Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, měl jste někdo takovou modrinu po bodnutí od včely? Je to už 4 dny, otok stále stejný (jen se posunul mírně nahoru), bolí to, nemůžu skoro vůbec chodit (tedy ne + po opravdu vubec, poprvé v životě jsem se do koupelny musela sunout po zadku, dnes už alespoň po bytě omezeně občas pajdam)
No a k tomu dnes ta modrina. Není to místo vpichu - to bylo zespodu nohy.
Je to normální a mám proste jen čekat, nebo už to mám ukázat doktorovi?
Potřebovala bych ve čtvrtek odpoledne být schopna řídit auto (nemám automat) a trochu pajdat. Muže doktor kdyžtak něčím urychlit to splasknutí?
Nezůstalo ti tam žihado? Jinak jo, mudr ti dá injekci a prášky a jde to rychle dolu.
Už jsi dávno měla brát aspoň hystaminika..Jinak modřina k tomu patří, dcera měla vpich pod okem a teprve 3-4 den to gradovalo, taky do monokla…Ale ledovala jsem jí to, dostávala Zodac myslím…
Beru Zyrtex (nevím jak se to píše), mazu Fenistilem (ten do sebe i kapu, ale už jsem ho asi vypila všechen) Průběžně nějak chladim + ocet, od včera ještě šumivé tablety vápníku. Víc uz mě moc doma nenapadá co dělat
Štve mě to hrozně! Jsem úplně vyřazena z provozu, chlap navíc skoro nepomůže, jen mi vysvětluje, ze se tomu nemám poddávat a mam si nějak poradit
kdybych chodila do práce, tak bych musela mít týden marodní kvůli jednomu “blbymu” štipnutí! To jsem vážně nečekala…
Podobný scénář… v pátek jsem šlápla na včelu, vytáhla žihadlo vespod mezi ukazováčkem a prostředníčkem… štípalo to, chladila jsem ve vodě.. pátek večer jsem vůbec nevěděla že nějaký štípanec mám. V sobotu to začlo otýkat, bolet nárt, šíleně svědit (zabíralo mazat fenistilem a polévat mraženou vodkou - i vnitřeně), ještě bez viditelného červeného otoku, který byl znát v sobotu večer. Od zdravotníků u vody jsem dostala Prednisan (tak nějak), který vůbec nepomohl. V neděli jsem nemohla chodit. V pondělí jsem zajela k dr, píchla mi injekci antihismaninik a ATB Dalicinu, který jsem brala po 8 hodinách. V pondělí večer po injekci otok splaskl a udělala se ohraničená fialová modřina, v úterý krásně vybarvená - již bez bolesti. Suma sumárum… bodnutí včelou je na týden - s léčivama alespoň bez svědění a výrazně menšího otoku, ale krásnou modřinku si užijete tak jako tak ![]()
Ahoj, tak syn má 5 dní od bodnutí, nejprve měl klasicky otok a teď toto… takže se nemám znepokojovat? Děkuji..
Já měla takto. Včela mě štípla do prstu vedle palce zespodu. Nic nepomáhalo, otok neustupoval. Musela jsem k Dr.