Prdíky u nedonošeného miminka, už jsem zoufalá

10.9.25 21:21

Prdíky u nedonošeného miminka

Ahoj,
Píšu si o radu nebo podporu, zkratka o každý názor. Už jsem zoufalá😔 Mám své první mimčo, které je narozené předčasně s váhou 1650g. Dnes už máme ale už 3 kg, ale šíleně trpí na prdíky. 🙈 Masirujeme, cvičíme, dáváme espumisan, rourkujeme, ale moc to nepomáhá. 25. 9. Ji budou 2 měsíce a je schopna nespat třeba i 5hodin, pak zabere na 40 minut a celý kolotoč znovu. Krmím po 3h, takže je schopna mezi krmením vůbec nespat. 😭 Paní doktorka mi včera řekla, že na to ty dětičky prostě trpí a dokud přibývá není potřeba nic řešit, že to odezní. Nemáte nějaké rady, triky, nebo jen zkrátka radu, že se od p. Doktorky nemám nechat odbít a trvat třeba na vyšetření??🤔

Děkuji a přeji klidný večer. 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
822
10.9.25 21:43

Ahoj, Fenykl a kmín vyvařit ve vodě kojenecké. Hodně dávat na bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
10.9.25 21:45

Dáváš probiotika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.25 21:46

@Janli ano Biopron s Déčkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35720
10.9.25 21:46

Může to dělat i Vigantol pokud dáváte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.25 21:47

@JancaS84 nedávám, ten mi doktorka nedoporučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14698
10.9.25 22:05

Dcera se narodila 37 + 0, čili byla těsně donošená. Ale bolesti bříško směla příšerné. Provřískala kvůli nim 16 hodin denně. Jediné, co pomáhalo, byla rourka. Ale fakt pořádně - hluboko, jak to šlo, 20 minut, většinou 4× denně. Nic jiného vůbec nezabíralo. Ani Biogaia. Přešlo to v 6 měsících díky Biopronu. Ale ona by možná pomohla i ta Biogaia, jen jsem ten Biopron asi zkusila v dobrý čas - když dceři dozrála trávicí soustava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.25 22:09

@Janča6 Ty bláho až do 6 měsíců?🙈 Ale děkuji moc. Rourku používám, ale je pravda, že se toho asi moc bojím. Měla jsem ji tam maximálně 5 minut🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11731
10.9.25 22:11
@Jiřina a píše: Více

Souhlasím.
Za našich dětí se doporučovalo kmín, anýz, fenykl v poměru 1:2:3 (dobře se to pamatuje i podle slabik ve slově :-) ).
Pokud by jsi nekojila, tak to tohoto „vývaru“ udělat UM, jinak po lžičkách.

Byla homeopatika Carum carvi kinder… - čípky

Jinak dokud jsem kojila (musela jsem přestat v šestinedělí), tak jsem si i poměrně často vařila kmínovou polévku.

První dítě trpělo hodně a hned od nástupu laktace - u něj to byla intolerance laktozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.25 22:13

@Evkad nekojím už od 4. Týdne. Moc děkuji za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14698
10.9.25 22:20
@Kristýna Kuv píše: Více

No hlavně to chce hluboko a dlouho, dokud není střevo prázdné. Ale zároveň bezpečně, nikdy přes odpor. V lékárně mi řekli max. 2 cm hluboko, ale to bylo naprosto k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
10.9.25 22:39

Dcerka se narodila 37+1, takže těsně donošená, ale měla také jen 2170g, reflux a prdíky. Také jsme vyzkoušeli všelico. Dost pomáhalo nahřívat bříško, nechat vykopat bez plenky (později na bříšku), cvičit s nožičkami. Také nám pomáhalo, když jsme ji na spaní dali takové hnízdečko (polštář).

Po zavedení příkrmů byly některé dny a noci děs. Ale jak dozrává trávicí soustava, tak se to zlepšuje. Takže už naší malé opravdu ten čas zafungoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14698
10.9.25 22:46

Jo, reflux (ale fakt hrozný) měla 11 měsíců. Po kojení někdy vyzvracela celý obsah žaludku najednou. Nesměla jsem ji dat odříhnout, jinak všechno letělo ven. Do příkrmu jsem nesměla dát ani kapku vody. Po příkrmu jsem nesměla 2 hodiny kojit. A pak to přešlo ze dne na den bez jakéhokoliv zásahu nebo léku.

Na bolení bříška nepomohlo nahřívání, cvičení, masáže, mastičky, Espumisan, poloha na tygříka. Jen ta rourka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
10.9.25 22:56

@Janča6 jak má více příkrmů tak už to blinkání taky není tak hrozné, tak snad už to za chvíli přestane úplně. Ale s tím časováním mléka to také znám, ale voda v příkrmu nevadí, naopak. Prostě je každý špunt jiný a občas to vyzkoumat je oříšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14698
10.9.25 23:08
@Evka156 píše: Více

Je to tak. Každému vyhovuje něco jiného.

Ještě jsem zapomněla napsat, že dceři na ty bolesti bříška nepomáhal ani pohyb. I přes narození v 37 + 0 se od 2 měsíců přetáčela ze zad na bříško a zpět, celkové byla pohybové napřed. A s bolestmi bříška to neudělalo vůbec nic. Až prostě to dozrání trávicí soustavy a správné načasování Biopronu.

Ještě dodám, že mladším dcerám naopak Biopron nevyhovoval, těm vyhovovala Biogaia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí