Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
jsem v 38tt. Dnes jsem měla jít na vyvolání (malá už je hodně veliká), ale kvůli nepřipravenosti cest odloženo na pondělí.
Už asi 3 týdny mám zablokovaný esíčko, nebylo to nějak hrozný a dalo se s tím normálně fungovat, asi to drželo na uzdě pravidelný cvičení 3× denně. Dnes jsem si se synem na chvíli po obědě lehla a po probuzení se mi to brutálně zhoršilo. Neobleču si kalhoty, ponožky, neohnu se na wc, tečou mi slzy když se pokouším se obout, asi 10 min jsem se pokoušela lehnout si na tvrdý a kroužit v kyčlích, ale přes bolest to vůbec neprodýchám, natož třeba zkusit něco na balónu.
Obstřik se prý v těhu nedává a do upřímně mě děsí, že mám v tomhle stavu jít v pondělí rodit, když si nemůžu ani sednout. S prvním porodem jsem měla jen křížové bolesti, ale ne nějak extra hrozné. Je něco, jak tomu akutně pomoct? Navíc přes víkend, kdy nefungují fyzio?
Beru jakoukoliv radu, co mi zachrání život ![]()
EDIT: pomůže tomu epidural? Mám výhřez na 3 křížových plotýnkách, takže by mi ho dávali o něco malinko výš než běžně.
Mě na SI docela funguje, že si stoupnu na schod, bedničku nohou, kde to nebolí a vyvěsím nohu na té bolavé straně dolů. Opakuju několikrát denně. Poradil mi ti brácha, který je rehabilitační doktor.
@Betula jdu zkouset, dekuji. Ta „bolava” noha se nechava jen volne visici, nebo s ni nejak pracuju?
Ve druhem tehotenstvi jsem to mela taky. Priblizne 14 dni pred terminem jsem byla neschopna temer niceho. V noci jsem 5 minut jen vstavala na wc. Chodila jsem neskutecne pomalu. Bala jsem se, jak budu rodit.
Nakonec se to pri porodu nejak asi cele rozvolnilo. Na bolest jsem nemela nic. A zvladla jsem to. Pak to jeste 14 dni trvalo, nez to preslo uplne.