Jak odstranit přisáté klíště

111
28.5.18 15:20

Jak odstranit přisáté klíště

Ahojda. Klíště má asi cca 1 mm. Na pohotovosti radili odstranění pomocí roztoku mýdla. Bohužel to nefunguje, Kliště se drží vesele dál. Co pomohlo vám? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1100
28.5.18 15:22
@Solni píše:
Ahojda. Klíště má asi cca 1 mm. Na pohotovosti radili odstranění pomocí roztoku mýdla. Bohužel to nefunguje, Kliště se drží vesele dál. Co pomohlo vám? díky

Olej nebo ještě alkohol většinou jedno nebo druhé zabralo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
28.5.18 15:23

Zakapat desinfekci a vyviklat specialni pinzetou. pak znovu pouzit dezinfekci, nejlepe betadine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
28.5.18 15:36

Já jsem ho odstraňovala kývavě mýdlovým roztokem a pustilo se. A pak vydesinfikovala. Olej a jim podobné nedoporučují z důvodu vypouštění nežádoucích látek z klíštěte. Dříve jsem odstraňovala klasicky pinzetou proti směru hodinových ručiček a taky to fungovalo. Tak ať se brzy pustí neřád :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
28.5.18 15:37

1mm? Tak to jednoduše prstem přes kapesník točíš přes něj proti směru nebo viklacím způsobem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
28.5.18 16:15

Ono se kazdou chvili rika neco jinyho, driv se to vytacelo s olejem, pak se zas rikalo ze se ma kliste utrhnout treba jako se vyndava psovi pomocí klesticek :nevim: hlavni je ho vyndat co nejdřív a pořádně vydezinfikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
28.5.18 16:19

Hlavně to chce rychle. Jak se s ním začne manipulovat, začne vypouštět šťávy z trávicího ústrojí, které mohou obsahovat právě ty chuťovky jako boreliozu a tak.
Já osobně klíště čapnu do pinzety a vytáhnu. Vždy se povedlo. Zakápnu jódem. Kdyby tam zůstala hlavička, tak desinfikovat a ona se vyloupne. Ale určitě ně mýdlo, ani olej ani krémy. To ho začne dusit a začne produkovat do těla ty šťávy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
28.5.18 16:20

My teda vyndaváme klíšťata jedině tak že ho „šmrdláme“ nebo točíme navlhčenou sirkou :D přišel s tím přítel, že to tak dělá vždycky a opravdu to u nás funguje, jen na nás všichni komu jsme to kdy říkali koukají jak na blázny… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
28.5.18 16:25

No já jsme spíš pro rychlé škubnutí, než s ním kývat, točit, dusit ho olejem, krémem, mýdlem,…tam právě to klíště pak začne „zvracet“ ty šťávy s těma chorobama. takže za mě chytit do pinzety a vyndat. pořádně vydezinfikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.5.18 16:27

Tyhle mrňata malinko potřu krémem a chvilku přes ně přejíždím vatovým tamponem. Během pár vteřin se pustí.

• Citovat
  • Upravit
101684
28.5.18 16:51

@Halamka Jojo, já taky, mám tu plastovou na klíšťata a krom těch úplně miniaturních ani ne půl milimetrových s tím jdou krásně a jsou hned venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
28.5.18 17:27

@Solni Ahoj, poliji desinfekcí, vyndám pinzetou a znovu poliji. Vyndávám teď dětem prakticky denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
28.5.18 17:50

Ja ho chytnu kapesnikem a vytrhnu, mrnata beru pinzetou. Jen jednou se mi stalo, zrovna v patek, ze jsem ho roztrhala a neslo vyndat nijak, ale vetsinou se zadari.

Edit - taham je jen psum, na me dikybohu nejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
28.5.18 22:41

Ty prťavé jsem taky vždy napatlala krémem, či olejem a štětičkou během chvilky vytočila/vyšmrdlala :lol: Samozřejmě hned pak vydezinfikovala ránu a okolí, tu mrchu spálila a vždy bylo vše OK.
Nově jsem na doporučení kamarádky lékárnice zkusila SILICI MÁTY PEPRNÉ a taky funguje. Jen se klíště zakápne (to prý zemře a žádné látky nevypouští?!?) a za chvilinku se pustí. Naředěnou silici používáme i jako repelent a to můžu doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
29.5.18 09:18

Určitě bych nedoporučovala dávat na klíště olej nebo krém. Klíště se začne dusit, vypouští do rány různé exkrementy, což není dobré, právě tak se člověk může nakazit. Já vytahuji dětem klíšťata pořád, vzhledem k tomu, že bydlíme v přírodě. Nejvíce se mi osvědčilo ho potřít trochou dezinfekčního mýdla - používám Chilly intimu, pak krouživým pohybem odstraním. Už během pár vteřin se pouští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí