Zácpa u půlročního dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zácpa u půlročního dítěte
Zdravím.
Mám sice druhé dítě, ale u první s tímto nemám zkušenost. Malá (nyní 6 a půl měsíce) má s bříškem problémy od narození, ale co jsme začaly s příkrmy, je to horší s vyprazdňováním, občas má vyloženě zácpu. Nyní se zase pár dní nevykakala, mám doma easylax, použila jsem jedinkrát a nechci moc často… krom masozeleninového příkrmu na oběd je plně kojená. Zkoušela jsem švestkovou štávu od Hipp, kojeneckou vodu, dávám probiotika Biogaia, do příkrmu přidávám kvalitní olivový olej (ze zoufalství jsem jednou zkusila i máslo, nic). Samozřejmě cvičení nožičkami, masáž bříška, teplou koupel…
Nějaké rady, jak jí pomoct, aby to zvládla sama? Když jsem použila ten easylax, vyjela z ní pak obrovská koule, nedivím se, že ji nemohla vytlačit 😕. Jak prosím šetrně stolici změkčit a malé pomoct?
Děkuji!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Asi bych to konzultovala s doktorkou. Starší dcera měla taky takové problémy - má je doteď, prostě má období kdy má stolici tvrdší a nejde jí to. Doktorka nám předepsala Forlax pro děti - je jen na předpis. Je na změkčení stolice a pomáhá s vyprazdňováním. Tak se zkus zeptat svojí doktorky jestli by ho nepředepsala. Může se od 6. měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn s tím měl problémy cca od 4. měsíce a po příkrmech se to ještě zhoršilo. Nevyprázdnil se třeba i 14 dní. Když už bylo vidět, že tlačí, ale nejde mu to, použila jsem easylax. Doktorka vždy jen okomentovala, že prostě dobře tráví a doporučila v případě potřeby ten easylax. Pak tedy doporučila ještě laktulósu, ale tu jsem nestihla použít. Trvalo to s horšími a lepšími obdobími až do cca 8. měsíce, kdy jsme najeli na ovesné kaše. Najednou se vyprazdňoval každý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit