Sama s dítětem - mluvení

199
15.4.12 16:47

Sama s ditetem - mluveni

Uz delsi dobu premyslim o tom, zda je dostacujici muj verbalni kontakt s dcerou. Zijeme samy, tak jednou do tydne se vidame s rodici. Jde mi o to, ze v prubehu nasi konverzace dcerka stale brouka, piska, vyska, a vydava dalsi zvuky. Kdyz jsme samy doma, tak podstatne mene. Samozrejme na ni mluvim, povidame si, ale je to dostatecne? Nebude mit v budoucnu opozdeny ci ztizeny nastup reci diky mensimu oposlouchavani konverzace?
Rada se dozvim zkusenosti dalsich osamelych matek, jak vam ditko hovorilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
15.4.12 17:32

Jak máš starou dceru? Já jsem v tomto ohledu taky osamělá matka, neboť se přítel vrací domů pozdě a moc s náma není. Syn má problémy s mluvením, ale řekla bych, že to není jen tím, že nemá řeč kde to odposlouchat. Dcerka mluví v roce snad líp jak on, prostě to bude genetické :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
15.4.12 17:37

No ma 4mesice, zvuku vydava pozehnane, ale jak jsem psala, kdyz jsme ve spolecnosti a slysi kolem sebe mluvit, pusu nezavre, a to nemusime ani mluvit na ni. Kdyz jsme doma, tak si „povida“ jen po ranu v postylce a jinak kdyz na ni mluvim ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená Lucieho
15.4.12 17:42

Mimunka: nechceš toho po dítku ve 4. měsících nějak moc? To je úplně normální, že sem tam výská a piští a někdy ne.

• Citovat
  • Upravit
199
15.4.12 17:44

Spatne jsi pochopila muj dotaz. Jde mi o to, ze ve spolecnosti je vzdy „hovorna“, protoze nas slysi kolem. A kdyz je se mnou sama, tak podstatne mene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
15.4.12 18:25

Hele, já sem taky doma s malým celý den. Manžel se vrací těsně před koupáním a uspáváním. Když byl malej ještě menší, skoro jsem mlčela. Tak jsem si začala zpívat, komentovala jsem co doma dělám :roll: připadala jsem si jak debil :mrgreen: Te'd je to lepší, ukazuju mu věci, vyprávím co k čemu sloužím, komentuju, co děláme a pod. Myslím, že opožděný z toho děti nebudou, jen to chce trochu snahy a myslet na to - mluvit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
15.4.12 18:28

No komentuju vsechno porad, obcas neco i dvakrat trikrat zopakuju. :roll:
Tak v te samomluve budu dale pokracovat a doufat, ze to nebude mit vliv. Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
15.4.12 19:15

My býváme s manželem s dcerou hodně sami a přiznám se ti, že oproti vrtevníkům, méně mluví, čím víc se snažíme, čím víc čteme atd., tak je to lepší, ale je to teda zatraceně náročný někdy. U kamarádek vidím, které mají širokou rodinu, mluví s dětma opravdu hodně lidí, tak ta řeč je prostě dřív i lepší. Ale jestli je to jen tím, to říct nedokážu, ale podle mě na tom něco bude.........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí