Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím
Mám 4letou blonďatou dcerku. Už ve 3 letech měla krásné dlouhé blond vlásky až pod zadeček, ale mermomocí si je chtěla nechat ostříhat na klukovské krátké vlasy( vůbec nevím co ji to popadlo). Tak sem ji nechala ostříhat a když sem ji viděla divila jsem se co to má s vlasy… Vlasy měla sice krásně ostříhané ale zářivá blond se vytratila a zastoupila ji hnědá, takže byla z blondýnky brunetou. Vlasy ji nyní hodně povyrostly( má je cca v půlce zad, nevím teď přesně
)a už jsou zase skoro celé blond. Mohl by mi prosím někdo trošku přiblížit tento jev? Nebo máte někdo podobnou zkušenost? Děkuji předem...... ![]()
Vlásky šisují - takže čím delší tím světlejší
Ale počítej s tím, že jí asi s dospíváním vlásky ztmavnou.
Jako já třeba nechápu, když příteli ostříhám jeho blonďatou hlavu, proč jsou vlasy na zemi hnědé ![]()
Aha
Moc děkuji, šisují… musím se přiznat ale toto slovo jsem ještě neslyšela
Ale děkuji moc......
![]()
Tak to je hodně zvláštní teda
Třeba má přítel magické vlasy? ![]()
Přesně tak,šisují, třeba od sluníčka a potom,pokud například používáš na mytí jejích vlásků pravidelně heřmánkový šampon,tak ten taky lehce zesvětluje.
Koukám že někoho pohádka Na vlásku nezdravě ovlivnila a začínají halucinace ![]()
Lynette píše:
Koukám že někoho pohádka Na vlásku nezdravě ovlivnila a začínají halucinace
No, od sluníčka ani tak ne jako tím ostříháním no… domluvila jsem se s ní že jí už vlasy nenechám ostříhat že si je může nechat ostříhat až bude starší( třeba teenager). Měla nebo má opravdu krásné vlásky a nechci aby šly pryč…
Heřmánkový šampon používám jen málo za čas… Mám ráda značku nivea a právě od té kupiji šampony a ještě johns john´s( promiňte, nikdy si nezapamatuju jak se to píše
) Zkoušela jsem i jiné šampony ale po těch měla dcerka vlasy suché, neleskly se.
Jaruše píše:Lynette píše:
Koukám že někoho pohádka Na vlásku nezdravě ovlivnila a začínají halucinaceTak tu jsem neviděla,budu to muset napravit.
Já též ![]()
Tak pokud neni dcerka vyloženě tmavá, tak to chápu.. Viděla jsem to u malé dcery švagrové nebo spíš když se dívám na fotky..
Když měla vlasy jako kluk, tak je měla středně hnědé a když je má dlouhé tak je světlonko blond..
Já bych řekla, aže ty vlasy jsou u kořínku tmavší a pak to dělá tkaový dojem a nebo jeslti ta změna prošla létem tak jsou vlasy světlejší od sluníčka
Nevím kdy a jak bylo co stříhané..
Shayla5 píše:
ZdravímMám 4letou blonďatou dcerku. Už ve 3 letech měla krásné dlouhé blond vlásky až pod zadeček, ale mermomocí si je chtěla nechat ostříhat na klukovské krátké vlasy( vůbec nevím co ji to popadlo). Tak sem ji nechala ostříhat a když sem ji viděla divila jsem se co to má s vlasy… Vlasy měla sice krásně ostříhané ale zářivá blond se vytratila a zastoupila ji hnědá, takže byla z blondýnky brunetou. Vlasy ji nyní hodně povyrostly( má je cca v půlce zad, nevím teď přesně
)a už jsou zase skoro celé blond. Mohl by mi prosím někdo trošku přiblížit tento jev? Nebo máte někdo podobnou zkušenost? Děkuji předem......
Trošku mimo téma-Mně nějak zarazila ta délka- ve 3 letech pod zadek?
To se musela narodit s vlasy po lopatky?
Lynette píše:
Koukám že někoho pohádka Na vlásku nezdravě ovlivnila a začínají halucinace
Naše dcerka má zas jakoby melír, přes léto je skoro blond a přes zimu má některé prameny tmavší a jiné zůstaly světlé… Už jsem byla i nařčena, že jí to barvím
… A co si pamatuju, já jsem měla až do 9té třídy dlouhé blond vlasy a pak jsem se ostříhala nakrátko a vlasy byly a už zůstaly hnědé.