Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Co chceš vybirat z uctu, kdyz je tam minus? To co ti tam prislo akorat umazalo ten dluh co tam mas. Proc sis rodicak nedala na slozenku?
@Kriss Tina Protože se to stalo až po tom co jsem vyřídila rodičák a ten bude chodit na přítelův účet. Já svoje účty chtěla zrušit. Ale teď nechci aby sáhly na účet třeba mu. A nikdo mi není pomalu schopný k tomu něco říct.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina Protože se to stalo až po tom co jsem vyřídila rodičák a ten bude chodit na přítelův účet. Já svoje účty chtěla zrušit. Ale teď nechci aby sáhly na účet třeba mu. A nikdo mi není pomalu schopný k tomu něco říct.
Ucet v minusu asi tezko zrusis
.
Vybrat to nemuzes, jen se ti tim umazala dluzna castka.
Na ucet pritele sahnout nemůžou. Tvuj ucet bude zablokovan do te doby, nez dluh umoris jak exekutorovi, tak bance. Pokud je to materska a nebo mzdove minimum, mela by to banka vydat, ale nevim jak to je, když si v minusu a davkama od státu. V kazdem pripade je to hodne nezodpovedne.
Pokud jdes do Insolvence a uz mas Vyhlasku, mel by exekutor exekuci odlozit, az soud vyda Usneseni, mel by exekutor exekuci ukoncit na dobu celého ins. rizeni. Pokud splníš oddluzeni, a mas třeba neuhrazene pokuty od pcr, před ins., tak Te od toho soud osvobodi. Protože pokuty se do ins. neprihlasuji.
@AliBaba40 Ano vím, že je to nezodpovědné a moje blbost. Ale insolvenci mi poradil sám exekutor. Insolvence je zatím na začátku teprve tento týden jsem posílala veškeré papíry co po mě chtěli. Nechci se od ničeho osvobodit. Mám veškeré papíry kde jsem měla dluh u sebe a vše posílám. Jen mi dali řadu dát to na insolvenci.
Hlavni je s nima spolupracovat a vse dodat. Pokud Ti vse klapne, tak v case oddluzeni nesmis pachat prestupky a delat další dluhy. Jinak Ti ji zrusi a budes tam, kdes byla. Takze hodne zdaru, at to das..! Protože dle me zkusenosti jen cca 30% dluzniku opravdu vse splni az do konce.
@AliBaba40 Tak doufám že to klapne. Chci mít ve všem už pořádek. Jsou to dluhy z mladistvé blbosti prostě.
@Kacenka.k8 píše:
Kvuli 16 tis jses v insolvenci??![]()
Na účtu je -16 tisíc. Dluhů má mnohem více a jinde.
Po dobu exekuce si můžeš jednou vybrat životní minimum na sebe ze zablokovaneho účtu. I když je tam to minus. To minus je ta exekuce. V pondělí zajdi do banky a pozadej o vybraní žm.
@lísteček1 Děkuji.. Zajdu se tam zeptat. Jen tam není to minimum. Ale,,jen,, 3 tisíce co tam přišly. Tak právě nevím jestli to jde vybrat když je tam míň než je to životní minimum no. Ale Zajdu se zeptat
@lísteček1 píše:
Po dobu exekuce si můžeš jednou vybrat životní minimum na sebe ze zablokovaneho účtu. I když je tam to minus. To minus je ta exekuce. V pondělí zajdi do banky a pozadej o vybraní žm.
Ano, ale to tam nějaký peníze musí mít. Když je v mínusu a jde řešit insolvenci, tak jí víc do mínusu nikdo nic nedá. A zakladatelka nepíše že ten mínus je od exekutora, může to být jen vyčerpaný kontokorent.
Dobrý den, exekutor mi zablokoval účet. Jsem tam v mínusu 16 tis. A zařizuju insolvenci. A přišel mi tam zbytek mateřské nějakých 3 tis. Jde to vybrat jednorázově?
A tak když jsem si rodičovský příspěvek dala posílat na přítelův účet můžou mu bloknout účet když je jeho a jen tam bude chodit můj rodičovský příspěvek?
Insolvence je v řešení. Ale teď mám strach aby nesahly na účet přítele, protože to už by asi nerozchodil. Děkuji