Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli budete někdo rodit v porodnici U Apolináře cca říjen 2015? Ráda bych se s někým bavila o tom, jak probíhají návštěvy a tak vše kolem. Budu se těšit na odpovědi. ![]()
Já rodím v červenci, zatím jsem byla jen na první návštěvě po registraci a na další se mám objednat až ve 35tt- poradna 3týdny před porodem. Jinak informace žádné a abych byla upřímná raději ani předem nic vědět nechci.
Tak já už tam rodit nebudu (tedy doufám, další dítko už není v plánu), ale rodila jsem tam 2×, takže pokud by byl zájem o nějaké zkušenosti…
@j.a.n.i1 Špatná zkušenost? To snad ani nechci slyšet..ale když to tak vezmu tak z okolí jsem slyšela hororové historky z Podolí, Karláku i Krče
asi nám nezbývá než doufat…
@Raddkka Ne, vše v pohodě, to bylo myšleno tak, že doufám, že se další dítko nepovede omylem ![]()
EDIT: se omlouvám, že jsem tě blbou formulací vyděsila ![]()
Příspěvek upraven 05.05.15 v 11:26
Já taky nechci slyšet nic špatného
prostě samé okolnosti okolo. Včera mě totiž vzali, ačkoliv jsem se hlásila pozdě. Mám z toho radost, přeci jen ze všech stran slyším, dobré zkušenosti, tak i u toho chci zůstat. Jen mě zajímalo jestli bych tam mohla najít taky spřízněnou duši, která prožívá to samé co já ![]()
@tynkaaa8 Já si to vůbec u té registrační návštěvy neuvědomila, ale třeba netuším co když začnu rodit už teď- kam jít
Já akorát nadiktovala anamnézu, dostala papír co mám mít vyplněno těho průkazce a tel. číslo s poznámkou objednat se ve 35tt. Nejsem typ co by tam šel na předporodní kurzy apod…
ale když jsem tam čekala asi kurz prošel, asi 20 mamin s břichem co sotva unesou vcelku ale pohotově vyběhly schody a bylo tam chichotu ![]()
@Raddkka Kdybys rodila, tak do 1. patra na porodní sál
ale netuším od kterého týdne, ale zas na druhou stranu, tam je furt někdo a kdyžtak by tě nasměrovali.
S Apolinarem mam bohate zkusenosti-rizikove oddeleni, porod normalni, i sekci, rekonvalescence po cs, pobyt na sestinedeli, pohotovost v tehotenstvi…vzdy strasne moc zalezi na tom, na koho zrovna narazite a kolik ma dotycny aktualne prace. Neni se v zasade ceho bat a i kdyz to neni zrovna rodinny typ porodnice, tak jdu k Apolinari v cervnu rodit znovu-uz vim co me ceka a do ceho jdu. Nejlepsi rada, ktera mi v predchozim tehu chybela je, ze pokud si to muzete dovolit, zaplatte si nadstandard. Podotykam, ze nejsem zadna damicka, ktera se necha obskakovat, ale spolecne toalety a sprchy pro cca 15 maminek neni nic pro mne ![]()
@tezes Nebo stačí snažit se dostat na P3, tam jsou sprchy pro 2 pokoje, takže jen pro cca 6 lidí
a jinak tedy za mě nebyl nadstandard ani jednou volný (ne že bych ho chtěla, mě osobně přišel zbytečný).
@j.a.n.i1 ja byla na P15 a tam jsou sprchy a zachody na chodbe, takze nic moc. Pri prvnim porodu mi nadstandard nabizeli, ale mela jsem pocit, ze neni potreba, pak jsem litovala. Nicmene asi kdybych nemela komplikace, tak by mi to treba taky tak neprislo. ![]()
@tezes Fakt je, že já byla pokaždé na té P3 a tam jsou sprchy vždy jako „propojka“ 2 pokojů a neměla jsem žádné komplikace.
@Raddkka Kdyby jsi zacla rodit driv tak jdes rovnou na porodni sal c.2 tam zazvonis a vemou si te na prijem…je bliz pediatrii tak si mimi pohlidaj…Byla jsem tam ted na predporodnim kurzu tak jsem plna informaci
Tak kdyby Vas neco zajimalo tak to mam prekne cerstve v hlave..
@tezes píše:
@j.a.n.i1 ja byla na P15 a tam jsou sprchy a zachody na chodbe, takze nic moc. Pri prvnim porodu mi nadstandard nabizeli, ale mela jsem pocit, ze neni potreba, pak jsem litovala. Nicmene asi kdybych nemela komplikace, tak by mi to treba taky tak neprislo.
Já byla při obou na P15, obě děti sekcí. Sprcha na chodbě mi nevadila a u obou pobytů jsem se tam s někým potkala asi 2×. Vždy bylo čisto.
@Julie1111 Jé tak to já se tě rovnou zeptám
Už přemýšlím co sbalit do tašky. Noční košili dávají svojí erární a oblečení na dítě taky? Tedy u kamarádky co rodila jinde to bylo tak že měla jen oblečení na cestu z porodnice.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.