Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky už se vám stalo, že začal monitor dechu falešně řvát? Mě teda u dcery 1× a spinkala ale víckrát nic, ale teď mám 5ti týdenního chlapečka a dneska o pul 6 (chvíli předtím sem ho ulozila) začal „ťukat“ hned sem vyskočila a maly spokojeně spinkal, za 5 minut opět, ale porad spinkal, no a par minut nato zas ale to už byl rovnou ten alarm, bez ťukání což sem nevedela že může byt, samozřejmě uz sem nespala a porad malého kontroluju, myslíte ale že fakt nedýchal, nebo to blbne? Mame půjčeny z porodnice babysense, nevim jestli plašit s doktorkou nebo ne, zkusila sem koupit nové a pořádně baterky teda, ale od te doby uz to nedělalo ani s těmi starými 😞
To bude baterkama, když dochází, tak to takhle řve
My měli falešný poplach u prvního jen jednou.
U druhého asi 20×, až nás doktorka hnala na neurologii. Tam nám řekli, že do 4 měsíců věku se dítě ještě vyvíjí a nějaké spánkové aponoe být mohou. Jakmile měl 4 měsíce, tak to skutečně přestalo, takže tam byly ty alarmy asi skutečné.
A teď u třetího už jsme měli taky asi 2 nebo 3 noční budicky ![]()
U našich 4 dětí byl alarm jednou a věřím, že nebyl falešný. A když dochází baterie, tak ten monitor přesně takto upozorňuje. Aby se nestalo, že si nevšimneš, že baterie jsou totálně vybité a monitor tak miminko nekontroluje.
@Janča6 píše: Více
Mame Babysense, tukani neni kvůli baterce, to je predzvest alarmu.
Slabe baterky se projevuji, ze to zelene světýlko blika i s cervenym. Jinak je jen ciste zelene.
A tedy pokud baterky nevymenis, tka spusti alarm. Neni to tak, ze by chcipnul.
@Tarena píše: Více
Aha, díky za komentář. Už dlouho jsme monitor nepoužívala. Měla jsem za to, že při slabých baterkách ťuká. Ale to by asi bylo zbytečně rušivé.
Ano, zažila jsem falešné poplachy. Ono je i důležité, jaké máš povlečení, jak moc je malý „navlečený“.