Bojí se táty

536
28.1.21 21:39

Bojí se táty

Ahoj holky, mám takový problém, který mě docela mrzí… Mám 20 měsíčního chlapečka, který bych řekla že má nějaký strach z tatínka, nebo jak to popsat… Přítel je docela mohutný a není to zrovna takový ten mazlící typ, synka moc miluje, to vím, ale prostě je spíš na to s ním dělat blbosti a tak, žádné moc ťuťu ňuňu :D Syn je na to ale nejspíš zvyklý, bydlíme v domku s babičkou a ta je hodně rozmazlovací, já jsem taky taková jemná. No a tatínek je prostě trošku jiný. Nevím, jestli to synovi nevyhovuje nebo to prostě patří k věku, dám pár příkladů, co se děje a snad mi někdo poradí nebo uklidní, že je to ok :) přítel spí v obýváku, protože brzo ráno vstává a nebo naopak chodí pozdě v noci z práce a když my se synem vstaneme, tak se malý jde podívat do obýváku a jak tam vidí tátu, tak začne tak jako fňukat a nabírat, jako by se bál a utíká ke mě. Vždycky mu tak půl hoďky trvá, než ho to pustí… Pak je teda v klidu, ale stejně se pořád tak věší na mě, vždycky mu musím x krát říct běž za tatínkem, tatínek si s tebou chce hrát, atd… A kolikrát třeba když odejdu do koupelny a je v místnosti s tátou tak řve a dobývá se ke mě. Nenechá se od přítele ani uspat, když jsou sami doma, tak ho přítel nosí k babičce, jinak by malý prostě po obědě nespal. Je to trochu boj. Přitom, když odejdu třeba na půlden, tak přítel tvrdí, že je docela ok (až na to uspávání, to jim moc nejde :D) to si malý ani nevzpomene, ale jakmile tam jsme oba, tak je to jen maminka maminka a táty jakoby se bál, nechápu čím to je :/ Přitom když jdeme na návštěvu k dědovi nebo tetě, tak je úplně v klidu… Nemáte některá podobnou zkušenost? Docela mě to mrzí, chtěla bych taky někdy vidět, že má z táty radost, sám za ním jde a tak :nevim: Díky moc za vaše postřehy!

Jinak teda, přítel s ním tráví hodně času a i ho dost často má třeba půl den nebo i víc, takže není to tim, že by byli málo společně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
28.1.21 21:42

Vm máme stejný. Miluje mámu a co jako :P tak když si spolu hrají a tráví půl dne, tak to tak horký nebude ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
28.1.21 21:44

Ani jsem to nedocetla. Ale preference rodicu se u deti dost menila, nevidim na tom nic zvlastni. Staci to brat jak to je, ono to prejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
28.1.21 21:48

Taknkdyby se ho jak, asi s ním nestravi v pohodě půl dne, opakovaně. Taky mám podobně strayho mamanka, to je u těch dětí normální, že preferují jednoho rodiče. Za chvíli může být jen tatinkuv a nenechá se uspat od tebe. Pokud nemá objektivní důvod ke strachu z vlastního otce, tak bych to vůbec neřešila. Pro ty nejmensi děti je prostě máma ta jediná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
28.1.21 21:50

@Gabiiinka vždyť je ještě malý. Je úplně normální, že chce mámu. Neboj přijde období, kdy bude jen táta a nebo později ho nebudes ani máma ani táta zajímat. Jestli spolu vydrží půl dne, tak si myslím, že je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
28.1.21 21:51

Asi jo, já doufám že taky někdy bude tatínka mazánek, protože bych si taky ráda někdy doma odpočinula, ale on chce prostě pozornost jen ode mě, když jsme všichni tři doma a tatínkova pozornost ho většinou spíš rozbrečí, i když mu nic nedělá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
28.1.21 21:57

Mám sice syna o o polovinu mladšího, ale úplně to stejné. Jednou dostal hysterický záchvat, když ho viděl a hned se na mě sápal. A přitom jak píšeš ty taky, jsou spolu často i půl den. Ne přijde, že takový „špatný vliv“ na ty děti máme my matky, prostě nás milují a jsme jejich střed vesmíru a hotovo. :lol:

• Citovat
  • Upravit
14376
28.1.21 22:25

Mám syna 3 roky a dceru 18 měsíců. Ani jeden ještě neměli tatinkovske období, syn dneska řekl manželovi, že tátu má mit segra a on má maminku. Když manžel přijde z práce, dcera se mi schovává do náručí a nechce k němu. Trvá to vždycky tak 30 minut. Když se k ní přiblíží, tak mi zaráží hlavu do podpaží. Ale já bych řekla, že to dělá už trochu úmyslně, aby se jí jooo doprošoval. A to já jsme u nás opravdu ta přísnější, ale zase víc mazlím, no. Až je mi manžela někdy líto :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.1.21 23:03

To je úplně normální, taky jsem se tátu bál. Je dobře, pokud bude mít trochu strach, bude tátu víc poslouchat. Za tebou se bude chodit doprošovat a táta může mít pevnější postavení a respekt. :cert:

Na druhou stranu to může mít i jinou příčinu. Dej si pozor, jestli táta dítě neosahává nebo mu nestrká penis do pusy, když se nekoukáš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
31.1.21 11:58

Klídek, je to úplně normální. Navíc tahle období preferencí jednoho z rodičů se mění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí