Boj s odsávačkou

81
22.1.23 16:19

Boj s odsávačkou

Dámy, taky tak bojujete s odsáváním, je to normální? Mám 2 měsíční dítě, plně kojím, přibírá cca 200g/týden, nevypadá že by jí nestačilo. Ale když chci odsát když jdu k doktorovi, aby partner doma měl pro případ nouze, tak mi přijde že moc mlíka nemám, teče to pomalu, po minutě max musím střídat prsa, abych odsála aspoň pár kapek :zed: 150ml bych odsávála tak týden mi přijde :zed: mám odsávačku Truelife manuální (neplánuji odsávat často, jen fakt cca 2× měsíčně kvůli doktorům, tak do elektrické nechci investovat). Jak dlouho trvá vám odsávání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16639
22.1.23 16:22
@MarkiMM píše:
Dámy, taky tak bojujete s odsáváním, je to normální? Mám 2 měsíční dítě, plně kojím, přibírá cca 200g/týden, nevypadá že by jí nestačilo. Ale když chci odsát když jdu k doktorovi, aby partner doma měl pro případ nouze, tak mi přijde že moc mlíka nemám, teče to pomalu, po minutě max musím střídat prsa, abych odsála aspoň pár kapek :zed: 150ml bych odsávála tak týden mi přijde :zed: mám odsávačku Truelife manuální (neplánuji odsávat často, jen fakt cca 2× měsíčně kvůli doktorům, tak do elektrické nechci investovat). Jak dlouho trvá vám odsávání?

Já oddávala jen když jsem měla fakt plná a bolavá prsa, takže do úlevy. Když mi dítko spalo třeba delší dobu, tak se prsa dost nalily. Jinak bych taky moc neodsála :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
22.1.23 16:43

Jo já plné kojím třetí dítě, ale ani u jednoho sem neodsala poradne nic a odsavacek sem měla několik. Leda když sem byla třeba v nemocnici a několik dni nekojila, tak sem něco odsala. Proste nechodim na delší dobu pryč no, nebo beru dítě sebou a nakojim venku. U mě je spozstec mlika blízkost toho dítěte, kus plastu ze mě nic nevyždíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
22.1.23 16:53

@MarkiMM mám truelife elektronickou a jde to v pohodě. :pankac:
Manuální to bylo k ničemu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
22.1.23 17:23

Na mě odsávačka absolutně „nefungovala“ :lol: dceru kojím úplně v pohodě do teď (3 roky :oops: ) v době kdy jsem to zkoušela stačilo aby dcera brečela a mlíko stříkalo všude kolem :roll: ale jen jsem přiložila odsávačku tak ani ťuk 🤣 takže za mě to vůbec nemá vliv na množství mléka a na někoho to prostě nefunguje. Odsávačku jsem měla půjčenou od LP Medelu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
22.1.23 18:03

Mě to manuální odsávačkou taky moc nejde…to je to lepší odstrikat ručně…koupila jsem elektrickou a s tou to jde dobře..ale zjistila sem že když dám režim odsávání tak po chvíli neteče nic ale když dám jen stimulaci tak je za chvíli mlíka habaděj…hodně se prodávají el. odsávačky z druhé ruky za slušný peníz a kdyby to případně nešlo ani s ní tak ji pošleš dál bez ztráty na penězích ;) nebo zkus to ruční odstrikavani…najdi si videa jak na to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.1.23 19:44

Tri deti, nikdy jsem nic neodsala a ani jedno dite moje mliko (odstrikana troska rucne) z lahvicky nepozrelo.
K dr. jsem chodila s miminem nebo doprovod coural pobliz s kocarkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
22.1.23 21:35

Já mléko měla, někdy mi samovolně odkapavalo, ale odsát mi nešlo. Jen pár kapek. Nijak to nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
23.1.23 11:14

Díky holky za uklidnění :lol: nakonec malá spala v noci 6h v kuse, tak to se mi pak povedlo něco odstrikat, jinak pár kapek no… Do nemocnice ji zatím nechci brát, ale chlap tu chvíli doma s malou zvládl:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová