Myčka a "mastné" nádobí

13
23.5.22 12:12

Myčka a "mastné" nádobí

Ahoj, snad mi dokážete pomoct. 3 měsíce zpět jsme rekonstruovali kuchyň a pořídili si novou zabudovanou myčku. Až doteď jsem s ní byla spokojená, ale poslední 3-4 myti vůbec. Sůl, leštidlo i kapsle dávám a jsou všechny věci doplněné. Filtr ve spodku myčky čistím. Asi 3 dny zpět jsem z myčky nádobí vytáhla úplně kluzké (asi něco jako mastné, ale mastnota to nebyla) v takovém stavu bylo všechno. Příbory, hrníčky, talíře… Nic od oleje ani od másla jsem tam nedala. Od té doby je to takhle každý den. Z myčky vytahuju kluzké nádobí a musím ho ještě spláchnout čistou vodou. Nevíte čím by to mohlo být?🙏 Jsem už bezradná. Kapsle, leštidlo i sůl používám od začátku stejné, takže změnou značky to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1806
23.5.22 12:15

Koupit čistič myčky a projet ji na prázdno? A nebo zkus koupit teda jiný kapsle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.5.22 12:16

@Venesí čistič myčky jsem dávala včera. Pořád to samé :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
23.5.22 12:16

A cistis tu myčku někdy? Tak jednou za čtrnáct dni vycistim filtry, do myčky dam čistič a zapnu program čištění.

Ridim se podle pračky, protože ta si hlásí sama, když chce vyčistit, tak udělám při jednom i mycku a taky kavovar :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.5.22 12:18

@Semtex ano,filtr čistím každý druhý den a čistič myčky dávám každou neděli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
23.5.22 12:18

Jinak pomaha používat nejteplejší program na hrnce na 70 úplně na všechno, třeba takovy ten program, co ma dole 65 a nahoře 45, mi taky nechával občas mastné věci, tak už ho nezapinam vůbec a nedeje se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18624
23.5.22 12:22

@Hankagreg ještě jde o program. Me ty hodinové nebo eko nějak nesedí, takže dávám klasiku 65 stupňů a zkráceny - jede tak 1,5h a vše Ok. Čistič dávám jednou za měsíc až dva, filtr moc necistim, protože dávám nádobí bez zbytku. Filtr vyndat tak jednou za měsíc a nikdy tam nic neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.5.22 12:25

@hospodki dávám hygienicky program. Má teplotu 70° a běží skoro 3 hodiny.eco nedávám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18624
23.5.22 12:28

@Hankagreg zkrátila bych ten program jestli to není tím jak se tam 3 hodiny motá ta sama voda :think: pak jestli mas dost lestidla. Kapsle by měla obsahovat vše, takže teoreticky lestidlo ani sul netřeba. Já to teda taky přidávám, protože máme extrémně tvrdou vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
23.5.22 12:32

Nemáš zanešené trysky?
Chce je vytáhnout, rozebrat, umýt.
Zkusit jiný program.
Nic jiného mě nenapadá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.5.22 12:39

@hospodki program právě zkrácený je 😆 původní délka programu je 3:55 zkrátit jde na 2:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18624
23.5.22 12:42

@Hankagreg pfff, a me otravuje když mi tu myčka huci hodinu a půl 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.5.22 13:00

@Hankagreg Bych to reklamoval. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16411
23.5.22 18:00

To by mě zaímalo, co s tím je :lol:, nás myčka trenuje často, úplně mě štve. Tak když máte stejné čistící prostředky, jako dříve, myjete na 70, myčka má čistý filtr a je projetá čističem, tak leda reklamovat. A jste si jistí, že hřeje na 70?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný