Blinkání ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1247
7.10.13 20:08

Blinkání ve školce

Krásný večer,
tak už zase zakládám školkové téma, omlouvám se :( Dneska jsem se dozvěděla, že mi jeden synek ve školce od září už počtvrté :! blinkal. Myslím, že vím, čím to je. Kluci vůbec nejedí zeleninu (myslím syrovou), a když ji jen ochutnají, tak hned plivou :roll: Ve školce mají zeleniny dost. Jeden syn ji úplně ignoruje, druhý chce udělat paní učitelce radost a taky chce dělat to, co ostatní děti, tak ji vždycky statečně pozře. Jenomže pak se mu z toho udělá špatně a vyzvrací úplně všechno :( Jsem z toho dost nešťastná. Chci zítra říct paní učitelce, aby mu ji vůbec nepodávala, tak doufám, že s tím nebude mít problém. Máte někdo podobnou zkušenost? Vyšly vám učitelky vstříc? Spravilo se pak blinkání?
Moc děkuji za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.10.13 20:10

@mončatka spíš bych děti naučila jíst zeleninu :think: u nás by byl asi problém, aby zeleninu nedávaly. Polovina jídla byla totiž z ní (pomazánky, přílohy a pod) :think: Ale uvidíš, třeba to půjde, zkus se domluvit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
7.10.13 20:16

@martina.se Já zeleninu zkouším doma pořád. Ale vím, že ji nemám dávat po hlavním jídle, spíš jen tak v menším množství třeba k chlebu. Kluci to asi budou mít po svém tatínkovi, kterému se dělá ze syrové zeleniny špatně dodneška :( (Nikdy teda ale před klukama neukázal, že by mu bylo zle, naopak několikrát ji i demonstrativně snědl, aby bylo vidět, jak je zelenina dobrá :mrgreen:. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.10.13 20:17
@mončatka píše:
@martina.se Já zeleninu zkouším doma pořád. Ale vím, že ji nemám dávat po hlavním jídle, spíš jen tak v menším množství třeba k chlebu. Kluci to asi budou mít po svém tatínkovi, kterému se dělá ze syrové zeleniny špatně dodneška :( (Nikdy teda ale před klukama neukázal, že by mu bylo zle, naopak několikrát ji i demonstrativně snědl, aby bylo vidět, jak je zelenina dobrá :mrgreen:. )
:mrgreen: děsný chlapi.. tak to zkus ve školce dohodnout ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.10.13 20:21

@mončatka to jak u nás :mrgreen: kluk mi zeleninu sní jakoukoliv, ale zpracovanou.. Jediné co sní je udělaný okurkový salát.. Jinak nic čerstvé - jakože paprika, okurka- kyselé ano, zavařené, rajče ho natahuje..
Myslím, že to časem přejde, já bych to nelámala.. Já jsem prý byla jako dítě to samé-zelenina blé :mrgreen:, ale prostě postupem času jsem se to naučila..
Jinak jak píšu kluk mi sní zeleninovou polévku, květák vařený, samžený, prostě sní
Já bych to narovinu učitelce řekla.. U nás jsem ji hned řekla, že prostě rajče nejí, že ho to natahuje a prostě, mu to nedávají.. Máme jídelníček na chodbě, tak vím dopředu co budou jíst..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
7.10.13 20:22

Zeptat se můžeš, ale u nás by to asi byl docela problém… :nevim: oficiálně se výjimky z jídelníčku dovolují jen na základě vyjádření lékaře, ale zase když zvrací, tak možná by to prošlo… :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
7.10.13 20:25

@kvaček S vařenou zeleninou taky žádný problém nemáme, ale ta syrová :roll: Ale jsem ráda, že mají aspoň rádi jablka a hroznové víno + nějaké další ovoce. Taky to lámat nebudu, jen :roll: je mi to hloupý kvůli učitelkám, co s ním mají starosti (i když on se chudáček tak snaží je potěšit) a je mi to líto taky kvůli němu, protože vím, že vždycky, když se z toho poblinká, tak je strašně nešťastný :(
@martina.se Jo přesně, děsní chlapi :mrgreen: S paní učitelkami to zkusím, zdají se mi obě hodně rozumné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.10.13 20:29

@mončatka no to je to, že oni am děckám naloží a myslí si, žae to budou jíst.. Přece i dospělí nemá rád něco.. Ü nás to je tak, že donesou na sotleček velký talíř zeleniny- mají tak asi 6 stolečku u každého sedí myslím 4 dětí, jeslti dobře počítám a prostě si děti berou co chtějí.. Mají tam nakrájenou zeleninu a každé si bere co má rádo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
7.10.13 20:32

@kvaček On ví, že to nemá rád, že ho toho bolí bříško, ale když to jedí ostatní, tak chce taky :roll: :( To jeho bráška ví, že to nemá rád, tak si prostě nevezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.10.13 20:43

Majda blije po mlíku, tak jí ho prostě nedávají, má místo toho čaj. (nebo pudink, krupici - nejí)
Spíš bych hustila do syna, že se nikdo nebude zlobit, když tu zeleninu nezbaští, že ho potom bolí bříško…
Plus ta domluva s učitelkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
7.10.13 20:48

@Pipet To jsem mu přesně říkala, že se na něj nikdo nebude zlobit, když to nesní. Je pořád lepší nejíst ve školce syrovou zeleninu, než pak blinkat a být z toho nešťastný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí