Bojím se SIDS

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6623
6.8.20 19:15
@vokishka píše:
Znám někoho, kdo nic z toho nesplňoval a stejně o dítě přišel.

A měl obavy stejně jako zakladatelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
6.8.20 19:17

Taky jsem z toho měla docela obavy. Monitor dechu byl to první, co jsem v těhotenství koupila. Po porodu nám ho dokonce v porodnici vzhledem k průběhu porodu doporučili. Ovšem monitor není samospásnej. Podívala jsem se na youtube na několik videí, jak oživovat novorozence a kojence a troufám si říct, že teorii mám zvládnutou perfektně. Bez této znalosti a monitoru bych se nevyspala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65246
6.8.20 19:17
@Natálka26 píše:
A měl obavy stejně jako zakladatelka?

Ne, byl to blesk z čistého nebe. Já jen, že se to nestává jen v takových situacích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
prcek.leni
6.8.20 19:19
:kytka:

Příspěvek upraven 06.05.23 v 10:36

• Citovat
  • Upravit
mackA159
6.8.20 19:24
@vokishka píše:
Ne, byl to blesk z čistého nebe. Já jen, že se to nestává jen v takových situacích.

Nikde nepíšu že se to stává jen u těchto případů. Prostě je to náhoda. Ale u těchto případů je to prostě rizikovejsi.

• Citovat
  • Upravit
6623
6.8.20 19:27
@vokishka píše:

To samozřejmě vím, ale @mackA159 psala o těch rizikových faktorech, kde by ta opatrnost byla na místě. Tady u anonymní k tomu důvod není, neuvedla jediný rizikový faktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
6.8.20 19:28

Muj syn mel necelych 2,5; narodil se o cca mesic drive, o dudlika nemel vubec zajem a ok:) jo, v postylce sam nespal nikdy, nejdriv nalepeny na me a pozdeji v prirazene postylce k nasi velke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
6.8.20 19:37
@Anonymní píše:
Dobrý den předem poprosím nepište mi tu žádné katastrofické scénáře. Nedělá mi to vůbec dobře jsem 3 dny po porodu a hormony pracují. K otázce. Narodil se nám syn 3 800g. Který mi odmítá dudlík - prý to je super prevence. Navíc partner kouří ( ne doma ) a máme ještě starší dítě. Nevím jak víc tomu zabránit mám hrůzu ????. Nedokážu si užívat pořádně miminka. Máte někdo syna který je úplně bez dudliku už do miminka?

My jsme dceři dudlík vůbec nedávali (na co? Leda se jím deformují zuby) a máme z ní teď hroznou puberťačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
6.8.20 19:58

Porid si monitor dechu do detske postylky (nektere porodnice ho i pujcuji) a prestan plasit. Jednim z rizikovych faktoru sice je koureni, ale je to v souvislosti kuracke domacnosti a matce kuracce. SIDS je obecne neprozkoumany (příčiny), ale nema vyznam se tim stresovat. Chapu tvoje obavy, taky jsem je mela (malá měla porodní váhu pod 2,5) a kdyz monitor spustil alarm, tak takovou rychlost jako tenkrat jsem nikdy nevyvinula. Nastesti to byl plany poplach.
Co ale můžeš udělat pro lepší prevenci je právě ten monitor dechu a naučit se první pomoc, udržoval v místnosti nižši teplotu a zbytečně mimčo nestrojit, nenechat spát na bříšku, nedávat do postýlky zbytečně moc polštářků, mantinelů a podobných, pokud más blinkací dítě, tak dávat spát do mírně vyvýšené polohy a mít u sebe telefon, k zavolání rychlé.
Dudlík prevence není, stejné tak není pravda, že by vyšší riziko bylo u druhého dítěte.
Uživej si krásných dní s miminkem a gratuluju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
6.8.20 20:03

Jo mam, je bez dudliku a sids nemel. Vsak ho mas na monitoru dechu, ne? Lepsi prevence je jeste cosleeping a existuje i monitor na pripnuti na plenu, kdyz spis s mimibem v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.20 20:15

@kalie ten monitor za plínku jsem měla u první dcery a byl děsnej, určitě je víc výrobců, ale ten můj furt spouštěl, i když jsem se na dceru dívala těsně po přebalení a fakt dýchala :D
Zakladatelko, obě děti bez dudlíku, jedno už odrostlejsi a druhé 9m kojenec, půlku noci v postýlce s monitorem a druhou půlku se mnou na kojení. Ale chápu, měla jsem z toho u obou dětí strach. Užívej si miminka a nestresuj se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
6.8.20 20:29

Jestli kojis, tak to funguje uplne stejne jak ten dudlik :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
6.8.20 20:33
@Koblizkova1980
@Koblizkova1980 píše:
Pokud dojde k SIDS, tak ti nepomůže nic, nic s tím neuděláš.
Moje děti dudlík neměly, vše bylo v pořádku. Ty se uklidni, své obavy sver dětské lékařce a pokecej o tom s ní!

Pokud dítě přestane dýchat, tak monitor dechu pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65246
6.8.20 20:38
@anikahen píše:
@Koblizkova1980Pokud dítě přestane dýchat, tak monitor dechu pomůže…

Někde jsem četla, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
6.8.20 20:41

Ano, mám dokonce dva, už jim je 12 a 10,oba od začátku úplně bez dudlíku :mrgreen:
A teď mám 7mi měsíční dcerku, taky bez dudlíku, nebudu lhát, strach mám o ně všechny pořád, ale zase se tím nesmíš nechat úplně pohltit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí