Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda máte některá aktuální info, jak to chodí v Jičíně?
Chtěla bych tam rodit, jsem od Mladé Boleslavi, ale do Boleslavi se mi nechce, chci tak trošku..normální porod..tak jak by to mělo být..všude..
@sarlotaaa sice jsem rodila uz v srpnu 2014, ale asi se tam od ty doby moc nezmenilo. Sestricky byly super, stacilo se zeptat a hned ochotne vysvetlovaly, doktory nemuzu moc posoudit, nestihli k porodu dorazit, ale na vizite byli vzdycky vsichni moc mili. Strasne se mi tam libilo, ze tam byla takova rodinna atmosfera. Jidla dostatek, az na ryzovy nakyp tam bylo vsechno dobry. S druhym chci zase tam ![]()
PS: mela jsem na vyber Jicin, Jablonec, Liberec, Boleslav. Vsechno stejna dojezdova vzdalenost, ale diky povesti jsem MB s Libercem hned zavrhla.
@sarlotaaa koukala jsem, že tam pořád funguje poslední čtvrtek v měsíci přednáška, kde kromě info o porodu taky provedou po porodnici… Strašně jsem se divila, že porodní sály vypadají jako pokoje na hotelu
. Na jednom byla i vana, tak si myslím, že po domluvě by šel i porod do vody. A pokud je všechno v pořádku, je samozřejmostí bonding
.
Jo koukala jsem na jejich stránky
fakt se mi strašně líbí ty útulné pokoje, takové prostředí jen tak nikde není, kdyby šel porod do vody bylo by to pro mě úplně nejlepší
uvidím, sjedu se tam mrknout a pozeptat co a jak ![]()
Jsem taky od MB a take jsem zvolila Jicin. Moc chvalim, byla jsem spokojena s peci o me i o miminko. Do porodu nezasahuji, pomahaji, sestry ochotne, mile, klidne, moc me podporovaly na sale. Porod vecer, miminko jsem mela u sebe od 4 rano, chtela jsem se vyspat. Jidlo dobry a dostatek, cisto, za meedoporucuji.
Děvčata, nevíte prosím, jak v Jičíně oblékají novorozence? Může mít člověk svoje oblečení nebo preferují to jejich? Já jsem totiž poprvé rodila v Hradci. Tam dávali miminkům jen lehké košilky a balili do zavinovaček. To se mi líbí. Pak v Náchodě a tam jim dávali klasické dupačky a nebalili. Jak je to prosím v Jičíně?
V Jicine oblekaji do erarnich hadriku -body, dupacky, zavinovacka. Zavinovali vzdy -rodila jsem v lete. Sve veci mas az na cestu domu. Jelikoz deti prevlekaji napr. I kdyz je vezou treba na nejakou kontrolu, o vlastni oblecky bys asi prisla. Obleceni je ale hezke i na fotky, takze zadny strach.
Mě čeká porod v září a chtěla bych do Jíčína. Nevíte co je za potřebí sebou pro mě a miminko? A jestli se tam musím nahlásit, že tam chci rodit? Byla jsem tam 4.dny jelikož se objevilo mírné krvácení na začátku těhotenství.
Je dobre se tam po 36.tydnu zaregistrovat, ale neni to podminka. Pri registraci dostanete seznam, co s sebou..plinky, vlozky, jednorazove kalhotky, nocni kosili, rucnik, veci pro os. hygienu, Yal gel…na miminko davaji cca 20 plen, ale je potreba mit i nejake vlastni. Jinak na miminko neni nic potreba.
Prosim a sel by sem nakopirovat seznam z porodnice co vse sebou?
Ahoj holky, taky jsem se rozhodovala mezi Jičínem a Bolkou. Jičín to vyhrál na plný čáře. Jsem prvorodička tak mam strach. Bylo by fajn někoho znát. Mám termín 13.6. Je tu někdo s přibližným termínem? ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli v jičínské porodnici funguje wifi. Mám tam naplánovaný CŘ, tudíž si tam pobudu dýl, tak jestli se budu moci vidět s moji malou dcerkou přes Skype… ![]()
@JančaDv píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli v jičínské porodnici funguje wifi. Mám tam naplánovaný CŘ, tudíž si tam pobudu dýl, tak jestli se budu moci vidět s moji malou dcerkou přes Skype…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.