Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, snad mi dokážete pomoct. 3 měsíce zpět jsme rekonstruovali kuchyň a pořídili si novou zabudovanou myčku. Až doteď jsem s ní byla spokojená, ale poslední 3-4 myti vůbec. Sůl, leštidlo i kapsle dávám a jsou všechny věci doplněné. Filtr ve spodku myčky čistím. Asi 3 dny zpět jsem z myčky nádobí vytáhla úplně kluzké (asi něco jako mastné, ale mastnota to nebyla) v takovém stavu bylo všechno. Příbory, hrníčky, talíře… Nic od oleje ani od másla jsem tam nedala. Od té doby je to takhle každý den. Z myčky vytahuju kluzké nádobí a musím ho ještě spláchnout čistou vodou. Nevíte čím by to mohlo být?🙏 Jsem už bezradná. Kapsle, leštidlo i sůl používám od začátku stejné, takže změnou značky to nebude.
Koupit čistič myčky a projet ji na prázdno? A nebo zkus koupit teda jiný kapsle.
A cistis tu myčku někdy? Tak jednou za čtrnáct dni vycistim filtry, do myčky dam čistič a zapnu program čištění.
Ridim se podle pračky, protože ta si hlásí sama, když chce vyčistit, tak udělám při jednom i mycku a taky kavovar ![]()
@Semtex ano,filtr čistím každý druhý den a čistič myčky dávám každou neděli ![]()
Jinak pomaha používat nejteplejší program na hrnce na 70 úplně na všechno, třeba takovy ten program, co ma dole 65 a nahoře 45, mi taky nechával občas mastné věci, tak už ho nezapinam vůbec a nedeje se to.
@Hankagreg ještě jde o program. Me ty hodinové nebo eko nějak nesedí, takže dávám klasiku 65 stupňů a zkráceny - jede tak 1,5h a vše Ok. Čistič dávám jednou za měsíc až dva, filtr moc necistim, protože dávám nádobí bez zbytku. Filtr vyndat tak jednou za měsíc a nikdy tam nic neni
@hospodki dávám hygienicky program. Má teplotu 70° a běží skoro 3 hodiny.eco nedávám..
@Hankagreg zkrátila bych ten program jestli to není tím jak se tam 3 hodiny motá ta sama voda
pak jestli mas dost lestidla. Kapsle by měla obsahovat vše, takže teoreticky lestidlo ani sul netřeba. Já to teda taky přidávám, protože máme extrémně tvrdou vodu
Nemáš zanešené trysky?
Chce je vytáhnout, rozebrat, umýt.
Zkusit jiný program.
Nic jiného mě nenapadá ![]()
@hospodki program právě zkrácený je 😆 původní délka programu je 3:55 zkrátit jde na 2:45
@Hankagreg pfff, a me otravuje když mi tu myčka huci hodinu a půl ![]()
To by mě zaímalo, co s tím je
, nás myčka trenuje často, úplně mě štve. Tak když máte stejné čistící prostředky, jako dříve, myjete na 70, myčka má čistý filtr a je projetá čističem, tak leda reklamovat. A jste si jistí, že hřeje na 70?