Blinkání u 7týdenního chlapečka

58
15.4.12 17:36

blinkání u 7týdenního chlapečka

Zdravím vás, mám doma 7-týdenního chlapečka který trpí na koliky, což se celkem zlepšilo,ale začal blinkat a tak se na mám přidusil a zkončili jsme v nemocnici, kde nám nasadili nutriton,který super funguje neblinká,ale bohužel nekaká a hrozně tlačí a pláče, tak jsem mu včera po 4 dnech pomohla teploměrem, protože doma nemám rektální trubičku a šlo to.Bylo to hustší konzistence, ale myslím že by to měl umět vytlačit sám?!Dnes je to samé zase tak moc pláče a tlačí, mám mu pomoci?A jak by jste to dál řešili?Nevím co dělat je mi ho hrozně líto a zároveň jak tlačí tak mám šílený strach že se zase zalkne :-( Máte s tím někdo zkušenost?Prosím o radu jsem zoufalá…Předem moc díky, jo jsme plně kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
15.4.12 17:43

Biogaia nebo jak se to píše :oops: by mohla pomoct.

• Citovat
  • Upravit
58
15.4.12 17:49

máme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
15.4.12 18:35

My davali trubicku cca do 3 mesice a ted kaka v pohode sama :nevim: urcite pomoz, nenech ho trapit se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
15.4.12 18:53

Ahoj Emily.Vím, že rektální trubička pomáhá, ale rozhodně bych ji nedávala pravidelně. Problém, je že miminka si na ni rychle zvyknou a pak mají problém se samostatným vyprazdňováním. Nám hodně pomohlo, přesně v období kolem 8. týdne, nahřívací hračka do mikrovlnky s prosem. Jen jsme ji dali malé na bříško, do pár minut byla vykakaná. Myslím, že podobně by mohl zabrat i polštářek z třešňových pecek (prodává DM). Taky jsem malou hodně polohovala na bříško, když se nevykakala, tak aspoň šly ven prdíky. Kamarádka praktikovala masáže bříška vonnými oleji. S tím osobní zkušenost nemám, ale jim zabrala. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
15.4.12 19:07

děkuji za příspěvky, to ani nejde ho nechat trápit,nevydržím to,ale zase na druhou stranu vím že to tak nejde řešit pořád.Zítra budu volat doktorce, máme tam jít na kontrolu kvůli tomu přidušení tak jí to řeknu a uvidím co poradí.Jinak samozřejmě polohujem,peckový polštářek taky používáme, prdí krásně i sám,masáž bříška i cvičení s nožičkama děláme před každým přebalením, no je to hrůza..¨
kdyby se našel někdo kdo by to měl podobně prosím piště, chtěla bych abych mohla dál dávat nutriton, protože se tolik nebojím když neblinká,ale chtěla bych aby začal kakat sám, je to šílené vidět jak ho to bolí. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.4.12 19:51

Rozhodně bych vysadila Nutriton. Blinkání u kojence (pokud vyloženě nehází šavle obloukem a prospívá) je normální - mimino má reflux, nemá vyvinutou hrtanovou záklopku a tak se mu mlíko vrací zpátky a po Nutritonu sice neblinká, protože má hustější mlíko, ale taky ho to parádně ucpe. Měli jsme stejný problém. Nutriton malého ucpal tak, že jsme kakali jen s rourkou. O tom, jak ho bolelo bříško, radši ani nemluvím. Vysadila jsem ho a radši ho nechala ublinkávat. A že jsem měla pěkného blindíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
15.4.12 21:39

no asi to tak vidím, ikdyž moc nerada, taky jsem to neřešila dokud se mi tím nazadusil, ten starch co mám že se to stane znovu je velký :-( uvidíme co doktorka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
15.4.12 21:43

jo a můžu se ještě zeptat když ho to ucpalo jakou měla stolice konzistenci?Já totiž myslela že to znamená tuhou stolici,ale prďošek má takovou nevím kčemu to přirovnat jako přesnídávka třeba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.4.12 23:13
@Emily1987 píše:
jo a můžu se ještě zeptat když ho to ucpalo jakou měla stolice konzistenci?Já totiž myslela že to znamená tuhou stolici,ale prďošek má takovou nevím kčemu to přirovnat jako přesnídávka třeba :-)

Tuhou kdepak. To má dítko až na příkrmech. Spíš bych to přirovnala třeba k maltě. :mrgreen: Ne samozřejmě barvou, ale konzistencí. Taková tužší řídká nebo jak to říct. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
16.4.12 14:23

@Emily1987, ja by som tiez vysadila ten Nutriton. Male babetka dost blinkaju, a ked pribiraju na vahe, tak neni co riesit. A este skus mu naklonit postelku. Moj manzel u prveho dal pod matrac knihy aby maly mal trosku zvysenu postelku. Nas prcek do 4. mesiaca blinkal. A este po kojenii som ho dlho nosila na rukach aby poradne odgrgl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
16.4.12 21:41

tak píšu jak jsme dnes dopadli, nutriton jsem vysadila a hned potom se vykakal-což je divné takže ho asi neucpával-nevím :nevim: jinak jsme vyfasovali gastrotus baby uvidíme jaké to bude s ním.
Děkuji za rady,vysazení bych normálně vůbec neřešila,ale kdyby se vám dítě blinkáním přidusilo taky by jste z něj měly strach!Vím že je blinkání u miminek normální,ale po thle zkušenosti bych se ho ráda vyvarovala!
Jinak i klíny máme všude aby byl vyvýšený, a po tom přidušení dokonce i v kočárku, kde se nám to 3 hodiny po kojení stalo.¨Je to hrozné :,(
Ale děkuji všem co mi napsaly :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky