BLW v 5 měsících?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
BLW v 5 měsících?
Zdravím, za nedlouho bude mít dcera 5 měsíců, a už od začátku jsem přemýšlela nad BLW metodou, avšak nikde se nemůžu dočíst zda je to vhodné i pro mladší (před ukončeným 6. měsícem). Přečetla jsem toho dost, ale většinou to jako odborníci nedoporučují, pokud dítě nedosáhne určitých milníků - např. má zvýšený zájem o jídlo, samo sedí, má ukončený 6. měsíc apod. Jelikož dcera Projevuje zájem o jídlo, občas při stolování mi i jídlo z ruky bere nebo se natahuje k talíři, žvýká a snaží se i okusovat hračky (až do takové fáze že si je tam snaží narvat celé), strká si do pusy snad všechno v jejím dosahu. Jestli s BLW metodou má někdo zkušenosti před 6. měsícem budu ráda za info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tam je primární ten zájem o jídlo, což tvoje dcera má. Takže bych do ruky klidně něco strčila. My dávali do ruky taky asi před 6. měsícem, prostě jak děti začaly jevit zájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud má zájem o jídlo určitě můžeš něco zkusit…já teda blw vyloženě nejedu ale je spousta věcí které děti muzou jíst rukama…starší teda neměla zezacatku moc zájem strkat si něco do pusy sama..když jsem se ale s nějakym jidlem přiblížila já ať už v ruce nebo na lžičce otevřela pusu jak kdyby týden nejedla…až později tak kolem 7-8m si začala brát sama…taky jsem asi byla opatrnejsi…vím určitě že jsem ji zkousela křupky různých tvarů a chuti ale moc jí to nebralo… mladší ten je velký žrout a do pusy si sám zkoušel davat už od cca 4m co začal z příkrmy..napred krupky, pak třeba kousky dušeného masa, ovoce -jahody, maliny, hrozno…něco co starší odlozila že už to nechce (třeba kuřecí křidýlko 😂 🙈) -mladsi od 6m leze a od 7m obchazi nábytek a je takový malý otesanek takže jakmile starší někde něco položí on se po tom okamžitě vrhne…😁 😂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit