Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bud ráda, co by za to jiná dala.
Synovec se bál všeho: zavírajících dvěří v trolejbusu, kamene, hrajících hraček, pískacích hraček i vyfouknutého balonku…ze všeho vyrostl. ![]()
Já nemám ještě děti ale holčička kterou hlídám, když byla menší stačilo pustit třeba chou-chou, tu panenku a byl problém, strašně se toho bála, jednou jsem tu panenku uspala, malá si toho nevšimla a tak ji vzala panenka se rezplakala, malá ji okamžitě pustila a začala také plakat, ale pak jí to přešlo časem. ![]()
Synovec se boji plysaku, normalne pred nema utika. Myslim, ze to je urcite obdobi a prejde je to.
@Katerina38 Můj syn se také v tomhle věku bál. Vlastně to začalo hracím nočníkem. Tenkrát měl úplně obyčejný nočník, na který mi chodil. Potom tchýňku napadlo, že hrací je prostě dokonalý a prcek ho musí mít. Tak mu ho koupila, chtěla se předvést, jak je super babi, tak hned po příchodu domů na nočník drobka posadila. On se vyčůral, nočník začal hrát, syn dostal hysterický záchvat a potom jsem ho na žádný nočník půl roku nedostala
(A tchýně má dodnes řeči, že kluk byl dlouho na plenách
).
Od té doby nesnesl žádnou hračku, která vydávala jakýkoliv zvuk. Trošku se oklepal až v době, kdy šel do školky a paní učitelka hrála na klavír. Ale bylo to až skoro ve čtyřech letech, kdy mohl mít hračky, co vydávají zvuky (no a dneska mu rámus nevadí vůbec, hudba na plné pecky až se okna otřásají - přichází puberta hip, hip, hurááá
)
Ano, starsi dcera se bala jakychkoli hlasitejsich zvuku, hracky co hlasite hraly byly tezce neoblibene. Mmch se bala i hlasite hudby v materskem centru, rozhlasu atd. Vekem se to lehce srovnalo (jsou ji 4)
Ber to jako vyhodu, mladsi zase vpodstate vyzaduje pouze hrajici hracky, zbytek ji nezajima
![]()
@Katerina38 Já mám teprve tříměsíčního kluka ale ten nemá rád zvuky chrastítek, kolotoče nad postýlkou a hrající hračky jsem mu raději ještě ani neukázala
Doufám že ho to přejde.
Take si myslim, ze to prejde.. hlidala jsem klucinu a mel hrajiciho krtka.. HRal si s nim a vse ok, ale jakmile se zapnul a zacal hrat a jezdit(tancovat) tak se rozbrecel a bal se ho…pak se to zmenilo ze dne na den a krtek nám zpíval 1/2dne a nemohl se ho nabažit.. ![]()
@Katerina38 píše:
Ahoj holky, máte někdo stejný problémMmalý má 2 roky, umí barvy asi 10 značek aut, je už 4 měsíce bez plen i v noci, ale bojí se hrajících hračekklavírku, hrající želvičky atd. Máte to taky někdo tak?
Dcera se taky bála. Panenka nesměla zaplakat, tak jsme z panenky, kterou dostala od příbuzných darem (nevěděli to) museli vyndat baterky, prostě žádná hračka nesměla vydávat zvuk.
Přešlo to, o nic nejde. Kupuj jen hračky, které nevydávají zvuky.
@Lussye píše:
Bud ráda, co by za to jiná dala.
Synovec se bál všeho: zavírajících dvěří v trolejbusu, kamene, hrajících hraček, pískacích hraček i vyfouknutého balonku…ze všeho vyrostl.
Trolejbusem jsme nejezdili a kamínky házela do vody a měla radost ze šplouchání, ale toho vyfouknutého balónku se bála taky, pak stírajících stěračů v autě a když jsem jí ukázal z auta zajíce v poli, tak taky nééé.
Příspěvek upraven 13.11.13 v 09:26
Náš se taky bál/bojí kde čeho. Byli jsme o víkendu na Vítání Martina, začala hrát muzika a on hned řval
Plyšáků se taky hrozně bál, ale největší teror byl, když měl hysterák z mimina, respektive z brášky v porodnci
![]()
@Katerina38 a to je jako vada dítěte? Moje ségra se jako malá bála nafukovacích balónků, můj syn nemá rád příliš hlučný věci, já nesnáším pavouky…neboj, vyroste i bez hrajících hraček.
@lleennttiillkkaa no vada to určitě není, ale mám třetí dítě a u těch dvou jsem to nezažila ![]()
Bratrance někdy ve dvou letech na Mikuláše vystrašil čert s blikajícími rohy a od té doby se bál všeho svítícího, takže většina hraček byla zavřená ve skříni. Trvalo to asi dva roky, pak se to zlomilo, o ty hračky si normálně řekl a bylo po problému.
Dcera se bála i praskotu petláhví, fénu, vysavače a much
A taky větru. Muset vystrčit nos, když foukalo, bylo pravé utrpení. Často jsme tu potkávali jednu paní a nezapomenu, jak se dceři pokaždé vysmála, že se toho větru bojí.
Měli jsme těch stašáků víc, včetně hrajících hraček. Ze všeho vyrostla. ![]()
Ahoj holky, máte někdo stejný problémMmalý má 2 roky, umí barvy asi 10 značek aut, je už 4 měsíce bez plen i v noci, ale bojí se hrajících hraček
klavírku, hrající želvičky atd. Máte to taky někdo tak?