Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
mám 2,5 letého syna a náš problém je ten, že se bojí jít kadit na nočník. Čurat ano, ale kadit ani náhodou. Probíhá to tak, že si řekne o plenu a pokud ji nedostane tak ty hovíka podrží až do oběda než dostane plenu na spaní. Měl někdo z Vás podobný problém ??
moje neter taky nechtela kadit do nocniku, vyresili to zachodem ![]()
daji se koupit takovy zmensujici prkynka…
My jsme na tom byly úplně stejně.Před 14dny jsme začaly trénovat spaní bez plen, 4dny vydržela nekadit, potom to pustila do vany a hurá včera byl v nočníku první bobek.Znám víc dětí, který na tom byly stejně a časem si na ten nočník zvykly.Tak se neboj taky to zvládne.
Hana,Honzik,Hanička a Davídek
Ahoj, tenhle problém máme za sebou… Jířa byl bez plín přes den v 22 měsících, na noc v 26 měsících… ale kadit odmítal, ani do nočníku, ani do záchodu - prostě to držel a držel až to pustil třeba za tři dny… Přešlo to samo - ale trvalo to až do 30 měsíců!! už jsem byla na prášky, protože jsem opravdu kupovala plínu jen na bobek a byla to ostuda. Už jsem ani nevěřila, že se někdy naučí, vypadalo to, že prostě neumí kakat vsedě (vždy u toho musel stát a to na wc nejde). V těch 30 měsících šel jednou čůrat a jen tak si sedl na záchod (někdy čůral vestoje, někdy vsedě podle nálady) a najednou to tam šplouchlo a to byl zlom. Tři dny jsme kakali za žvejkačku
a hledali každý bobek v záchodě, pak už to zvládl i bez žvejkačky. Takže jediná rada je - nestresuj se, zakup balík velkých plín a vyčkej času
ono to přijde, třeba za 8 měsíců jako u nás