Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
já jsem o poševní plastice moc informací nesehnala a pořád se trápila a trápím dál, prví porod velký nástřih a druhý rychlý a odfláknuté šití bez umrtvení a po třech týdnech povolené pánevní dno, hodně jsem to nacvičila a to pomohlo, ze začátku sex bez pocitů, po půl roce intenzivního cvičení s medilady, kuličky se závažím, se to zlepšilo, pořád jsem to nedokázala, ale přijmout, své tělo, to že má po stolici špatné pocity, že to tam mám dole, po milování, během menstruace velké bolesti a tak mě to po třech letech zavedlo na urogynekologii, MUDr. Otšenášek, podstoupila jsem operaci a je to špatné, jsem 6 týdnů po operaci, manžel se do mě nevejde celý a ještě je nejhorší to, že to tam mám stejně spadlý, takže zase posiluji, jsem znovu tam, kde jsem byla, nedoporučuji na to chodit, kdyby to šlo vrátit, tak to udělám, to nejde, tak se musím naučit s ním žít, bohužel teď mi to moc nejde, kdybych neměla děti tak si něco udělám, zkazila jsem všechno, co mě v životě bavilo a to bylo milování s manželem, pokud nejste vyrovnanější ženy a řešíte, tak jako já, tak rada, jděte k psychologovi a řešte to, já to bohužel jdu udělat, až teď, dost velké vykoupení.
Podle mě je 6 týdnů ještě brzy. Ale nemám s podobnými operacemi zkušenosti, jen šití po porodech.
Zkus zase cvičit. Držím palce.
Děkuji, to je pravda, musím být trpělivá a cvičím stále
@Patíček Ahoj, to je mi moc lito, co ted pocitujes, mam to obdobne. Jsem anonym vyse uvedeny a se sexem je to bida. Jako samotny sex je celkem fajn jako predtim, ale nez k nemu dojde. Mam blok z toho, ze se muzu kdykoliv pos*** nebo si prdnout a ac je manzel sebeuzasnejsi a chape to, ja si prijdu jako prase. Navic se muj stav nejak zhoršuje a minule jsem si po milovani všimla, jako kdybych to tam mela „spadly nebo natekly“, tak jestli to s tim muze souviset. Kazdopadne si me tim co jsi napsala moc nepotesila.Tak drzim palecky at je to lepsi a lepsi. A muzu se jeste zeptat na průběh operace? dekuji anonym 1
Děkuji, snažím se, ale nejde to, já svého muže taky miluji, je mi 37 let jemu 41 a doktor mi neřekl, že tohle udělá, do toho bych nikdy nešla a já se s tím nemůžu vyrovnat, dělal to v Gyncentru, s operací nebyl problém, v pohodě anestezi, noc na JIPu, ráno kontrola, a teď nás čeká kontrola, manžel jde se mnou, ať nám to vysvětlí a co s ním můžeme dělat, já jsem bohužel slepě důvěřovala a na to jsem dojela.
@Patíček mno mne asi nic jinyho nezbyde nez jen verit, protoze s mym problémem se neda v beznym zivote fungovat, na toz chodit do prace, je mi 28 let.
Holky je mi fakt z toho zle, chvilku se na pár dní odmlčím, vstřebám to, zkusíme se znovu pomilovat a dám pak vědět.
@Patíček Můžu se zeptat, jestli se to od operace trochu zlepšilo? Čeká mě plastika pochvy a hráze (od porodu 2 roky a problémy se sexem, s inkontinencí…). Zajímají mě zkušenosti s lékaři a s výsledkem operace. Díky.
@Hasil ahoj, podstoupila jsi tu operaci? Jak se citis? Pomohla?
@Goni Ahoj, operaci jsem podstoupila před 3 měsíci. Pomohlo to, vyřešil se problém s inkontinencí (od operace už žádná nehoda) a s rektokélou (kterou já jsem vnímala jako vražený pomeranč v pochvě, tak tenhle pocit už je pryč.) Estetickou stránku to taky vyřešilo pozitivně, vzhled před a po se nedá srovnat. Sex jsem ještě neměla (partner v zahraničí) takže nevím jak to půjde, a jestli nebudu mít problém jako @Patíček, protože se mi zdá, že úzký to tam je docela hodně, ale prej se to tak dělá schválně, protože se to zas časem vytahá, říkal doktor. Spadlý, jak popisuje @Patíček to po operaci nemám, právě naopak, mám pocit, že to tam konečně drží, jak má. Jak to zlepšilo funkci pánevního dna budu vědět v lednu, kdy mi na rehabilitaci udělají biofeedback a bude se porovnávat, na kolik se to změnilo od stavu před operací.
@Hasil tak hlavne, aby to vydrzelo a byla jsi se vsim spokojena! Muzes jeste napsat, co presne ti teda delali a jak jsi se citila behem hojeni? Dekuji!
Díky, snad vydrží, další těhotenství a porody už neplánuji (to je první co se doktor zeptá) a rozumným posilováním to alespoň takhle udržím. Dělali mi zadní plastiku pochvy, plastiku poševního vchodu a plastiku hráze. Bolest první týden byla nejhorší, ale ne horší než po těžkým porodu a dalo se to zvládnout pod práškama. Druhý týden už byl o poznání lepší a třetí týden už se dal zvládnout bez prášků na bolest. Dva týdny jsem spíš jen polehávala a nikam nechodila.
@Hasil Ahoj. Můžu se zeptat,jak se ti daří s odstupem skoro roku?Mám veliké potíže a doktor zvažuje přesně tuto plastiku.
Ahoj, mám dotaz. Nejpíše mě čeká výše uvedená operace a to z důvodu inkontinece plynů a stolice. Doktor se zatím jen zmínil a tak sbíram informace. Jsem zatím stále kojící, což mě trochu limituje. A tak by mě zajímalo, kde jste tento nebo alespoň podobný zákrok podstoupily. Jsem z jižních Čech, tak mě zajímalo, zda a kam budu muset nejpíše dojíždět. Myslela jsem si na Prahu - Podolí. Pak by mě zajímalo, jak dlouho trvala hospitalizace a případné kontroly a předoperační vyšetření apod. Jak vypadal samotný zákrok a jak dlouho jste pobyly v nemocnici. A samozřejmě jak dlouho trvala rekonvalescence. Mám doma tříleťáka a teď sedmiměsíčního prcka. Za každou informaci mnohokrát děkuji, na internetu jsem moc informací nedohledala.