Boj s endometriózou

Anonymní
7.11.16 07:16

Boj s endometriózou

Ráda bych se seznámila se ženami, které podobně jako já bojují s endometriózou. Bylo by fajn se vzájemně podporovat a radit si, co nám pomohlo. V okolí pochopení nenacházím.
Tato nemoc mi byla zjištěna už před 5 lety - objevila se poté, co jsem ze zdravotních důvodů musela vysadit antikoncepci, kterou jsem brala kvůli silné ms od 15 let. Po ukrutných bolestech břicha, nejdříve jen při ms, později prakticky trvalých, jsem absolvovala laparoskopii, kde byla diagnóza potvrzena - endometrióza nejvyššího stupně, postihující oba vaječníky, střeva, septum, v podstatě celou břišní dutinu. Po operaci jsem absolvovala hormonální léčbu, ovšem reagovala jsem na ni zle a při té příležitosti mi byl zjištěn velký adenom na játrech. Bylo mi tedy doporučeno již žádné hormony nebrat. Jenže co s endometriózou?
Naštěstí můj tehdejší přítel neváhal a řekl, že se pokusíme o miminko. Podstoupila jsem další operaci a těhotenství se do půl roku zdařilo. Teď mám 3-letou dceru. :srdce:
Jenže nemoc je zpátky a já řeším, co teď. Hormony již žádné nesmím (mimo jiné mi v těhotenství zjistili i Leydenskou mutaci). Těhotenství již nepřipadá v úvahu - současný přítel děti nechce. A mě opět trápí kruté bolesti, na které zabírá pouze koňská dávka Algifenu, a to jen krátkodobě. V době ms musím být doma, nemohu do práce ani do školky pro dceru, protože si v bolestech netroufám sednout za volant. Pobolívání podbřišku je dlouhodobé, i mimo ms. Intimní život je pro mě naprosté peklo. Při sexu se svíjím a hledám polohu, při které to co nejméně bolí, ale bez bolesti to není nikdy, příjemné už vůbec ne. Už jsem partnerovi v zoufalství řekla, aby si našel milenku :D
Gynekolog si nálezem nebyl jistý, prý vidí několik cyst, ale nedovede odhadnout rozsah, musela bych opět na operaci. Ta mě asi nemine. Ale co potom? Přeci je nemožné chodit pořád na operace? Také mi dělal hormonální profil, protože jsem měla velmi nepravidelný cyklus s dlouhým krvácením (i 14 dní) a zjistil, že estrogenu mám již teď velmi málo. Tomu nasvědčuje i to, že trpím nadměrným ochlupením, akné a vypadáváním vlasů. Endometrióza přesto řádí.
Chtěla bych vyzkoušet nějakou přírodní cestu. Na odebrání vaječníků jsem ještě příliš mladá, je mi 25 let.
Máte některá podobné zkušenosti? Co vám pomohlo?
Krásný den :)
 JM

• Citovat
  • Upravit

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty