Bojí se lékaře?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
120
11.10.16 17:14

Bojí se lékaře?

Ahoj maminky jsem už bezradná a proto se chci zeptat zda si myslíte že je to normální ve 3 letech nebo zda to máte některá doma podobně a hlavně jak řešit tuto situaci. S malou od mala byl problém u Dr. Tedy respektive až začala vnímat. Tak absolutně nekomunikuje. Už se tak stalo několikrát ani jednou se nechovala normálně. Pořád jako dnes. Je nemocná, jedeme k Dr. ráno mi slíbila že bude hodná a nebude se bát Dr. ale v ordinaci horor! Absolutně se nechce nechat vyšetřit, ani změřit, ani zvážit přitom na tom vůbec nic není. Nechce se nechat poslechnout, neotevře pusu prostě nic a ještě aby toho nebylo málo se začne chovat jak pes a kouše mě do ruky když ji říkám ať poslechne paní Dr. Příště už se chci i zeptat Dr. zda je to normální. Zní to asi zbaběle ale už se za ní někdy i stydím. Pak totiž dojdeme do čekárny plně lidí a tam brečí že nedostal a obrázek. Ale nedostala ho proto protože neposlechla co jsme po ji chtěli. Nelepší se to nevím co dál :( Díky za odpovědi. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35737
11.10.16 17:30

Moje se taky boji, ale na tříletou jsem ji doma připravovala, četli jsme si knížku, koukalí na pohádky kde je doktor a já ji říkala, co se bude dít, zmerila jsem ji doma a vazila. A taky jsem ji musela slíbit, že nebude injekce a nebude to bolet.
A taky si dost hrajeme doma na doktora. Problém je, že jakmile ji neco opravdu je tak třeba na pohotovosti rvala celou dobu, co vidí doktora a doma ji změřit teplotu když má teplotu a podat léky je půl hodiny přemlouvání. Když je zdravá, tak ji to nevadí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27592
11.10.16 17:59

Tak nevím podle mě je to normální reakce většiny tříletých dětí, kdyby se takhle chovala v sedmi tak chápu, že to chceš řešit, ale tříleťáka bych nechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
11.10.16 18:14

@alenka747 Mám dvouleťáka a u lékaře je to děs, všichni v klidu a a na nás koukají všichni co tam sedí..teď ta doba, než nás lékař vezme.. Zakladatelko, necvičila jsi s malou vojtovku když byla malá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
11.10.16 18:15
@pikola píše:
Moje se taky boji, ale na tříletou jsem ji doma připravovala, četli jsme si knížku, koukalí na pohádky kde je doktor a já ji říkala, co se bude dít, zmerila jsem ji doma a vazila. A taky jsem ji musela slíbit, že nebude injekce a nebude to bolet.
A taky si dost hrajeme doma na doktora. Problém je, že jakmile ji neco opravdu je tak třeba na pohotovosti rvala celou dobu, co vidí doktora a doma ji změřit teplotu když má teplotu a podat léky je půl hodiny přemlouvání. Když je zdravá, tak ji to nevadí..

My si doma taky hrajeme i připravujeme na 3 letou dost dlouho předem a stejne nic. Jak tam přijde je úplně mimo. Ani sliby ani odměny nic na ni neplatí a žádný Dr. ji nikdy teda kromě normální injekce nic neudělal. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
11.10.16 18:17
@LLenule111 píše:
@alenka747 Mám dvouleťáka a u lékaře je to děs, všichni v klidu a a na nás koukají všichni co tam sedí..teď ta doba, než nás lékař vezme.. Zakladatelko, necvičila jsi s malou vojtovku když byla malá?

Nene vůbec právě nevím a nemůžu přijít proč má ten blok pořád. Myslela jsem si, že ve 3 už bude lepší ale spíše horší :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
11.10.16 18:18

Mala se cca do 1 a ctvrt roku bala, zacala chodit na hematologii, kde ji stale pichali, jednou takova kravicka snad na 5× pichala do jinych mist, nemela soucit, prizvala si k tomu dalsi dve, netaktne me odstrkovala, mala ruce naprahovala, rvala, volala mamo, hrozny okamzik a to byl ten vrchol, panika z doktoru, ordinaci…pak jsme cca v 2 letech sli opet na hematologii, a nastal zlom…pred tim jsme ji par dni rikali, ze prijde vcelka, koupili jsme ji detske zdravotni vybaveni, stetoskop miluje ted to mozna vyzni blbe, nase mala od 2 let ovlada tablet jak itak:-) sama si tam vyhledala takove detske doktorske pribehy, diky naprosto opacnemu pristupu sestricky na dalsi kontrole si doktory zamilovala, ted doktorum ukazuje, kde maji vysetrit, rika ete pusinku, aby ji zkontrolovali krk a kdyz ji berou krev jako vcera, jeste je nastvana, ze ji neberou z druhe ruky a trvalo to kratce…je to jak o pristupu personalu, tak i diteti, jedno bude mit paniku jako Vase a asi nezbyde nic jineho, nez to proste jen nejak ulehcit a druhe jako nase si to zamilovala, ale nasla si svuj vlastni pristup k doktorum tim tabletem, kufrikem, tim, ze si s ni na toho doktora ve vsi slusnosti hrajem denne, je to jeji nej hra, furt nam dava injekce, chyta to jakoby sama do ampulek, furt nam nosi vitaminy apod…spis si rikam, jako pani prede mnou, ze je dcerka spis v tomhle krapet nenormalni a normalnejsi reakce mi prijde u ditka, jako mate vy:-) Tak snad se to aspon trochu upravi a ulevi se vsem, hodne stesti:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
11.10.16 18:26

@Bugaboo jo ja vím není to s dětmi jednoduché přijít na to jak na ně. Právě že naše malá ovládá tablet jako ta vaše a taky tam má videa dokonce i hry pak teda chtela koupit i doktorkou výbavu.. Všechno má i zná a stejně se tam vypne. :mrgreen: spíš nechápu proč si u toho hraje ještě na toho psa?? Že mě kouše a kňourá jak pes :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
11.10.16 18:33

@alenka747 zabavit, vysvetlovat, slibit lizatko, treba je neco, co na to Vase ditko plati, zajaz, prikaz, slib…ale kdyz to nejde, nejde, treba to Vase zase krasne spi a ten nas dabel jeste za 3r nespal vubec a budi se i 12× za noc a je total nejedlik:-):-):-) Takze zase bojujem v jine sfere a pocity bezmoci stejne:-) rve nam asi tak, jako Vam u doktoru:-):-)… a u ceho presne chytne amok, uz pri vstupu do ordinace, nebo pohled na doktory, to vybaveni? Vim, ze na to asi neni uplne u doktora prostor, vuci nasi mudre mam pripominky tez, ale preci jenom se jeste za dob paniky zkousela malou rozptylit hrackama, brali jsme tam i obr medveda, na ktereho je od mala dcerka zvykla a prvni se vysetroval on a pak ona, slovne jsem ji stale rozptylovala, mluvila o tom, co udelame po odchodu od doktorky a slibila treba bonbon:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
11.10.16 18:41

@alenka747 Radu nemám, jsme na tom podobně. Naše nemá problém s doktory, když mají vyšetřovat někoho jiného, ale jak se zaměří na ní, tak hrozný křik a pláč. Stejný problém máme, při nákupu bot, když si má změřit nohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
11.10.16 21:48

@Bugaboo tak já nevím, ale právě že ta naše nezlobí jen s doktory kéž by, protože k Dr. se chodí málo, ale ona vůbec od malinká je živá a mám s ni fakt co dělat ve více věcech :( a jak vy píšete o spánku tak ta naše taky nespi a taky nejí takže to mám vše dohromady a už to její zlobení někdy opravdu nedávám. Hlídání vůbec nemivam a ještě mám ročního jejího bráchu ktomu všemu. V noci vstávám nejen k malému ale kolikrát i pětkrát kvůli ní a zbytečně, nakonec mi řekne že nic nepotřebuje. Jíst sama sní trochu a pak ji musím krmit pořád jak mimino a to už má 3,5 roku. Jako nevím jak jsem si myslela že bude samostatnější tak mi to přijde obráceně. Kolikrát přijdeme z venku a není ani schopná si sama vyzout boty :,( A u té Dr. už začne být jakoby stydliva jak k ní vejdem do ordinace a jakmile se po ní něco chce tak NE! Neudělá nic. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
12.10.16 03:21

No tak situace u nas asi takova:
Syn 4 roky, vubec nemarodi. Ale v létě mel anginu. Jen slysel o doktorce, tak nastal horor.
Manzel musel dojet hodinu z prace, pak jsme ho odchytili a nesli ve 2 dospelych do auta jako ve sveraci kazajce.
Celou cestu vykrikoval, ze tu doktorku kopne a pichne trnem, aby umrela 8o
V cekarne rev. Prisli jsme do ordinace, jekot, zacal se tam cely svlekat. Pak mi vysvětlil, ze pry na ni chtel ty veci hodit, aby ho nemohla vysetrit.
Kdyz jsme byli na trilete, tak jsem ho musela zalehnout a drzet a on se tou volnou rukou snazil do te doktorky mlatit :oops:
Jinak podotykam, ze je to normalni zdrave a relativne hodne dite, jen ma proste fobii z doktoru, pritom mu nikdy nic spatneho neudelali.
No doktorka rikala, ze to tam jeste nemeli.
Stydela jsem se celkem dost :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
12.10.16 09:06

@alenka747 6nejste v tom sama, vse co popisujete, mam uplne v tom samem, dokrmuji, boty si nesunda, bundu netozepne, i kdyz to umi, jen zkousi trpelivost, ted ma obdobi, ze fakt zkousi, v cem ji kde az udame mantinely, jediny rozdil mezi nami je, te vy uz mensiho skritka mate a ja ho cekam, v breznu tu bude dvojnasob veselo, to bude dcerce 3,5 skoro a budu doufat, ze se ji to v kedlubne trochu srovna, bude muset, vic ji zaprahnem do deni s klucikem, at nema cas na blbosti:-) chapu Vas:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí