Psychiatrická nemocnice Bohnice oddělení 23

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.4.25 17:38
@Anonymní píše: Více

Jde o dívku, 14 let, která má poruchu osobnosti - zřejmě. Nerespektuje hranice, autority, žárlí na mladšího sourozence, sobecká povaha, sebepoškozování, puberta, útěk. Složitý no.

• Citovat
  • Upravit
2331
28.4.25 00:05

Anonymní - záleží, odkud jste. V dnešní době je vůbec problém se do dětské psychiatrické léčebny dostat - na umístění na dětskou psychiatrii jsou čekací doby půl roku až rok. Děti se léčí např. na psychiatrii v Bohnicích, Kroměříži, Opařanech nebo ve Šternberku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
28.4.25 01:46

Njn, evidentně jste ve výchově naprosto selhali, holku hluboce ztraumatizovali a ta si teď ponese následky, díky vaší demenci, do konce života.

btw porucha osobnosti se diagnostikuje nedříve v 18, ideálně až v +-26 letech a „puberta“ resp., to, že vy jí nezvládáte, fakt není symptom žádných psychiatrických potíží.

Složitý, no, když si děti dělají i ti, kteří by je vůbec neměli mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
28.4.25 09:26

Hospitlozovat dítě jen proto, že nerespektuje hranice, žárlí na mladšího sourozence a nelíbí se mu doma a tak raději uteče mi nepřijde optimální.
Nemůžes hospitalizovat dítě kvůli pubertě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.25 10:21

@Tayen je tam i slovo sebepoškozování…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.25 10:26

@Freya_H Viděla jsem několik dětí, nebo mladistvých, které měli balíček a mezi tím zřejmě i HPO. Ano diagnostikuje se později, ale to neznamená, že se o ní do té doby nemluví. A rodiče nebyli pochodující monstra. Naše dítě má tedy jinou dg. Jo, já si dost vyčítám, že jsem jako rodič selhala. Zrovna u toho dítětem které mnoho věcí od dětství má nastavené jinak. Další naše děti žijící ve stejné rodině žádnou diagnózu v dospělosti nemají. Víš, ono to nemusí být v reálu tak, jak na pár řádcích vypadá. :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.25 17:23
@Freya_H píše: Více

Jo, děkuju, hodně mi to pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.25 17:25

No přesně, a určitě tady nebudu vypisovat její anamnézu, ptala jsem se na léčebny. Okrajově nastínila povahu, že je ale medikovaná atd tady psát nepotřebuju.

• Citovat
  • Upravit
448
28.4.25 18:10

Hraniční porucha osobnosti nevznikne z ničeho nic.
Většinou je to kombinace citlivé povahy + těžkých zkušeností + nedostatečné emoční podpory v klíčových obdobích vývoje. (ChatGPT).

Nemáš vůbec zač, na léčebnu se určitě ptej, ale v první řadě pro sebe či toho, kdo je/byl primárním pečovatelem tvé dcery (?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová