Bohunice, monitory, přenášení a vyvolávání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
683
11.5.15 14:10

Bohunice, monitory, přenášení, vyvolávání

Holky, v Bohunicích jsem už dvakráte rodila, takže tuším jak se tam rodí. Jenže jsem tam vždycky přijela až přímo porodit, do té doby jsem chodila na monitory ke svému gynekologovi. Třetímu dítku se ale na svět moc nechce, takže už jsem od svého doktora dostala žádanku k nim. Zavolala jsem si, objednala jsem se. A co bude dál? Slyšela jsem, že jsou tam šílené čekací doby, takže když jsem objednána na desátou, na jak dlouho se mám připravit? Zatím jsem chodila na monitory jednou týdně, jak často to bude teď (jdu tam tři dny před termínem)? Jak často se chodí na monitor, když se přenáší? Dozvím se nějaký váhový odhad (můj dr už ke konci utz nedělává, takže nemám představu)? Budou se mi snažit dělat hamiltona nebo to nějak urychlit? Jak dlouho mě budou případně chtít nechat přenášet? A na jak dlouho je to vyvolávání? Potkala jsem se s maminkou na JIPu, které prvně jenom dávali po trochách oxitocin a čekali, jestli se nerozrodí sama (já tam byla s prasklou plodovkou, takže mě bylo řečeno, že pokud se nerozrodím, tak já dostanu rovnou tabletu), taky jsem potkala maminku nahoře, která přenášela a teprve čekala až si ji přesunou dolů na vyvolání? Tak jsem z toho celkem zmatená. Jak dlouho tam člověk tedy stráví, když přenáší a musí nastoupit na vyvolání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
11.5.15 14:13

Já jsem přenášela pět dní, na monitory jsem nikdy nečekala déle než deset minut, po termínu porodu chodíš co tři dny, o Hamiltona si říct můžeš, mě zabral až napotřetí, doma mi pak večer praskla voda. přenášet se nechává standardně do 42.tt, pokud nemáš nějaké komplikace.

• Citovat
  • Upravit
29577
11.5.15 14:15

Jednou týdně, nikdy jsem tam nečekala dýl, jak hodinu, odhad mi dělali těsně před porodem, hamiltona nabídli podle stavu čípku.
Jinak tam se na vyvolání teda nijak nehrnou, pokud nejsi riziková.
NAVÍC JAKO TŘETIRODKA BY JSI SI UŽ DÁVNO MOHLA POSHÁNĚT INFORMACE, ŽE TĚHOTENSTVÍ TRVÁ 38-42 TT, NA VYVOLÁNÍ JÍT NEMUSÍŠ, POKUD NENÍ TŘEBA A O HAMILTONA MÁŠ TAKÉ PRÁVO SAMA ZAŽÁDAT ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
11.5.15 14:19

Já porodila 10 dnů po termínu. Muselo se už vyvolávat, dcera byla dost velká. V neděli rano mě zavedli tyčinky, celý den nic, v noci bolesti. Ráno jsem dostala tablety. Po tom se dějo všemožný, nakonec se dcera narodila v pondělí ve 3 odpoledne. Na monitor jsem vždycky čekala chvilku, vahovy odhad jsem měla po každé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
11.5.15 14:55

Zajimave, ja vzdy cekala na monitor v Bohunicích nejméně 2 hodiny, jednou i tri. Vždy s objednánim. Takze objednána na 10 jsem odchazela ve 13. Ale uz je to tri roky, tak treba uz tam takove navaly nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
11.5.15 15:50

Já jsem tam rodila loni v červnu, na monitorech jsem zpravidla tak 1-2hod čekala, snad jen jednou mě vzali rychle (o víkendu). I přes těhotenskou cukrovku jsem si vydupala přenášení do 40+3, jelikož jsem byla se svou PA domluvená, že uděláme vše možné pro spontánní porod. Já jako pro ně papírově riziková jsem chodila od začátku 40.tt na monitor co 3 dny. Hamiltona nabízeli, ale stylem „příště to trochu pozlobíme, co tomu říkáte? - tedy žádné "chcete Hamiltona - ano/ne?“ Já jsem nechtěla, protože nevěřím na jeho pozitivní přínos. Takže podle mě jako neriziková ukecáš přenášení klidně do 42.tt, pak jedině přes revers a budou ti argumentovat, proč bys neměla.

A zapomněla jsem dodat - syn se rozhodl narodit 40+3 sám od sebe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
11.5.15 18:31

Díky holky, teorii samozřejmě znám. Vím, že hamiltona by nutit neměly a že pokud nejsou komplikace, tak těhotenství může trvat do 42 týdne. Zajímá mne spíše ta praxe. Někde na vyvolávání tlačí více, někde méně. Přestože rodím potřetí, tak tahle situace je pro mne nová, obě předchozí děti na svět pospíchaly už v 38. týdnu. A zrovinka u prvního dítěte mi hamiltona v porodnici PA provedla naprosto bez varování. Na její obranu musím říct, že jsem tam ležela s prasklou plodovkou a vážně už mi hrozilo vyvolávání. Být to první dítě, snažím se být co nejpřirozenější, ale s dalšími dvěmi dětmi doma mne představa přenášení do 42. týdne moc netěší. Přecijen rodina je už dva týdny v porodní pohotovosti. Babička kvůli mě nespí doma, aby případně mohla pohlídat děti, manžel kvůli mě nejezdí pracovně mimo město, přestože jinak by 3 dny v týdnu byl pryč a na všechny ty monitory musí někdo alespoň mladší dítko hlídat, čili vzít si dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
11.5.15 20:49

Tak chces to vyvolat nebo ne? Myslim ze kdyz po 40. tydnu pozadas o vyvolání, ze ti mileradi vyhoví. To oni vyvolávají dost radi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
11.5.15 20:52

Rodila jsem v Bohunících v srpnu 2015 a nikdy jsme tam nějak extra dlouho nečekali, snad jedinkrát 20 minut, jinak vždycky v pohodě :). Jinak porod mi taky vyvolávali, ale byla to docela rychlovka, v 8 první pilulka, v půl 10 druhá a ve 13,15 h bylo vše zdárně za náma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
11.5.15 21:01

Ja bych si tedy uz nenechala vyvolávat na naprosto nepripravené porodní cesty. 41+0, na vyvolání dost tlacili a skončilo to SC po 12 hod pro nepostupujici porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
11.5.15 21:41

No, kdyby se o možnosti vyvolání zmínili, úplně bych se nebránila, ale sama od sebe se do toho zase hrnout nechci. Před týdnem jsem byla otevřená na prst volně, plodovka hmatná, takže úplně uzamknuto na sedm západů to nemám, jen je dítě pořád vysoko. S prvním prckem mi praskla plodovka aniž by bylo jinak cokoliv nachystáno. Druhé miminko si naopak v břiše vesele lebedilo i když jsem byla otevřena na pět, zato pak to byla rychlovka. Tím, že šli oba brzo, tak teď, ač jsem ještě kousíček před termínem, tak si připadám, jako bych už přenášela a úplně netuším, jak zorganizovat další týdny porodní pohotovosti pro hlídání starších dětí a odvoz do porodnice. Víno už jsem si dala, dlouhou procházku taktéž, okna jsem umyla, se starším se proběhla za kolem, úplněk byl, bouřka byla, a břicho je pořád na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
12.5.15 06:57

@sovička jsem si vzpomněla na sebe. U mě taky nic, a dělala jsem všemožný :mrgreen: pak už jsem byla ráda ze mi pomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková