to nechodíme ven odpoledne ale až k večeru když už to tak nepálí. Malá vypije 5× 150 ml, což je asi dost nevím. Nerada bych aby byla dehydratovaná.
Zase kdyby mela takhle v tom kocarku zizen tak se napije i ty vody si myslim ![]()
Čaj sem dávala od 2 měsíců fenyklovy, když přešly koliky přestala jsem a začala zase až s příkrmy. Já si myslím že vypije dost, 150ml je hodně vody
Mě malá pije jak čaj tak vodu nemá s tím naštěstí problém.
@marka123 píše:
Kazdy podle sveho rozumu, osobne bych radsi davala vodu po lzickach nez kupovala tyhle sladke sracky. Prvni dcera mi taky nic nepila, ani redene stavy,ani tyto granulovane caje (ovsem ty jsem zkousela ze zoufalstvi az nekdy kolem roku), pila jen mliko, az nekdy po roce zacla pit i vodu, ted ma 2 roky a 4m a nema rada zadne caje, sladke stavy, jupiky nic.pije jen cistou vodu, mliko a neslazene caro:D. Ale ona je extrem v mnoha vecech. Druha dcera, ted 5 tydnu je taky plne na UM, caj mi taky odmita,tak dam kdyz je horko cucnout z flasky, vodu. Trochu potaha nez ji dojde ze to neni mliko, jinac taky po lzickach, nebo zkratim interval mezi mlikama, ale takove silene horka zatim nebyly.
Starsi dcera to mela stejne jako mladsi a ted ve 3,5 letech se napije vseho - od limonady az po cistou vodu ![]()
@Petul02 píše:
@LLenule111 dávám z láhve, ale zkoušela jsem i ze lžičky a všechno mi to vyplivla![]()
@poHanka89 a předpokládám že se malé nic nestalo když to bylo o chvilku dřívjá jsem koupila šípkový s borůvkou
Opravdu nestalo ![]()
@martulkasloník píše:…
nesmysl že při kojení kojo stačí. moje neteř byla hrozný uřvánek, plně kojená a přes léto to byl masakr ale švagrovka se řídila příručkama že kojo stačí, no psychicky jsme to s mamkou nevydrželi,neteř jsem si půjčila na hlídání, švagrová mi jí dala čerstvě nakojenou a zajeli jsme za roh, neteř vyžahla celou flašku čaje a usnula a spala celý odpoledne což do té doby v životě neudělala. od té doby jsem si neteř půjčovala skoro obden celé léto a pokaždé scénář stejný, neteř je teď už 10 let a švagrová dodnes neví o našem čajovém tajemství ale dodnes vzpomíná jak jen u mě malá krásně spala a nikdy nebrečela!!
to samé jsem si ověřila u své malé, když jsem viděla kolik čaje (neslazeného) a vody v létě vypila tak mi nikdo nenamluví že tekutiny nejsou potřeba a i mé kojící kamarádky do léta zastánkyně čistě kojení byli v létě za čajík ještě rády protože děcka řvali jak tur když viděli prso ale vodičky či čaje vyžahli celou flašku.
za nás se čaje dávali i při koju a přežili jsme to a játra nemáme zdeformované
Zdravím jakej jste koupila vajíček taky chci teď dát na ty vedra:) ![]()