Oleje do prvních přikrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Oleje do prvních přikrmů
Maminky, dostala jsem pro malého různé oleje do přikrmů, ale nejsem si jistá, zda jsou všechny vhodné. Váhám u lněného, sezamového, dýňového, kokosového, arašídového… Díky 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kokosovým olejem jsem natírala od miminka, takže tam si myslím, že se nic nestane. Do přikrmu přišel normální olej nebo máslo. Třeba olivový nechce do teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Atisia nevím, jestli natírání a přidávání do pokrmů je totéž… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máslo bych nedávala, však ty mléčné výrobky se mají dávat až později. Aktuálně dávám první příkrmy a olej používám dýňový a řepkový. Údajně nejsou vhodné panenské oleje (nevím proč, četla jsem to v jedné knížce o příkrmech).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kupovala v DM nějaký dětský olej, myslím řepkový. Určti bych dávala za studená lisovaný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tím sezamovým a arašídovým bych ještě počkala a dala je spíš až někdy k roku.
- Citovat
- Upravit
Já se přiznám, že tohle jsem moc neřešila, vždy jsem zakápla tím, co bylo po ruce, obvykle slunečnicový, řepkový, kokosový nebo olivový. Jde primárně o to, aby vitamíny vstřebatelné v tucích, které jsou v tom příkrmu, měly „nosič“, stačí vážně pár kapek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Arasidovy a sezamovy zatim ne, kvuli pripadne alergii, lneny je skvely, dynovy a kokosovy taky.
A s tuky nesetri, neni to dieta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám od začátku máslo do svých příkrmů, ale začala jsem všechny přikrmovat až později, po půl roce a střídám s kupovanými.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den,
co se tyce oleju tak bych mohla doporucit se zamerit najma na kvalitni oleje, za studena lisovane. Do prvnich prikrmu rozhodne patri oleje olivovy, repkovy, lneny, konopny, tekvicovy.
Stolove maslo a ghee maslo by jsem doporucila dt kdyz ma dite zavedene maso ve strave.
Co se tyce kokosoveho oleje, slozeni mastnych kyselin je z vyzivoveho hlediska mene vhodne, najma pri jeho pravidelne konzumaci (z duvodu jeho negativneho vlyvu na krvne lipidy) To v preklade znamena, ze miminko nepotrebuje kokosovy tuk a kdyz tak stridt a jen obcas.
Pro vice informaci me nalezete pod nazvem @bambino.nutrino
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem nakupovala oleje v Dm, přímo u příkrmů..někdy jsem dala i máslo, podle toho jak mi to chuťově pasovalo. Nejvíce asi olivový, řepkový, lněný..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše:
Já kupovala v DM nějaký dětský olej, myslím řepkový. Určti bych dávala za studená lisovaný.
Taky jsem dávala tenhle, jiné ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit