Může mi stárnout mozek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.1.16 11:00

Může mi stárnout mozek?

Radši anonymně, nechci aby to rodina věděla :oops:
Je mi 38 let, mám víc jak dvouletý dítě a poslední dobou mám pocit, jako by mi nějak zestárnul mozek či co :nevim: Přeříkávám se, ujíždí mi slova, např. po mě chce dcera mandarinku, ale máme jen banán a já místo toho řeknu, že doma máme jen pomeranč. Pak jsem se na návštěvě při sklízení ze stolu ptala, jestli mám dát nádobí do mikrovlnky, místo do myčky :oops: přeříkávám se několikrát za den a kolikrát se neumím an vyjádřit, najít správné slovo…Je to normální? Nebo mi už jen stárne mozek, nebo čím by to mohlo být? Nemáte to někdo taky? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
49159
6.1.16 11:05

Nejsi třeba jen přepracovaná? přetažená? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
6.1.16 11:08

Stárne ti mozek, stejně jako zbytek těla. A bude hůř…Stává se mi to samé, už bych potřebovala do práce, děti jsou fajn, ale když už jsem třetím rokem doma a další tři roky před sebou, mívám pocit, že mozek se přizpůsobuje a někdy přepíná na autopilota :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
6.1.16 11:08
@Anonymní píše:
Je mi 38 let, mám víc jak dvouletý dítě a poslední dobou mám pocit, jako by mi nějak zestárnul mozek či co :nevim: Přeříkávám se, ujíždí mi slova, např. po mě chce dcera mandarinku, ale máme jen banán a já místo toho řeknu, že doma máme jen pomeranč. Pak jsem se na návštěvě při sklízení ze stolu ptala, jestli mám dát nádobí do mikrovlnky, místo do myčky :oops: přeříkávám se několikrát za den a kolikrát se neumím an vyjádřit, najít správné slovo…Je to normální? Nebo mi už jen stárne mozek, nebo čím by to mohlo být? Nemáte to někdo taky? :nevim:

je to normální… máš malé dítě, přepla jsi mozek na jeho úroveň… já po pár letech na mateřské nebyla pomalu schopna najít to správné slovo, zatímco předtím mě napadalo několik různých výrazů… ale jak jsou děti větší, tak se mi to zase pomalu vrací… zase víc čtu, mluvím i s dospělými lidmi a nevyjadřuji se jen v citoslovcích :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.16 11:11

@jdukolem To pravděpodobně jsem, ale přes vánoční svátky fungoval chlap, bral i dceru ven tak jsem si i odpočinula. Taky jsem jak slon v porcelánu, kolikrát vrazím loktem do dveří, upadne mi hrnek, o něco něčím škobrtnu…ztrácím kolikrát rovnováhu a zamotám se, kdyže zvedám z bobku tak jakoby než vztanu nahoru trochu zavrávorám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.16 11:15

Včera jsem malý chtěla říct, ať nechodí k tomu plotu, že by jí ten pes moh kousnout, místo toho jsem řekla, že by jí moh pes poběžet :oops: :nevim: :nevim: Chlap se zarazil a koukal na mě jak na postiženou. Pak koukám jak nám ujíždí před nosem autobus a říkám, hele metro nám ujelo :oops: :zed: Lidi na mě koukali jak na blázna :,(

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
6.1.16 11:17
@Anonymní píše:
@jdukolem To pravděpodobně jsem, ale přes vánoční svátky fungoval chlap, bral i dceru ven tak jsem si i odpočinula. Taky jsem jak slon v porcelánu, kolikrát vrazím loktem do dveří, upadne mi hrnek, o něco něčím škobrtnu…ztrácím kolikrát rovnováhu a zamotám se, kdyže zvedám z bobku tak jakoby než vztanu nahoru trochu zavrávorám :nevim:

Nebrala bych to na lehkou váhu. Pokud jsou i problémy s motorikou, řekla bych to obvoďačce, ať tě pošle na neurologii. Udělají ti nějaká vyšetření a budeš mít alespoň klid.

• Citovat
  • Upravit
49159
6.1.16 11:18
@Anonymní píše:
@jdukolem To pravděpodobně jsem, ale přes vánoční svátky fungoval chlap, bral i dceru ven tak jsem si i odpočinula. Taky jsem jak slon v porcelánu, kolikrát vrazím loktem do dveří, upadne mi hrnek, o něco něčím škobrtnu…ztrácím kolikrát rovnováhu a zamotám se, kdyže zvedám z bobku tak jakoby než vztanu nahoru trochu zavrávorám :nevim:

no asi by stálo za to navštívit neurologa.. není nad to mít jistotu.. ty dvě věci spolu nemusí souviset, ale mohou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
6.1.16 11:22
@Anonymní píše:

jo, nebo taky povolené a ochablé všechno svalstvo, možná i nadváha, vyšší nebo nízký tlak, špatný pitný režim… prostě tělo neposlouchá a občas zradí… i takhle to může být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
6.1.16 11:31
@Anonymní píše:
Je mi 38 let, mám víc jak dvouletý dítě a poslední dobou mám pocit, jako by mi nějak zestárnul mozek či co :nevim: Přeříkávám se, ujíždí mi slova, např. po mě chce dcera mandarinku, ale máme jen banán a já místo toho řeknu, že doma máme jen pomeranč. Pak jsem se na návštěvě při sklízení ze stolu ptala, jestli mám dát nádobí do mikrovlnky, místo do myčky :oops: přeříkávám se několikrát za den a kolikrát se neumím an vyjádřit, najít správné slovo…Je to normální? Nebo mi už jen stárne mozek, nebo čím by to mohlo být? Nemáte to někdo taky? :nevim:

Ehm já tomu říkám mateřská demence. Neboj ono se to zlepší, až půjdeš do práce a přijdeš víc do kontaktu s lidmi.
Jinak ano mozek stárne, to je přirozené. Pokud máš pochybnosti, tak se nech vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.1.16 11:32

Ty jo, jako bys mluvila o mě! Jsem doma s druhým dítětem (je mu rok), ale mezi dětmi jsem byla dva roky v práci. Kolikrát řeknu takovou blbost, že se sama divím, jak se mi to povedlo. A je to teď každou chvíli. Ovšem čtu dál - problémy s motorikou nemám. Kamarádka má něco podobného, ovšem ona se léčí s epilepsií a má to po změně léků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
6.1.16 12:28

Jak tu bylo psáno, asi si zajdi na neuro, pro klid duše, že je vše tak, jak má být, problémy popiš tak, jako tady.
Ale já takováhle období mívám taky, až jsem z toho vzteklá, že se nedokážu vymáčknou, a to prosím děti nemám a mezi dospělými se fakt pohybuji denně. Na psi mluvím občas jako úplný idiot, ale to se zaplať Bůh ztratí v přehršli povelů :mrgreen: ¨
Upřímně jsem měla u sebe obavu z RS, taky jsem občas větší, než prostor kolem mě, narážím, motám se, mám brnění,… ale bylo to v pořádku.
Spíš je to nějakým přetížením systému :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.16 14:40

Abycch byla upřímná, nechtěla jsem totu všechnodetailně vypisovat - přes vánočnísvátky jsem trpěla utkvělou představou, že mám nádor na mozku, zemřela mi na to extchýně, dost dlouho se jí točila hlava až jednoho dne na ulici omdlela a v nemocnici jí řekli, že se s tím nedá už nic dělat. Je to dva roky co umřela. Tady na emiminu jsem si taky našla diskuze o nádoru mozku a asi jsem si to vsugerovala, protože mi začalo nejdřív tikat oko, pak mě týden bolela hlava, pak mě brněly ruce, nohy, cítila jsem závratě a že se cítím divně. Měla jsem panickou hrůzu, že mám nádor na mozku. Včera mi na očním zjistili zánět spojivek a syndrom suchého oka, to bylo to tikání oka a byla jsem i u obvoďáka. Ruce mě brněly jen k ránu asi týden, nohy takové jen popichování jakoby jehličkama, tak to prejmůže být vše od nervů nebo i od páteře a ty nohy z toho, že jsem rodila CS a měla epidural. Předepsalmi něco, že to prej pomůže a za 14 dní na kontrolu a já v lékárně zjistila, že mi předepsal neurol 2× denně 8o :mrgreen: takže mě měl za hysterku a to jsem ještě mluvila o RS, že bych jí taky možná mohla mít. Co mám malou, tak se hrozně bojim že umřu na nějakou vážnou nemoc

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.16 06:01

Hele podle toho, co jsi popisovala v začátku, jsem se chtěla zeptat, jestli Tě někdy i nebolí hlava. Tohle všechno mám taky a mám i migrény.
Tyhle přeřeky a špatnou gramatiku mám před migrénami. O co hůře, vím, že to říkám špatně, ale i ty opravy jsou ty samé chyby.

• Citovat
  • Upravit
49159
7.1.16 08:37
@Anonymní píše:
Abycch byla upřímná, nechtěla jsem totu všechnodetailně vypisovat - přes vánočnísvátky jsem trpěla utkvělou představou, že mám nádor na mozku, zemřela mi na to extchýně, dost dlouho se jí točila hlava až jednoho dne na ulici omdlela a v nemocnici jí řekli, že se s tím nedá už nic dělat. Je to dva roky co umřela. Tady na emiminu jsem si taky našla diskuze o nádoru mozku a asi jsem si to vsugerovala, protože mi začalo nejdřív tikat oko, pak mě týden bolela hlava, pak mě brněly ruce, nohy, cítila jsem závratě a že se cítím divně. Měla jsem panickou hrůzu, že mám nádor na mozku. Včera mi na očním zjistili zánět spojivek a syndrom suchého oka, to bylo to tikání oka a byla jsem i u obvoďáka. Ruce mě brněly jen k ránu asi týden, nohy takové jen popichování jakoby jehličkama, tak to prejmůže být vše od nervů nebo i od páteře a ty nohy z toho, že jsem rodila CS a měla epidural. Předepsalmi něco, že to prej pomůže a za 14 dní na kontrolu a já v lékárně zjistila, že mi předepsal neurol 2× denně 8o :mrgreen: takže mě měl za hysterku a to jsem ještě mluvila o RS, že bych jí taky možná mohla mít. Co mám malou, tak se hrozně bojim že umřu na nějakou vážnou nemoc

a co takhle neurolog a pak hned psychiatr?
Víš psychika je hrozná mrcha a dokáže ti nasimulovat klidně i infarkt a ne není to tím že bys byla hysterka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí