Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@cecetka píše:
To jo. A pak te klepne pepka, kdyz ti posle dodavatel energii novy cenik
@Anonymní píše:
Díky, tohle jsem si potřebovala přečíst…vždy mě to trošku pomůže…občas přijde někdo a začne hrozně panikar dělá to můj táta, začne jak je vse drahé jak tohle a tohle…a mě je akorát hůř. Přijde mi ti říkat ale sám žije sám, nemá dluhy, hypotéku, nezivi 2 děti…co máme říkat my…
Preeeesne! Co maj rikaz matky samozivitelky apod… stezujou si ty co muzou bejt tezce v pohode. Rikas ze se vas krize jeste nedotkla. Tak super. Nas uz celem dost azijem😀 Zalezi jak muzete snizit naklady. Lidi co jezdej na drahou dovolenou, maj dve auta, platej detem drahy krouzky a pod. Muzou pristi rok jet jet pod stan, deti dat na skauta😀 jedno auto prodat. Ja uz moc nevim kam pujdem se snizovanim nakladu my😀 uz takhle na konci mesice zerem cocku s chlebem a koupit si (nebo diteti) nove boty je zatezkavaci zkouska. 😀 zijem fskt skrome. Ale vlstne jsem celkem v klidu. Verim ze by nam kdyztakv nouzi trochu pomohla rodina a nebo bych sla doprace na plnej a dite by toholt muselo vydrzet s babickounebo ve skolce(jsou mu ted 2 a 3m. Chystam se do prace na 0,4 uvazku)
@Anonymní píše:
Taky mě štve vláda, jsou ji životy lidi v cr úplně jedno…nedela nic pro své lidi…celá moje rodina volila ODS, já kvůli úrazu volit nebyla…je mi ze všeho uzko…hrozně si preju aby se aspoň Rusko stáhlo z Ukrajiny…aby se situace trošku uklidnila…ale jak tohle dopadne? Jak to vůbec dopadnout může?😒
pravicová nepopulistická vláda nebude nikoho vodit za ruku.Lidi, konečně si zvykněte se o sebe postarat sami.
@Snehulkabledulka píše:
Preeeesne! Co maj rikaz matky samozivitelky apod… stezujou si ty co muzou bejt tezce v pohode. Rikas ze se vas krize jeste nedotkla. Tak super. Nas uz celem dost azijem😀 Zalezi jak muzete snizit naklady. Lidi co jezdej na drahou dovolenou, maj dve auta, platej detem drahy krouzky a pod. Muzou pristi rok jet jet pod stan, deti dat na skauta😀 jedno auto prodat. Ja uz moc nevim kam pujdem se snizovanim nakladu my😀 uz takhle na konci mesice zerem cocku s chlebem a koupit si (nebo diteti) nove boty je zatezkavaci zkouska. 😀 zijem fskt skrome. Ale vlstne jsem celkem v klidu. Verim ze by nam kdyztakv nouzi trochu pomohla rodina a nebo bych sla doprace na plnej a dite by toholt muselo vydrzet s babickounebo ve skolce(jsou mu ted 2 a 3m. Chystam se do prace na 0,4 uvazku)
Dámy, zvykejte si na to, že se tu všichni nebudeme mít rovnostářsky stejně. Kdo na sobě makal, studoval, něco umí, ten hlady neumře. Samoživitelky si za svoji situaci často mohou samy, nechaly se oplodnit volem, co se na ně vykašlal. Soukromá záležitost, mohou si leda hlavou mlátit o zeď. Těm také netřeba pomáhat..Pomáhat jen postiženým dětem a invalidním občanům. V této zemi je překvapivě větší nabídka pracovních míst a příležitostí než zájemců, tak nevidím, proč by vláda měla nějaké peníze rozdávat.
@Lucie_Sx píše:
Me teda nestve Rusko, ale nase vlada a EU, ktera za tyhle pruse*y primarne muze.
A nechapu lidi, co je voli jen kvuli tomu, ze maji plnou pusu demokracie, a nejsou schopni se podivat, jak ktera strana hlasuje v konkretnich vecech.Co delat - pripravit se. Akorat uz neni moc cas.
Není koho volit a nikdy nebude. A naše vláda Ukrajinu nenapadla a covid sem nezasadila. Žít jak se dá. Nic jiného nám nezbude.
@Burj Chalifa píše:
Dámy, zvykejte si na to, že se tu všichni nebudeme mít rovnostářsky stejně. Kdo na sobě makal, studoval, něco umí, ten hlady neumře. Samoživitelky si za svoji situaci často mohou samy, nechaly se oplodnit volem, co se na ně vykašlal. Soukromá záležitost, mohou si leda hlavou mlátit o zeď. Těm také netřeba pomáhat..Pomáhat jen postiženým dětem a invalidním občanům. V této zemi je překvapivě větší nabídka pracovních míst a příležitostí než zájemců, tak nevidím, proč by vláda měla nějaké peníze rozdávat.
Treba proto ze najem v beznem byte v mem meste je 15000 kc ale rodicovjska je, kdyz jena 3 roky 10 000. Na hypoteku jen tak nekdo nedosahne. Cena bydleni je opravdu velka. S beznou praci se bezne lidem stava ze poplati ucty voda plyn elektrina najem telefon internet a zbyde jim fakt na jidlo a hygienu. Zakladni veci. Ja nerikam ze umiram, jak pisu, jsem v pohode. Beru ze musim do prace, snazit se, a uskromnit se. lze vyuzit i treba nabytkovou nebo potravinovou bankiu, brat veci z druhe rokyuky atd. Ale rozhodne neodsuzuji matky samozivitelky! Casto samy vychazeji z prostredi kde je nikdo nenaucil ze si samy sebe maji vic vazit a maji chtit od chlapa vic, je to mozna jejich zodpovednost, aleneni jejich VINA, ze narazili na blbce.
@Burj Chalifa píše:
Jeste to reknu jinak: kdyz vlada musi nejaky cas financne podporovat nekoho, koho vyhodili z prace, to chapu, ale kdyz je trh nastaven tak, ze financni podporu statu potrebuji i ti co makaj, protoze ty naklady jsou fakt velky, tak je nekde asi neco spatne. My byt zdedili takze jsem v klidu ale s materskou a platem chlapa bychon s placenim najmu zrali chleba.
@Tofifea píše:
Máte barák, ne? Se vymění kotel prostě.
Se vymění kotel? Si to představuješ dost jednoduše, kotel jsem v loni koupila nový za 80 tisíc, teď tohle…nový na co, na uhlí? Elektriku? Trh se zbláznil z běžných výplat se dá sotva proplatit běžný provoz…
@Burj Chalifa píše:
jdi do pr…
@Anonymní píše:
Se vymění kotel? Si to představuješ dost jednoduše, kotel jsem v loni koupila nový za 80 tisíc, teď tohle…nový na co, na uhlí? Elektriku? Trh se zbláznil z běžných výplat se dá sotva proplatit běžný provoz…
Nepředstavuji. Jen mě x řešení zásadních životních situací naucilo myslet pragmaticky. Takže majitelé RD s kotli jsou v případě, že se to podělá s plynem, na tom celkem v pohodě, protože mají možnost to řešit. Jednorázová investice do kotle třeba na dřevo a popř. do úpravy odtahu, kdyby došlo k extrémním problémům s plynem by byla z dlouhodobého hlediska dobrá varianta řešení. Jsou lidi, kteří možnost přizpůsobit se takto jiným podmínkám prostě nemají, aniž by nemuseli opustit své dosavadní domovy a museli by najít úplně jinou - razantnější - alternativu. Ale jestli se chcete hroutit z toho, že máte to štěstí, že by se to řešit dalo, tak prosím. V životě není dobrý sázet jen na jednoho koně. Někdy to jsou kotrmelce, je dobrý mít ještě jednu, kdyby se něco podělalo. Zkuste vymyslet, i když nebude ideální - může vám to pomoci nepoddávat se tak panice.
@Burj Chalifa píše:
pravicová nepopulistická vláda nebude nikoho vodit za ruku.Lidi, konečně si zvykněte se o sebe postarat sami.
Až tu taková někdy bude. Ale na to už přestávám věřit.
Tyyy jo. Tak to jo!