Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
prosím Vás o zkušenosti s vyvoláním porodu v jihlavské nemocnici. Hlavně mě zajímá jestli dávají tabletky nebo injekce. Jdu v pátek na vyvolání a doktorka říkala že by to mělo být tak že ráno přijdu a jěště ten den porodím, ale vím, že jedné pani dávali nějaké tabletky a to trvalo 3 dny. Děkuji
Ahoj, mela jsem sice aai jinou situaci, ale vyvolavali mi porod v Jihlave presne minuly tyden. Rano v 10:00 jsem dostala prvni pulku tabletky, za hodinu 2 a pak kazdou dalsi hodinu pulku, celkem to bylo 5 tabletec Cytotecu. Porodila jsem vecer asi v 19:00. Hlavne, aby ti vse dobre dopadlo.
Je ale pravda, ze me lekari upozornovali, ze to muze trvat 2-3 dny.
@bacilkaM Mě právě doktorka říkala, že bych měla porodit jěště ten den. Tak nevím. Prý záleží na připravenosti porodních cest. Mohu se zeptat kolik jsi měla ty cervix score?
Jak jsem psala, měla jsem to složitější. Vůbec jsem nebyla na porod připravená, čípek mi roztahovali pomocí tyčinek a na dozrání jsem měla zaváděcí tabletky. Ale do rána vše uzrálo. Hlavně se toho neboj…
@bacilkaM Aha. Tak to jsi měla kruté. Já právě jsem připravená mám CS7, prý jěště by to mohlo být o kousek lepší, tak jdu až v pátek. Já mám právě hrozný strach aby to zabralo. NEchci čekat 3 dny. 3 dny jsou ale lepší než aby to vůbec nezabralo. Jo a jak to bylo s manželem? Můj jde k porodu, tka to jsi mu pak nějak volala, aby přijel když se ti to rozjelo a nebo jak to bylo?
Myslím, že je důležité se nestresovat. Snažila jsem se brát to tak jak to šlo, myslet na to, abych byla uvolněná - fyzicky a miminko mohlo dolů. Sestřičky tam jsou zlaté, poradí ti a určitě ti i řeknou, kdy zavolat manžela. Nebo sama poznáš, kdy ho budeš potřebovat. Každý porod je určitě jiný, ale i když jsem měla kontrakce po půl minutě, stejně do samotného porodu zbývaly 2 hodiny.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.