Oleje do prvních přikrmů

150
12.10.23 12:12

Oleje do prvních přikrmů

Maminky, dostala jsem pro malého různé oleje do přikrmů, ale nejsem si jistá, zda jsou všechny vhodné. Váhám u lněného, sezamového, dýňového, kokosového, arašídového… Díky 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
12.10.23 12:15

Kokosovým olejem jsem natírala od miminka, takže tam si myslím, že se nic nestane. Do přikrmu přišel normální olej nebo máslo. Třeba olivový nechce do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
12.10.23 12:25

@Atisia nevím, jestli natírání a přidávání do pokrmů je totéž… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12699
12.10.23 12:40

Máslo bych nedávala, však ty mléčné výrobky se mají dávat až později. Aktuálně dávám první příkrmy a olej používám dýňový a řepkový. Údajně nejsou vhodné panenské oleje (nevím proč, četla jsem to v jedné knížce o příkrmech).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7558
12.10.23 12:42

Já kupovala v DM nějaký dětský olej, myslím řepkový. Určti bych dávala za studená lisovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
12.10.23 12:43

S tím sezamovým a arašídovým bych ještě počkala a dala je spíš až někdy k roku.

• Citovat
  • Upravit
53190
12.10.23 12:44

Já se přiznám, že tohle jsem moc neřešila, vždy jsem zakápla tím, co bylo po ruce, obvykle slunečnicový, řepkový, kokosový nebo olivový. Jde primárně o to, aby vitamíny vstřebatelné v tucích, které jsou v tom příkrmu, měly „nosič“, stačí vážně pár kapek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.10.23 13:38

Arasidovy a sezamovy zatim ne, kvuli pripadne alergii, lneny je skvely, dynovy a kokosovy taky.

A s tuky nesetri, neni to dieta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44226
12.10.23 14:13

Dávám od začátku máslo do svých příkrmů, ale začala jsem všechny přikrmovat až později, po půl roce a střídám s kupovanými.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.23 09:44

Dobry den,

co se tyce oleju tak bych mohla doporucit se zamerit najma na kvalitni oleje, za studena lisovane. Do prvnich prikrmu rozhodne patri oleje olivovy, repkovy, lneny, konopny, tekvicovy.
Stolove maslo a ghee maslo by jsem doporucila dt kdyz ma dite zavedene maso ve strave.
Co se tyce kokosoveho oleje, slozeni mastnych kyselin je z vyzivoveho hlediska mene vhodne, najma pri jeho pravidelne konzumaci (z duvodu jeho negativneho vlyvu na krvne lipidy) To v preklade znamena, ze miminko nepotrebuje kokosovy tuk a kdyz tak stridt a jen obcas.
Pro vice informaci me nalezete pod nazvem @bambino.nutrino

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22995
10.11.23 10:49

Já jsem nakupovala oleje v Dm, přímo u příkrmů..někdy jsem dala i máslo, podle toho jak mi to chuťově pasovalo. Nejvíce asi olivový, řepkový, lněný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
22.11.23 11:38
@KKK85 píše:
Já kupovala v DM nějaký dětský olej, myslím řepkový. Určti bych dávala za studená lisovaný.

Taky jsem dávala tenhle, jiné ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko