Naše 8měsíční dcera se bojí se všech a všeho

62
15.9.25 14:37

Boji se všech a všeho

Dobrý den,

Mám osmiměsíční dceru a už cca od 3. měsíce se boji všech cizích lidí, ale i babiček, které pravidelně vídá. Nyní s ní od začátku září chodím na plavání, ve vodě je spokojená, ale jakmile ji dám na podložku k cizím dětem, hned pláče. Nechce se ani od nikoho nechat vzít, jen ode mě a manžela. V cizím prostředí je nesvá, pofnukava. Doma je naprosto v pohodě, leze si po bytě a objevuje. Ale vyjdeme ven a je problém. Ostatní děti spolu interagují, naše hned spustí. Mimo domov ji nemůžu dát z ruky, stačí ji opravdu položit na podložku a pláče, i když jsem u ní. Není to ale záležitost osmiměsíční separační úzkosti, opravdu to dělá už od malička. Úplně na začátku jsme řešili blokace páteře, neustálý pláč skrz reflux atd. Pak to přešlo a začalo tohle.
Chci se jen zeptat, je tu někdo taky s takovou zkušeností, kdo si tím prošel? Zlepšilo se to? popřípadě kdy?
Co jsem si tak četla, tak dcera splňuje všechny „příznaky“ vysoce citlivého dítěte, ale nevím, jestli není brzo na soudy. Je prostě extrémně asociální a dobře je jí jen doma semnou a manželem.

Děkuju za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
798
15.9.25 14:45
@slavistka5 píše: Více

Je malá, zlepší se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11815
15.9.25 15:42

Normální..však je ještě malinka…takové období melynobe moje děti…na mladšího stačilo aby se někdo „cizí“ - myšleno i babičky- jen podíval a z řval…u něj to bylo o hodně výraznější než u starší…
U starší se to srovnalo někdy po roce věku…mladší zacal být společenštější až teď v létě ve 2,5 letech..rodinu teda začal tolerovat dřív…to tak kolem roka a půl babičky a dědu a ostatní o něco později…
Oba jsou teď společenský až moc..chodi oba do skolky, mladsi nastoupil letos..zrovna jsem ho tenhle týden musela odhlásit protože onemocněl..celý den mi tu fňuká že tam nemohl jít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
15.9.25 15:55

Holky, děkuju moc za uklidnění. Od okolí slychavam, že je to netykavka, že jednou budeme mít problém se školkou atd atd. Dřív jsem si z toho nic nedělala, ale teď, když vidím, jak ostatní děti na plavání jsou společenské, tak mi to trochu vlezlo do hlavy. Dnes jsem ji ani z ruky nemohla dát na podložku, hned šílený pláč 🫣 doma si ale sama jakž takž vyhraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.25 16:04

Dcera měla asi do 2 let problém s mými prarodiči. Vůbec se jí tam nelíbilo. Museli prostě počkat až se otrka. Třeba po hodině to bylo dobrý. Teď tam má kámošku a v podstatě jsou většinu návštěvu spolu. Střídavě v pokojíčku nebo na zahradě. Takže se tam i těší. Pokud je tam sama vůbec jí to nebaví. I když si přineseme hračky naše. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30826
15.9.25 19:25

Je jí 8 měsíců, s kým by se měla socializovat? Je jí dobře u rodičů, to je přece v pořádku. Je jí dobře doma, to je taky v pořádku. Na ostatní soudy je podle mě brzy. Na plavání jí může být zima třeba. Některé děti snáší špatně změny, tak není třeba je do toho nutně v tomhle věku " napasovat" do škatulky aby byly jako ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
16.9.25 12:05

@acimedaca jojo, ona špatně snáší změny. V bazénu je naprosto spokojená, nelíbí se jí ale mimo něj a interakce s ostatními dětmi. Jde mi o tu socializaci, jestli má někdo zkušenosti, jestli se to zlepší. V cizím prostředí ji nemůžu ani na sekundu dat z ruky a to je opravdu rozdíl oproti ostatním 😁 a právě brečí i když vidí babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí