Blokátory puberty u dětí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
19.11.23 13:26
@Karinkas píše: . Aby děti neposlouchaly tohle je pro holky, tohle je pro kluky a podobně.

Naopak!! Deti potrebuji odmala slyset jasne a jednoznacne „tohle je muz, tohle je zena“, ten ma tahle specifika a ta ma tahle specifika.
Musi se jim jednoznacne umoznit ztotoznit se se svym pohlavim.

Teprv ti, kterym to jednoznacne nepujde, a kteri jsou trans doopravdy, maji mit moznost s tim neco delat - tak jak to u nas doted fungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
19.11.23 23:26
@Lucie_Sx píše:
Naopak!! Deti potrebuji odmala slyset jasne a jednoznacne „tohle je muz, tohle je zena“, ten ma tahle specifika a ta ma tahle specifika.
Musi se jim jednoznacne umoznit ztotoznit se se svym pohlavim.Teprv ti, kterym to jednoznacne nepujde, a kteri jsou trans doopravdy, maji mit moznost s tim neco delat - tak jak to u nas doted fungovalo.

V tom máš rozhodně pravdu. Je důležité dítěti umožnit se ztotožnit se svým pohlavím! Přesně aby se potom v pubertě nemusely teprve se svou identitou naučit fungovat.
Já to myslela spíše na situace, které s genderem nesouvisí. Třeba aby holka neposlouchala, že fotbal je pro kluky. A kluk, že třeba tanec je pro holky. Tomu se nemůžeš věnovat, protože jsi holka/kluk. Kluci nebrečí, holky nezlobí. Protože i takhle se to semínko pochybnosti může zaset.
Prostě nedopovídám typickému modelu kluka/holky tak semnou je asi něco jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.11.23 00:11
@Karinkas píše:
V tom máš rozhodně pravdu. Je důležité dítěti umožnit se ztotožnit se svým pohlavím! Přesně aby se potom v pubertě nemusely teprve se svou identitou naučit fungovat.
Já to myslela spíše na situace, které s genderem nesouvisí. Třeba aby holka neposlouchala, že fotbal je pro kluky. A kluk, že třeba tanec je pro holky. Tomu se nemůžeš věnovat, protože jsi holka/kluk. Kluci nebrečí, holky nezlobí. Protože i takhle se to semínko pochybnosti může zaset.
Prostě nedopovídám typickému modelu kluka/holky tak semnou je asi něco jinak.

Nekde to popisoval jakysi psycholog a moc hezky tam rikal, ze ne vsichni jsou „jasny chlap, jasna zena“. Ze mame spoustu lidi jakoby na kraji - zzenstily muz, zena muzatka, zena co ji bavi muzske veci, muz co ho bavi zenske veci, atd atd, ale to jsou porad zeny a porad muzi, zadny duvod k drastickym operacim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
20.11.23 09:44

@Lucie_Sx Těm lidem ale nejde o to aby mohli dělat to co je údajně „pro kluky/holky“, zkrátka pro opačné pohlaví, ani aby se mohli jako opačné pohlaví oblékat, ale o sociální roli a to už ve „svém“ pohlaví mít nemohou. Trans muž chce aby mu okolí říkalo „pane“ a bralo ho tak, trans žena, aby ji lidé oslavovali „paní“. Chtějí mít takový hlas, společenské vystupování, zkrátka být tím druhým i v „papírech“. Na tom co mají v kalhotách pak nesejde, protože to už okolí neví-nevidí…protože na okolí působí úplně jako normální muž nebo žena (I když u přeměny z muže na ženu to někdy poznat bývá i tak, ale to je teď vedlejší)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
20.11.23 10:06

Já je v určité období oblékala jako kluk, ostříhala jsem se. Ale nebylo to, že bych chtěla být kluk, ale chtěla jsem působit nepřitažlivě, aby mě neotravoval žádný magor, ať už vyloženě uchyl či nadržený puberťák. Časem toto přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.11.23 16:07
@Perla1471 píše:
@Lucie_Sx Těm lidem ale nejde o to aby mohli dělat to co je údajně „pro kluky/holky“, zkrátka pro opačné pohlaví, ani aby se mohli jako opačné pohlaví oblékat, ale o sociální roli a to už ve „svém“ pohlaví mít nemohou. Trans muž chce aby mu okolí říkalo „pane“ a bralo ho tak, trans žena, aby ji lidé oslavovali „paní“. Chtějí mít takový hlas, společenské vystupování, zkrátka být tím druhým i v „papírech“. Na tom co mají v kalhotách pak nesejde, protože to už okolí neví-nevidí…protože na okolí působí úplně jako normální muž nebo žena (I když u přeměny z muže na ženu to někdy poznat bývá i tak, ale to je teď vedlejší)…

Ale ja nemluvim o skutecnych trans. Tech je zlomek, byli, jsou a budou.
Mluvim o pubertacich, co maji psychicke problemy, spatne nesou pubertalni fyzicke zmeny a neciti se uplne jako zena/muz - ale nejsou skutecni trans. Jen si to mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí