SOS zavádění příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jedno dítě prezivalo do 10. měsíce prakticky jen na kojení. O erudici paní Dr. v nutričním poradenství bych si asi myslela své.
Dětem se opravdu nebudí jen hlady. Nevrle můžou být třeba i z toho, že je s.ere, že se nemůžou hybat-hlava by chtěla objevovat, ale tělo to jeste nedovoli.
Koj dítě dál a postupne zařazuje příkrmy hlady, ti urcite nepojde.
Není potřeba nemluvně vykemovat jak husu, cílem je naučit ho zdravé a pestre jíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No paní doktorka je teda expert
Zavést půlročnímu miminu 5 příkrmů naráz, včetně všemožných alergenů smícháných dohromady to je síla. Drž se svojí intuice, zavadej pomalu a po každém jídle dokoj, když bude malá chtít. Buzení a nevrlost bych klidně prisuzovala horku a žízni. Navíc spánkové vzory se u mrňousů mění a co platilo včera, už dneska platit nemusí. A ženy v půl roce to klidně být můžou, jedno z dětí už v v půl roce jeden zub mělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
fakt ti řekla, že máš jen takový jídelníček? Kolik je Dr cca let, mě kladla na srdce to co se tu omílá v každé diskusí. To je jeden druh zeleniny pár lžiček a pokračovat tak u každé nové. Je na to hezky udělá na jedna stránka.
Tak budit se může ze spousty důvodu. Ty zuby by to taky mohli být. Jako proč ne? Může se budit proto, že se naučila něco nového, perovat třeba. Taky jsme to tak v půl roce měli.
Jestli máš pocit, že tvůj postup zabere nejvíc tak to dělej. Když to nepomůže? Zkusila bych na snídani kaši třeba.
- Citovat
- Upravit
Ja bych teda asi zmenila doktorku. V klidu bych jela postupne, napred zelenina, idealne vzdy 2/3 dny po sobe, pak dalsi. Pi mesici pridat maso, zloutek a lepek. Ja zacala postupne v druhem mesici i s ovocem, ale malej je fakt zrout. Do toho kojim, jak chce. V noci se budi tak cca po 3 hodinach. Hlavne nikam nespechat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nebyla tak striktní. Dávala jsem postupně po 2 dnech zeleninový přikrm.
Po týdnu jsem dopoledne zavedla i přesnídávky. Cca po měsíci maso, lepek. Jogurty, nebo lučinu s chlebem jsem dávala od 8m.
Ale malá byla jedlík, hned napoprvé snědla skoro celý ten malý příkrm.
Ale dávat 5 jídel zároveň by mě teda nenapadlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vaše pediatra není normální 🙄Nenech se vystresovat a zaváděj to postupně a pěkně v klidu. Chudák dítě, navalit mu naráz takový jídelníček, bodejť by ho nebolelo bříško ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zaváděj postupně a pěkně v klidu. Podle některých odborných názorů má MM tolik živin, že by v nouzi uživilo dospělého člověka. Kojené děti se přikrmují k vůli potřebě železa a taky k vůli vjemům k rozvoji dalších schopností - žvýkání třeba. Jinak je MM komplexní potravina a v půl roce bohatě stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doktorku bych asi tak jakože jedním uchem tam druhým ven… asi bych ji i změnila. To není normální kojenému miminku které nikdy nic nemělo navalit hned vše… kaši.. bože… to je strašně těžké na trávení, k tomu přesnidávku, zeleninu… bobek. Dělala bych to jak ty říkáš… prostě jen ta zelenina.. klidně celý měsíc… pak měsíc maso, pak ovoce zase měsíc… a postupně jogurt, pak žloutek přidat někdy… zkokušet někdy potom přílohy kuskus(tím zavedete lepek), pohanku, rýži, těstoviny rýžové, kukuřičné… kaši klidně kolem 9m a spíše ráno na snídaní.
To je fakt doktorka roku… to je jak po průjmové dietě není průjem tak šup vše najednou a co se stane s tím zažíváním.. zase šok…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo nemáš stejnou jako já?
Mě na 4.mesicni prohlídce řekla, že mám dávat zeleninu. A polévky a kaše. A když ji nebude chutnat zelenina a kaše tak ji mám osladit lžičkou cukru:mrgreen:
nekojim malej je na UM. Ale prospívá krásně.
Jinak zkousej a dávej ochutnávat a k tomu kojení.
Jinak bříško si zvyká delší dobu na prikrmy. Tak že může být nevrle a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych teda k vůli výživovému názoru doktorku neměnila, kdybych s ní byla jinak spokojená a vycházela by mi vstříc v jiných závažnějších věcech jako je třeba očkování, řádné zhodnocení nutnosti nasazení ATB při nemoci ![]()
Ohledně přikrmování kojenců existuje několik nekompatibilních odborných názorů. Jinak to má WHO, jinak alergologové.
Asi se lekla toho, že dítko málo přibralo. Jako naprat to do něj vše najednou je nerozum, ale myslela bych si něco a jela po svém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co třeba místo jednoho kojení zařadit sunar? Třeba ráno nebo večer… Na „oběd“ ten jeden příkrm a zbytek kojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenkochod píše:
A co třeba místo jednoho kojení zařadit sunar? Třeba ráno nebo večer… Na „oběd“ ten jeden příkrm a zbytek kojení.
Proč? Vždyť MM je daleko hodnotnější. Kojenci se přikrmují k vůli omezeným zásobám železa, kterého má MM nedostatek. A potom k vůli poznávání nových chutí a textur jídla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1
No prostě jako alternativa k X příkrmům denně mi na tom nepřijde nic špatného… a taky pokud by byla zakladatelka nervózní z toho, že kojení nestačí, tak jedna dávka sunaru přece neublíží a dodá připadně další živiny, nebo minimálně alespoň mimčo zasytí.
Neznevažuju hodnotu kojení, ani příkrmů, ale přijde mi to tedy v tomto případě lepší řešení, než najet rovnou na jídelníček plný příkrmů, obzvlášť když je důvodem malé přibírání na váze… jak jsem psala, kojení i příkrm nechat, jen prostě přidat ten sunar.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka
Holky, moc děkuji za rady. Nakonec jsem zvolila cestu, kdy budu postupně zařazovat zeleninu v poledne a výsledek? Malá je zase spokojená, nekroutí se, stoličku už nemá tak tuhou. Takže spokojenost.
- Citovat
- Upravit
Prosím o radu! Mám šestiměsíční holčičku. Týden před ukončeným 6. měsícem začala být nespokojená, více plačtivá, začala se v noci častěji budit. Na šestiměsíční kontrole jsem se o tom zmínila doktorce a zeptala jsem se jí, jestli to nemůže mít od zubů. Ta malou zvážila a řekla, že přibrala pouhých 300 g a že to od zubů nebude, že má malá hlad a že musím urychleně začít s příkrmy. Malá je plně kojena. Podle paní doktorky už moje mléko nemá pro 6měsíční dítě potřebné živiny a je pro dítě pouhou „vodou“. Na to jsem jí řekla, že už jsem začala s mrkvičkou. Paní doktorka mi řekla, že mrkev, zelenina je úplně k ničemu, že malá potřebuje bílkoviny, které jsou v jogurtu, v mase. Prý mám začít hned (naráz) s celým jídelníčkem typu: ráno: jogurt Holandia + lžička ovocné přesnídávky, v poledne: masozeleninový příkrm, odpoledne: ovocná přesnídávka, večer: kaše. Zkusila jsem tento postup jeden den. Malá si vždycky trochu ochutnala, ale něco jí vyloženě chutnalo a snědla několik lžiček. Večer se hodně kroutila, prděla, v noci se častěji budila. Takže jsem tento postup zavrhla s tím, že pojedeme podle starého postupu, kdy budu pěkně pozvolna zavádět jednodruhovou zeleninu v době oběda. Malá je stále hodně plačtivá a partner je přesvědčený, že to má malá z hladu. Takže dáváme zeleninové a ovocné příkrmy 2-3 denně a večer kaši. Situace je taková, že malá je stále mrzutá, zaplynovaná a má podle mě tužší stoličku. V noci se budí 4-5 za noc. Od narození do poloviny pátého měsíce se budila 1-2× za noc. Holky, co myslíte??? Nejraději bych malé dávala jen ten zeleninový příkrm+ dokojení v poledne a během dne normálně kojila a pěkně pozvolna po 3 dnech zkoušela další druhy zeleniny atd., ale zároveň si říkám, že jestli opravdu to moje mlíko je pouhá voda, tak nechci malou trápit hladem… Mlíka mám hodně. Jen prostě je prý už výživově naprosto k ničemu… Prosím poraďte.