Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj,prosím o radu. Jsem v 11týdnu a od rána mě trápí bodavá bolest v podbřišku na pravé straně k močovém měchýři. Není to trvalá bolest, ale opakuje se. Chvíli je intenzivní a pak pomine (a znovu), nekrvácím a doteď jsem neměla problém. Setkali jste se s tím někdo? dík za radu. Zítra zavolám doktorovi, ale i tak.....každá rada dobrá ![]()
A curani nepali? V tehotenstvi byvaji celkem caste zanety mocaku, bohuzel ![]()
Taky to muze byt, jak se deloha roztahuje, miminko uz neni zadny shluk bunek, ale maly clovicek, tak potrebuje misto.
Mě píchalo v podbřišku a na levé straně. Nebylo to celý den, ale při určitém pohybu mi to vadilo. Tak jsem radši naklusala k doktorovi a ten mi řekl, že pokud se bolest nestupňuje, tak to bude tím, jak se zkracují děložní vazy. Stává se to třeba po námaze, nebo když dýl sedíš a potom prudce vstaneš. Já to tedy měla třeba i při chůzi. Radši si s tím k doktorovi dojdi, ať jsi v klidu. Jinak doktor říkal, že kdyby se to stupňovalo, tak že by to mohl být ještě slepák.
Já jsem dnes měla taky docela silné bolesti v podbřišku (jsem 5+3), nejdřív jsem myslela, že mám asi průjem, prostě takové křeče, ale nebylo to tím, pak bolest postupně zmizela…holky je to běžné? Snad bude vše OK, u mě i u tebe Hani ![]()
Taky myslím, že jsem kolem desátého týdne měla takové píchavé bolesti, jsou to děložní vazy, jak se napínají, roztahují. Někdy mně to bolelo dost, třeba týden, pak to zas přešlo. Děloha prostě roste ![]()
ahoj holky, tak jsem ráno zavolala doktorovi - příznaky prý odpovídají růstovým bolestem (asi budu mít pěknýho divočáčka
). Trochu mě uklidnil. Dnes je mi o něco líp, z práce za chvíli pro jistotu zdrhnu a půjdu si domů lehnout. Doporučil mi pít magnésium, mělo by pomoct. když ne, zase budu volat SOS. Snad to bude OK