Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny maminy a prosím o radu.
Dannymu je 11m pryč a stále kojíme. Ale pomalu se snažím přestat jenže chlapeček mi nechce žádné UM pít. Již několikrát jsem zkoušela kaši,mnoho drumů ale ani trochu,raději bude hladovět. A také z čeho UM podáváte? Zkouší pít z tréninkové hrnečku ale vypije tak 50ml vody za den. Víc do něj nedostanu ani náhodou. Tak jak na něj? ![]()
Přiznám se, že jsem z těch matek, které snad až své děti v tomto směru téměř rozmazlují. Okolí (někdo) se na mně taky díval trošku divně, když jsem prostě konstatovala, jo, dvouleté dítě je prostě ještě furt na plínách, a netrénujeme!!! A tak jsem se k tomu stavěla i s UM. Prostě nechtěl … tak nechtěl. Což byl trošku průšvih, protože já potřebovala pryč … až nám babi koupila novou flašku. Klasickou pro mimi, s dudlíkem. A tu přijal, stejně i s obsahem (bez výjimky.). Takže problémem nebylo UM, ale … flaška. A propo, na noc z ní pije dodnes. Neřeším to. Furt lepší, aby se napil, než z čeho. Takže to je moje rada. Zkus jinou flašku, popř. jiné UM.
Tak to bude boj,zkusila jsem dva druhy lahví a on z nich pít umí ale prostě nechce. A mlíčka UM mu také nechutnají. A musí nějaké mít nebo je nemám dávat? Ale bojím se že do rána nevydrží. Tak nevím co s tím pacholkem ![]()
Aleno, resim neco podobneho, akorat teda u sedmi a pul mescini, uz moc prso nechce, mam pocit, ze se odstavuje. UM plive a davi se a ja si nevim rady. U tebe bych rekla, ze uz je to ok, chlapecek je velky, takze kdyz UM chtit nebude a budes mu davat hodne mlecnych vyrobku, ani uz ho nemusi. Jogurty, jogurtova mleka, zerve na chlebik, kase…myslim, ze z toho by se dala denni davka pokryt.
AlenaKolin píše:
Zdravím všechny maminy a prosím o radu.
Dannymu je 11m pryč a stále kojíme. Ale pomalu se snažím přestat jenže chlapeček mi nechce žádné UM pít. Již několikrát jsem zkoušela kaši,mnoho drumů ale ani trochu,raději bude hladovět. A také z čeho UM podáváte? Zkouší pít z tréninkové hrnečku ale vypije tak 50ml vody za den. Víc do něj nedostanu ani náhodou. Tak jak na něj?
Ahoj,
zkusila bych pořídit láhev na mléko, ne na vodu. Takže třeba avent http://www.mimibazar.cz/foto.php?… nebo podobnou. Nejsladší mlíčko je sunar a ideální dát ráno hned po probuzení nebo když ještě napůl spí. To jsou děti povolnější ![]()
Takže koupíme další lavičku a zkusíme to. Já si tak trochu myslím že mu vadí to sušené mlíko,protože nechce ani kaše - také jsme zkusili několik druhů. A dokonce nechce jíst ani žádné ty pudinky co se dají koupit. Prostě to také plive. ![]()
A ještě se chci zeptat co pak dávat večer před spaním? Teď má mlíko ale až ho odstavím po čem vydrží celou noc spát??? ![]()
Díky za rady
Ahoj,
nejsem si jista, jestli ti takle male mimi bude hned po necem spat celou noc. Me kluk zacal celou noc spat az nedavno (a to je mu 2,5r
, s dcerou to bylo kdysi podobne.
Co se mleka tyce, tak nevim co si zkousela, ale primlouvam se za Sunar. Ze vsech UM co jsou chutna nejlepe a nejvice po mleku (to je tim mlecnym tukem, to jina mleka nemaji).
A k tomu prechodu z MM na UM. U nas bylo neco naprosto podobnyho. Vyzkousela jsem mleka, lahvicky, dudliky,… A pak jsem udelala radikalni rez. Proste jsem se jednou vecer s nim rozloucila, rekla ze jdu pryc a ze bude s tatinkem. A schovala se do loznice, aby me uz nevidel. Manzel ho vykoupal, uspal (nechali jsme ho hodne unavit, aby usnul bez kojeni, resp. nakojila jsem ho presne pred rozloucenim). Kdyz se pak poprve v noci vzbudil, tak mu lahvicku se Sunarem podal manzel. Malej ani nemrkl, vzal co bylo a od te doby se stal zavislakem na UM. Odstaveni z denniho kojeni je pak daleko jednodussi, myslim, ze zasadni je to nocni ![]()
Drzim palce, at neco rychle zafunguje…
Já odstříkávám od 2 měsíce MM do lahve od Medely - kopíruje prso a bradavku, zkus mu to dát z ní, jinak moje kamarádky mají stejný problém - kojené děti prostě lahev odmítají - jdou hned na hrneček. Ale ta Medela by mohla pomoci.
ahoj!
moje dítě sice z flašky pít umí, ale vešekerou um mi taky odmítala! od desátého dne odsávám a krmím flaškou. teď jsem chtěla přestat a přejít na um a smůla, nic jí nechutnalo. řvala a řvala a řvala. radši byla půl dne o hladu, ale um si nevzala. zkoušela jsem 6 druhů a nic. teď jí to učím tak, že míchám svoje mlíko a um. postupně měním poměr ve prospěch um. a kupodivu to jde. a bez řvaní. ![]()
Děkuji moc za rady,zkouším další lahvičku a nic. Danny totiž vůbec nechce pít ani přez den. Ze všech druhů nápojů do něj dostanu pouze vodu ale max.50ml za den a to je víkon. A to mu přikládám hrneček pořád. Nasaje a pak to na mě vyplivne.
Asi nemá žízeň ale i když jsou tepla tak nic. A přitom kojím jen večer,2× za noc a ráno. To mu přeci nemůže stačit???
fakt bych zkusila dát do té flašky tvoje mlíko. aspoň trošku odstříkat. třeba, když pozná svojí oblíbenou chuť, přijme flašku ![]()
@zuzanecka81 píše:
ahoj!
moje dítě sice z flašky pít umí, ale vešekerou um mi taky odmítala! od desátého dne odsávám a krmím flaškou. teď jsem chtěla přestat a přejít na um a smůla, nic jí nechutnalo. řvala a řvala a řvala. radši byla půl dne o hladu, ale um si nevzala. zkoušela jsem 6 druhů a nic. teď jí to učím tak, že míchám svoje mlíko a um. postupně měním poměr ve prospěch um. a kupodivu to jde. a bez řvaní.
Mám podobný problém..Malého krmím MM od příchodu z porodnice, ale jelikož už toho MM není tolik nebo se může stát, že nebude, tak jsem chtěla třeba jedno kojení nahradit UM, ale jakmile ho ucítí v pusině, tak se šlebí, pláče a nechce ho
Chtěla jsem se proto zeptat v jakém poměru jsi začala míchat MM s UM? Mám strach, že i přes to ho to UM ucítí a pak to může vylít.. ![]()
Nechápu, proč když je dítěti 1rok ho „nutíte“ pít UM
!
Já jsem sice kojila do 15.m.,ale malá se sama odstavila a navíc jsem byla podruhé těhotná, no UM nepila nikdy - nebyl důvod
!Po 1.roku a po odstavení jedla víc mléčné výrobky (jogurty, sýry, gervais, Lučina atd.) a hotovo! Dodnes nebyla nemocná a rozhodně jí UM nechybělo a nechybí
!U menšího dítěte bych to asi řešila, ale k tomu 1.roku ne…
@Severuska12 kolik je malému a co znamená, že bude MM méně, proč chceš nahrazovat kojení UM???
@Debie malému bude za 14 dní 5 měsíců (7,3kg). Od narození jí MM z lahve, protože mu nešlo pít z prsou (odsávám). Denně odsaju tak cca. 780ml a malý dostává 5× denně 170ml (měl by podle mého dostávát víc, ale zatím to nevyžaduje). Proto jsem chtěla aspoň jedno krmení nahradit UM, aby jsem odsála něco do zásoby na další krmení, ale on to UM odmítá ![]()
@Severuska12 aha, tak to jo! Máš můj obdiv - jenom odsávat, to je teda mazec!!!A to je mi teda líto, že malý UM nechce, protože já bych to už vzdala asi dávno
!Zkoušelas různé UM?
Já jsem nikdy teda nedostávalo do zásoby, celkem si mi příčilo to třeba mrazit…
A ty rovnou to odstřikané MM malém dáváš, že chceš jedno vynechat a mít na další? Není to škoda? takhle Ti to pěkně vychází přece! Chápala bych to, pokud bys ho chtěla dát třeba na hlídání nebo podobně, ale jinak nechápu moc ten důvod
!