Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bříško, kroucení, křik
Dobrý den, poslední týden našeho syna trápí kroucení a křičení při kojení. Pije třeba 8 minut, pak se vzteká, dokud nenabídnu druhé prso (dřív mu stačilo jedno) to kolikrát taky nechce chytnout, kroutí se, vzteká no a nakonec se přisaje teda a dobré, ale myslím, že se zase přejí, protože pak toho většinou dost vyblinká. Takové krmení kolem 7 večer mu nestačí sni ty dvě prsa a zase se vzteká a musím mu zase nabídnout to prvni prso.
Kromě tohohle ho už delší dobu trápí kroucení, tlačení po krmení, je vždycky celý fialový. Zkoušíme všechno možný. Nahřívání, cvičení, má biogaiu, zkoušeli jsme espumisan, babycalm a nic. Vit. D má Edon, ten jsme zkoušeli změnit za Terezii a beze změny.
Máte někdo zkušenosti? Co pomohlo, kdy to přešlo? A co s tím kroucením u kojení? Myslela jsem si, že je to třeba spur, ale má měsíc a tři dny a trápí ho to už 5 dnů.
Malý měl úplně totožné příznaky, byli jsme u laktační poradkyně. Jedná se o bojkot kojení. Jak se po porodu ustálí tvorba mléka, už neteče tak snadno jako dřív, proto se vzteká a kroutí. Laktační mi poradila zlepšit přisátí a zkusit navýšit tvorbu odsáváním.
Mně osobně pomohlo kojit v polospánku a odbourat dudlík, čímž se zlepšilo přisátí.
Příspěvek upraven 14.09.25 v 13:45
@Therlunix píše: Více
Jo jenže dudlík je jediné, co ho vždy uklidní. V noci pije jen z jednoho to je fskt a je spoko
@Ninko jo, chápu. Já osobně bych doporučila obrátit se na tu laktační poradkyni. Koukne na to jak se dítě kojí a poradí přesně na míru vám
@Natállan píše: Více
Fenyklový čaj nedávám, ale obsahoval ho právě baby calm a nijak nepomohl. Já pila kojící čaje a taky nic. Biogaiu jsem nasadila při začínajících problémech s prdíkama, uvidím, zkusím vysadit. Stejně ji bere už min 2 týdný a žadná změna k lepšímu