Bodnutí vosou 1,5 roční dítě

2
26.8.10 21:55

Bodnutí vosou 1,5 roční dítě

Zdravím,
mám na vás zkušené dotaz,nevíte za jak dlouho se může po bodnutí vosou projevit nějaký otok??dýchycích cest nebo tak .....Matýska dnes ve 3h odpoledne bodla vosa pod nosík. Zprvu to místo měl oteklé a červené, večer to už nebylo skoro znatelné, řádil,hrál si,všechno v pořádku. Ale ted se mi vzbudil a hrozně plakal…možná se mohl v postýlce bouchnout,to právě nevim :-( Všem děkuji za vaše zkušenosti a rady J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65551
26.8.10 22:12

Ahoj…
matyáš šlápnul na vosu asi ve 14ti měsících…řval jako tur,dala jsem mu hned octový zábal,on s ním usnul a pak normálně běhal…
myslím,že u vás to bodnutím už nebude…má to oteklé???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.8.10 22:14

nemyslím si, že by to bylo vosou, vždyť už je to skoro 7 hodin a psala jsi, že už to nebylo skoro vidět. Možná mu to mázni fenistil gelem (pokud máš doma), ten by měl případnou bolest utlumit, ale moc tomu nevěřím, že by to bylo ono. To spíš se mu o tom zdálo a tak se vzbudil vyděšený :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.8.10 22:15

Otok měl večer už skoro splasklý…snad to bude v cajku,naše první bodnutí tak mám strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
26.8.10 22:17

u každého je to jinak .ten ocet opravdu pomáhá mě musím říct líp než Fenistil ,důležitý je vytáhnout celé žihadlo ,aby v ráně nic nezůstalo .A kdyby se ti něco nezdálo radši zajít k doktorovy.

Je dobře ,že to nepodcenuješ .Já jak jsem stará tak mám 3 dny po píchnutí vosou 5cm flek bolí to a svědí ,ale nejhorší to bylo včera(den po píchnutí) flek 15cm bolest a napuchlina.
může se objevit i teplota ,ale jak by to začalo napuchat ,běžte aspon na obvod.

Příspěvek upraven 26.08.10 v 22:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
26.8.10 22:17

namazat cibuli,octem nebo fenistilem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65551
26.8.10 22:19
jarysek8 píše:
Otok měl večer už skoro splasklý…snad to bude v cajku,naše první bodnutí tak mám strach.

Jasně že máš strach,taky jsem ho měla…
ale pokud už „skoro splasknul“tak se neboj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
26.8.10 22:55

Klárku dostala žihadlo před 14 dny, měla to trochu oteklé, tak jsem jí to hned zaledovala, dala obklad z octu a do rána tam měla jen tečku a nic z toho nebylo, myslím že by se to projevilo rychle, ted už mu nic nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.7.17 21:17

Ahoj, jsem alergik a do pěti minut po bodnutí vosou/včelou zjistíš, jestli musíš k doktorovi nebo ne. Otok, nemožnost dýchat, zvýšená teplota. Pokud je to 7 hodin po bodnutí, úplně v pohodě :-)

Dneska bodla mojeho půlročního syna vosa do krku, po octovém zábalu po dvou hodninách úplně OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.8.20 22:03

Dceru 2 a pul pichla vosa cca pred 14dny. Samozrejme rev, au au, stála jak čáp. Vzala jsem ji, postavila do bazenku. Potom na vodou navlhceny tampon trochu octa. Na noc jen poťukalaTea trea a do rána nic. Řekla bych, že my dospělé to zvládáme hůř. Ja mam jelito i od komara. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85601
24.8.20 22:09

To bude v poradku.
Treba se mu o tom zdal sen, deti vse prozivaji ve snech znovu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí