Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Dendiss protože tam je třeba čokoláda a prej to se nesmí..aspon par týdnů… já taky nevím (první dite) a taky poslouchám co říka každej
Chce to ozkoušet
já na začátku nejedla sladké, protože mě vystrašili v porodnici že po cukru mají děti bolení břicha, ale po měsíci jsem to zkusila a v pohodě a už jsem se pak ladovala sušenkama
je to jako se vším ostatním, vyzkoušet a uvidí se. Asi jako někdo nedoporučuje na začátku mléčné výrobky a já v šestinedělí zbouchala osm jogurtů za den ![]()
@LaVoisin no já právě těch jogurtů taky jim hodně ale nevěděla jsem že to ji muze vadit :/ v porodnici nam taky dali každý den jogurt ![]()
Ono všude se píše něco jiného, každý říká něco jiného… Sama to znám, taky mám první mimco a na začátku jsem se bála jíst kde co a zakládala tu diskuze co smím a co ne
pak mě tu samozřejmě ženský sprdly že moc resim (ano, jsem taková a hlavně pochybuji že u prvního miminka ostatní neřešili nic)
a že se musí zkoušet, to samé řekla pediatrička, že to jinak udělat nejde, než to vyzkoušet. Moje malá trpěla na prdiky a bolení břicha v druhém a třetím měsíci prostě tak, ať jsem jedla nebo nejedla, prostě jeden den ok, druhý se kroutila, nikdy jsem nepřišla na to čím to je, a pak to prostě přešlo. Takže nové potraviny že kterých jsem měla obavu jsem zkoušela ráno nebo dopoledne, aby případně nebyla krušná noc
zkus a uvidís, jediné co vím že moji malé nesedělo byl jahodový džus, tak jsem ho vynechala a teď když jsem ho zkusila (ale moje holka má už půl roku), tak to bylo v pohodě ![]()
@Anonymní píše:
@Dendiss protože tam je třeba čokoláda a prej to se nesmí..aspon par týdnů… já taky nevím (první dite) a taky poslouchám co říka každej
Jsou i nanuky bez čokolády, ne?
Např. smetanový nebo ovocný, asi bych si nedávala s oriskama třeba. Já se teda vyhýbala akorát nadymavym věcem vč. pití s bublinkama. Ale prdy u nás začaly zlobit oba až tak od 3.tydne. Přesně jak říkáš, to bys nemohla pomalu nic…
Nebo si udělej, když mimčo dovolí, domácí verzi - na nanuky se prodávají formy a stačí rozmixovat plnotucny bílý jogurt /tvaroh s ovocem, třeba ze zahrádky jestli máte, a pak nemusíš ani přidávat cukr, nebo jen trochu dle chuti. Nebo si kup vaničku vanilkový zmrzky z Kauflandu, ta nám chutná - a můžeš si udělat i ledový caro třeba, když dostaneš chuť na kafe. Dělám ho mužovi, kterej kafe nepije.
@Anonymní píše:
@LaVoisin no já právě těch jogurtů taky jim hodně ale nevěděla jsem že to ji muze vadit :/ v porodnici nam taky dali každý den jogurt
Ja pila kefirovy nápoje, mladej je letní a v těch vedrech to osvezilo, zahnalo hlad a dalo se to konzumovat jednou rukou s miminem na té 2.
Kojim uz druhy dite a doted me vůbec nenapadlo, ze bych nemela jist zmrzlinu ![]()
@LaVoisin no malá se mi taky krouti a nespinka… a já skoro nic nejim takže nevím z čeho a co ji vadi proto se bojím něco jist nechci ji vic trápit:(
@Anonymní píše:
Dobry den maminky chtěla bych se zeptat jedli jste sladký pri kojeni? Malé jsou 14 dní ale mám chuť na sladký a nevím třeba nanuk si muzu dat?na netu ci čtu tak bych nesměla nic jist
![]()
![]()
Já jsrm toho názoru, že prikojeni se může požívat vše až na omamny látky nebo určitý léky. Zmrzlinu si prosím tě v klidu dej.
@Lori99 píše:
@LaVoisin no malá se mi taky krouti a nespinka… a já skoro nic nejim takže nevím z čeho a co ji vadi proto se bojím něco jist nechci ji vic trápit:(
No mozna se krouti prave proto, ze nic nejis… ![]()
@Anonymní píše:
Dobry den maminky chtěla bych se zeptat jedli jste sladký pri kojeni? Malé jsou 14 dní ale mám chuť na sladký a nevím třeba nanuk si muzu dat?na netu ci čtu tak bych nesměla nic jist
![]()
![]()
proc Anonym? to se stydis za svuj velmi inteligentni dotaz? ![]()
Rozhodne ne zmrzlinu, pečivo, maso, sýry, mléko, vejce, ryzí, brambory, těstoviny, žádnou zeleninu už vůbec ne ovoce!!! Ryby taky ne.
Dala bych pozor i u napousteni vody aby sklenka nebyla moc nízko a nebyly v ni pak bublinky!
Dobry den maminky chtěla bych se zeptat jedli jste sladký pri kojeni? Malé jsou 14 dní ale mám chuť na sladký a nevím třeba nanuk si muzu dat?
na netu ci čtu tak bych nesměla nic jist