Bodavé bolesti hlavy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
122
6.1.16 16:13

Bodavé bolesti hlavy

Zdravím vsechny:) máte někdo zkušenosti s bodavou bolesti hlavy? Boda me to vždy na jedné straně za uchem treba každých 10 sekund až několik dni, naposledy mi pomohli až na pohotovosti injekci a kapackou. K dr jsem obednana až za několik měsíců, mam diagnostikovanou migrénu a tenzni cefaleu. Je to velice nepříjemné, prasky na to nezabiraji, ani rosemig na migrénu ani valetol na bolest. Doktoři si se mnou nevědí rady, treba se tu najde někdo kdo mi poradí :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2292
6.1.16 16:28

Ahoj tak ja te asi moc nepotesim, s bolestmi hlavy a migrenou se lecim uz pres deset let a zatim bez vysledku, neexistuje lek ktery by zabral, bodavou bolest co popisujes mivam take ale nic na to nezabere, az to samo odezni.. jinak na migreny mam uz svou kombinaci leku ale je to pekny driak, taky obcas prechodne beru anopyrin, mam migreny hlavne pres leto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
6.1.16 16:38

Já vlastně nic jineho necekam, lecim se od 8 let a ted je mi 24.. Vsechny léky mi dělali jeste hůř, navíc jsem měla noční tepave bolesti. Měla jsem orfiril, topamax a nějaké doplňky stravy geratam a tebokan. Ty bodave bolesti mas v jakých místech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
6.1.16 16:44

Mám to taky, pravda je, že léky na bolest na to nezabírají. Jeden čas jsem přemýšlela, jestli to nemá souvislost s krční páteří, ale nevím, nevypozorovala jsem jednoznačnou souvislost.
Jen jsem vypozorovala, že tyhle bodavé bolesti trvají v různé intenzitě několik dní a vyvrcholí migrénou, která obyčejně patří k těm horším.
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
6.1.16 16:44

Tak to jsme na tom podobne ja se lecim od 15 a je mi 28 a zatim se to spis zhorsuje :( ja mam ty bodave bolesti jakoby v oblasti za uchem az i nad ucho, jsou bodave az krecovite a nezabere na to nic, trva to chvilku ale treba nekolikrat za den.Ja uz z leku vyzkousela ledacos a nikdy nic,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
6.1.16 16:56

Ja mam teda taky problém s krční páteří ale ani me nenapadla souvislost, asi zkusím nejakou masaz a rehabko, treba se mi taky uleví. U me je to vsechno spis hormony, kdyz jsem byla těhotná za celých 9mesicu me nebolela hlava jedinkrát. Uz mam za sebou akupunkturu, centrum bolesti a spoustu casu po doktorech a výsledek žádný. Ted mi jen řeknou ze po přechodu se mi to srovna. Tak se tesim na dalších 30 let bolesti.. Spis jsem měla z te bodave bolesti strach jestli to není neco vaznejsiho, nemam ji dlouho, na neuro jsem byla naposledy aSi před 5 lety, pak jsem to zkousela spis alternativně. Zkoušeli jste proteinové koktejly a zeleninove a ovocné stavy? A jeste bych se rada zeptala jestli náhodou nemáte taky ty noční tepave? Minule se mi to spustilo i z prášku na spani (bylinky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
6.1.16 17:08

Jo to hormony s tim taky souvisi, ja pri prvnim tehu ani jednu migrenu, po porodu najednou jedna za druhou asi dva tydny, a ted u druheho jsem mela do 3 mesice kazdy tyden alespon dvakrat :poblion: na rhb taky chodim, no od migreny to nepomaha ale nemam alespon ty klasicke bolesti hlavy, me zjistily ze mi na sebe spatne nasedaji krcni obratle tak ze to muze byt zpusobeno tim. Jinak taky rikaji ze s vekem se to bude zlepsovat..no holt do te doby nezbyva nez se dopovat leky a zkouset ruzne alternativy. Mas u migreny taky aury..?ty jsou pro me tedy horsi nez pak ta bolest, jeste k tomu mam vysoky tlak, nekdy slabost jedne poloviny tela, nebo poruchu reci..si pak prijdu jak pred CMP, je to hnus no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
6.1.16 17:19

@waldorfblair Rovnou napíši, že jsem nikdy neměla tak závažné bolesti jako Ty, ale mívala jsem bodavé bolesti hlavy, kdy ta bolest pulsovala podle tepu. A také mi bylo nepříjemné světlo. Bylo to hrozné, ale mně naštěstí zabral celkem obyčejný prášek. Bolesti hlavy jsem mívala několikrát do měsíce.

Od těch mých bolestí mi pomohlo, že jsem přidala pohyb. Neříkám, že už bolesti hlavy vůbec nemám, ale jsou mnohem méně často a ne tak intenzivní. Nic jiného jsem nezměnila, myslím si, že se nějak celkově zlepšil krevní oběh, a proto u mě ty bolesti ustoupily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
6.1.16 17:28

No ja tyden pred menstruaci a celou menstruaci trpím jak pes. Auru mam, poruchy řeči, nemuzu se vubec vyjádřit a mluvím jako opilá. Spatne se mi drží rovnováha, pravou stranu těla mam pak vazne jako po mrtvici. Zvracení, to je hruza protože to jeste násobí bolest hlavy. A pak drobnosti jako brnění v rukou nebo nohou a zvláštní pocit v nose, jako by se mi roztahovali nosní dírky. Je to hnus, uz jsem z toho za ty roky fakt znechucena a unavená, nemuzu si dat čokoládu, nealko pivo (o alkoholu ani nemluvím), pravidelně jim a chodím spat ve stejnou dobu a stejne nic moc nepomáhá. Jen teda mi fakt dělají dobre proteinaky a pomerančovy džusy (domácí) zkus to, treba ti to taky alespon trochu pomůže:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
6.1.16 17:35

@Veverka X ja dostávala léky na zlepšení krevního oběhu, bylo mi po nich jeste hůř:/ cvičit chodím dvakrát týdne, začala jsem i mnohem zdravěji jist ale lepší to bylo jen asi 3 měsíce a zase se to vrátilo do starých hnusnych koleji. Je dobre ze se ti to zlepšilo, závidím ale moc ti to preju:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
6.1.16 18:39

Já bojuji s migrénou několik desetiletí a vypozorovala jsem, že jinší bolest hlavy je od krčního páteře a jinak se mě projevuje migréna. Pokud mám tepavé nebo tupé bolesti hlavy, tak je to od páteře a jsu klidná. Trvají i několik dní a řeším to nějakýma analgetikama, pro mě je hlavní, nenechat hlavu rozbolet do neůnosnosti. Pravá migréna mě chytne náhle, bez varování. Během vteřiny přestanu vidět půl zorného pole, jakoby se setmělo a jak už tady bylo u někoho řečeno mám problém s vyjadřováním, nemohu si vzpomět na název banální věci, posledně se mě to stalo při pečení a já jsem si nemohla vzpomět co jsou dekagramy.Do toho mě chytne panický strach od toho bušit srdce, někdy mám fakt hrůzu, že je to mrtvice a já omdlím a někde spadnu. Okamžitě si musím vzít sumatriptan, což jsou výborné antimigretika a lehnout se zavřenýma očima, samozřejmě pokud jsu doma. Venku je to horší. Asi po půl hodině mě šíleně začne bolet hlava a to se vracím do normálu s viděním i s vyjadřováním. Ta hlava mě bolí do vytracena asi dva tři dny, až to odezní. Před třemi roky jsem dostala k pravidelnému užívání pentomer retard k rozšíření cév a záchvaty se dost oddálily. Mám je tak dvakrát-třikrát do roka, což se dá přežít. Někdy si ale myslím, že je to můj poslední den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
6.1.16 19:30

@katule9 jeste bych se chtěla zeptat jestli beres nejakou antikoncepci? Ja nemuzu mit vubec nic, nevadi mi pouze depo provera a ta je jen na krátkodobé využití takze za půl roku budu mit smůlu a budu bez antiko:/ po všech práškách, naplasti i nuvaringu me neustále bolela hlava a migrény jsem měla častěji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
6.1.16 19:38

@anezd to je hrozny, nedivím se ze se vydesite ze jde o mrtvici:/ ja mam teda varováni předem, brni me ruce a nohy a ten divny pocit v nose, bolest nastupuje během několika minut, někdy plus to bodani a problém s vyjadrovanim a chůzí, na konec i zvracení. kdyz píšete několik desetiletí, nejste uz po přechodu? Ja doufám ze alespon potom budu mit od bolesti hlavy klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
7.1.16 07:16

Ano, jsem v přechodu, ale migrény mě přepadají od dvaceti roků, jen jsem si už zvykla a možná nepropadám takové panice při záchvatu jak za mlada.Po prvé, když se mě to stalo, tak fakt bylo podezření na mozkovou příhodu a strávila jsem tři týdny na neurologii na vyšetření. Tehdy, je to 40 roků, se ani nevědělo jak takový záchvat pořádně pojmemovat. První diagnoza byla, nějaká slapší epilepsie, užívala jsem prášky na epi.,ale záchvaty jsem měla dál, potom to bylo od krčního páteře, chodila jsem na rehabilitaci a dokonce jsem s tím byla i v lázních, až posledních asi 15 let je diagnoza migréna. A asi to bude ono, protože mě okamžitě zaberou antimigretika. Já totiž nezvracím, nedělá mě zle světlo, i za pravého poledne se mě jakoby sešeří, ještě podotýkám, že jsem nikdy nebrala antincepci, jinak jsem za ty roky zkoušela všechno možné, diety, cvičení, nepít ani deci alkoholu, ale nepřišla jsem na to, co záchvat vyvolá. Musela jsem se s tím naučit žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
7.1.16 13:47

No mamce nejdřív tvrdili ze malé dítě hlava bolet nemuzue, ze si vymyslim. Pak epilepsie, dostala jsem nějaké antepileptika (orfiril myslím) které absolutně nezabirali a nikomu nebylo divne ze nemam epileptické záchvaty a ani eeg křivka epilepsii moc neodpovídá. V 18 letech mi teprve dali verdikt migrény. Moc jste me nepotesila, doufala jsem ze alespon po přechodu budu mit od bolesti klid. I kdyz je fakt ze nejdřív slibovali ze to přejde v pubertě, pak po porodu a ted po přechodu. Uz jsem se s tím tak nejak zit naučila ale stejne se mi moc nechce se s tím smířit, doufám ze se najde neco co mi pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí