Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Určitě se na horách bobovat dá. Kopců je tam všude plno. Na sjezdovce se bobovat určitě nesmí.
No jasně! Dneska už ani nemusíš šlapat kopec pěšky. Nevím odkud jsi, ale u nás je třeba tohle
https://parkfrymburk.cz/…ani-frymburk
Doporučuji se kouknout ve svém okolí ![]()
Hory jsou přece velké kopce, takže samozřejmě, že tam je kde bobovat, pokud je tam sníh (bacha, teď sice byla dost zima, ale třeba Šumava je na tom se sněhem mizerně). Na sjezdovku ne. Někde jsou přímo sáňkařské/bobovací dráhy, ale vám určitě postačí normální kopec ![]()
Kolik je dětem? A vy jste taky nikdy nebyli bobovat/sáňkovat? To asi úplně nepobírám, ale asi i proto že my máme hory blízko a často máme sníh i okolo domu…Na horách bývají i místa určené na sáňkování, třeba v peci je i pojízdný pás, někde bývají i sáňkařské cesty, jinde je volný kopec vedle sjezdovek, v prosinci jsme byli týden na horách, ještě nebyly otevřené sjezdovky, tak jsme chodily na túry i po sjezdovkách a dolů děti jely na bobech ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak my jsme z Prahy a děti bobují od té doby, co umí chodit
I tady ten sníh většinou jednou, dvakrát za sezonu napadne, takže já taky nechápu ![]()
Tak chlap je ročník 82 a já 95 a to byl sníh ještě všude a samozřejmě jsme bobovali každý den, když to šlo
ale nežijeme na horách a synovi je osm a neboj se, že nikdy neboboval ale u nás je sníh tak jeden den a ještě málo, takže to ani nejezdí. Chtěla jsem jim dopřát pořádný závěje na horách. Tak jsem se jen zeptala, zda se tam bobovat může, zda je to tam pro boby vyježděný.
No vyježděný budou cesty a sjezdovky. Na cestách chodí lidi/běžkaři a na sjezdovky nesmíš. Snad víš, že když chceš bobovat v závějích, tak si to musíš nejdřív projezdit ne? ![]()
@unuděná nevím co nechápeš. Nepíšu, že u nás se nebobuje. Ptám se jestli je místo na bobování na horách
teď mi to přijde taky jako blbej dotaz
ale nechci aby jsme jeli někam mezi lyže a byly tam sami s bobama v hotelu
Díky všem co odpověděli normálně
Jako opravdu je
Děláš, jako bys nikdy nebobovala. Přece stačí 1-2× si projet koridor a pak už to jezdí v pohodě, ne? Ale ono toho sněhu ani na českých horách není nijak extra moc, takže bych se toho vůbec nebála.
Dotaz je usmevny, ale neboj, kdyz pojedete na jakekoliv hory a bude tam snih ve volne krajine, urcite najdete vhodne misto na bobovani. Na sjezdovky s bobama urcite ne.
Třeba v Kubově huti na Šumavě je sjezdovka a vedle je bobová dráha, krásně uplužená a nebo Frymburk ![]()
Nemyslím si, že je to blbý dotaz. Na horách sice kopce jsou, ale ne všechny jsou na bobovani vhodné. Na sjezdovce samozřejmě bobivat nemůžeš. Takže ideálně někde vedle, často buď není sníh nebo volný kopec bez lesa. Parádní je sankarska draha na černé hoře. To je pecka. My pak jezdíme za hranice do Německa (ale záleží odkud jste). Tam je kopec, který kdysi býval sjezdovkou, ale zrušili to a teď když napadne sníh se tam dá krásně bobubat. V mapach.cz v Německu mají dokonce kopce, kde se dá oficiálně bobovat, vyznačené.
Stačí kouknout i na webkamery lyžařského areálu nebo se zeptat na vybraném penzionu/hotelu…
Ahoj. Nejsme lyžaři a chtěli bychom dopřát dětem sníh a bobování. U nás sníh moc není a chci se zeptat, kdybychom jeli na hory, tak dá se někde bojovat? Na sjezdovce je mi jasný že nejspíš ne. Ale někde bokem? Nikdy jsme na horách nebyly tak díky za normální odpovědi.