Finty-odvyknutí UM na noc?

3011
26.8.10 13:08

Finty-odvyknutí UM na noc?

Ahoj,

malé je 20 měsíců, váží přes 16 kg :wink: a je docela závislá na nočním pití Nutrilonu, kdy před spaním vypije 2 lahvičky UM po 150 ml, usne tak na 20 minut, pak se s brekem vzbudí :roll: a se slovy Ham Ham by chtěla další lahvičku, dám jí trochu čaje a usne, kolem 23 h. vypije další lahvičku, pak ve 2 h. ráno a pak v 5 h. ráno, celkem tedy 5 lahviček á 150 ml :roll: , což se mi teda zdá dost :nevim: , vzhledem k tomu, že pěkně přes den baští /i mléčné výrobky/ a po obědě, před spaním vypije také lahvičku UM.
Chtěla bych to noční „mlíkování“ odbourat, jenže zatím je to s řevem, kdy čaj odmítá a řve tak dlouho, až jí to mlíko holt dám :oops:

Máte nějaké fígle, jak toto noční mlíkování odbourat :?: Určitě kvůli té „závislosti“ i tak špatně spí, mele sebou, budí se, vždyť to mlíčko je určo těžké pro žaludek :think: .
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
273
26.8.10 13:21

Ahojda, my to odbourali podle knížky „každé dítě může dobře spát.“
tam radí dávat každý den o 30ml míň než dostává pravidelně až se pak na jídlo nevzbudí vůbec.. Nám se to tak s Kubčou povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
26.8.10 13:23

Ahoj Káťo, to jsem nevěděla, že máte doma takový baštidlo :mrgreen:
Já bych taky řešila tím, že jí dám čaj, ale když ho nechce :?: :nevim:
Možná to zkusit snížit, dát jí třeba vždycky jen 100ml a postupně snižovat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.8.10 13:29

No malý je sice trošku mladší, ale v noci taky pije. Ne tolik - v půl osmé usíná s 210 ml, pak si dá totéž kolem půlnoci a k ráno kolem 5-6 hodiny. Ale dávám, nevadí mi to, spí jinak dobře.

Ale pokud utnout, tak jak píše verusle a když to nepomůže, tak prostě utnout ze dne na den, dát max. čaj a ten řev, než si zvykne, prostě vydržet. Já bych na to ale asi neměla nervy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8297
26.8.10 13:30

Nejdriv bych davku snizova a kdyz byste se dostali tak cca na 50ml, tak bych odbourala jednu davku, druho dala, treti odbourala. Vzhledem k tomu, ze toho vypije opravdu hodne moc, tak udelat slus okamzite, to by byl sok pro kazdeho.
Nechala bych mliko pred spanim, i kdyz to neni moc dobre n zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
26.8.10 13:33

A rekla bych, ze nemusi byt primo rev, ja jsem Matyska odnaucovala nocni kojeni tim, ze jsem ho vzla zpostylky, pac rval, nosila, huhlala mu do ouska, kdyz se uklidnil, tak jsem ho nespiciho dala do postylky, jeste trochu natahoval, tak jsem hladila a vetsinou to do 5min zalomil, byl unaveny. Fakt se budil ze zvyku. Maximalne jse dala napit vody.
Ale chapu, ze ponosit 16kg ditete je preci jen uz fuska :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
26.8.10 13:56

Mala prestala s UM pred mesicem..budila se ze zvyku,nikoli z hladu samo,nekdy i dvakrat za noc.Tak jsem to utla a proste ji nedala.Jednu noc rev,druhou noc se jen vzbudila,vzpomnela si,po vysvetleni bez problemu usnula.Treti noc prospala.Stejnym zpusobem jsme zkoncovaly z dudlikem na spani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
26.8.10 14:16

Verusle já tu knížku mám přečtenou :wink: **
Lucinko**, baštidlo to je ten správný výraz :mrgreen:

Holky, když já ty vyřvávací metody tak nemusím. Nemám na to :cry:
Zkusím ty dávky snižovat, snad to zabere :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
26.8.10 14:21

Budu držet pěstičky, ať se zadaří :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
26.8.10 14:34

A nebo zkusit dávat mín toho um ale množství vody nechat :think: Kamarádka to tak udělala protože měla doma taky takového mlíkofila a co zkusit dát obyčejné kravské mlíko :think: já už si to moc nepamatuju ale myslím že už můžete né??? :think: Třeba má prostě žízeň :think:

A 16 kg tahat teda obdivuju 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
27.8.10 06:10

Holky, tak moc děkuji za TIPY :wink: Zkusila jsem tedy snížit množství, jak dávky UM, tak vody. Když jsme si šly večer lehnout a začla to své Ham Ham…vyrukovala jsem s tím, že mlíčko není, že už je velká holčička, a proto přišla víla mlíčková a mlíčko odnesla do říše mlíček :wink: . Cucla si čaje a usla,vůbec se nevzbudila po 20-ti minutách, jako doposud, pěkně spala-klidně bez hemžení :-) . V noci pak měla 1 dávku sníženou asi ve 2 h. ráno, ale vypila z ní jen ani ne půlku :palec:
Tak doufám, že to tak i vydrží.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
27.8.10 11:47
Katrinka píše:
Holky, tak moc děkuji za TIPY :wink: Zkusila jsem tedy snížit množství, jak dávky UM, tak vody. Když jsme si šly večer lehnout a začla to své Ham Ham…vyrukovala jsem s tím, že mlíčko není, že už je velká holčička, a proto přišla víla mlíčková a mlíčko odnesla do říše mlíček :wink: . Cucla si čaje a usla,vůbec se nevzbudila po 20-ti minutách, jako doposud, pěkně spala-klidně bez hemžení :-) . V noci pak měla 1 dávku sníženou asi ve 2 h. ráno, ale vypila z ní jen ani ne půlku :palec:
Tak doufám, že to tak i vydrží.
Katka

Tak to gratuluju!!! Víla mlíčková ze říše mlíček by mně teda rozhodně nenapadla :palec: :mrgreen:
Malá je šikulka, že je tak rozumná!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect