Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nejedla jsem brokolici a čerstvě upečený buchty, víc jsem neřešila.
Nikdy jsem nejedla tolik sladkého jako při kojení
Vyber si zmrzku bez čokolády, když se jí chceš vyhnout (ona ta čokoláda stejně není moc čokoláda), a taky bych volila spíš balený nanuk, než točenou nebo kopečkovou. Stejně jinak než metodou pokus-omyl to nepůjde. Postupem času vypozoruješ, co miminku nedělá dobře. Třeba zjistíš, že mu vůbec nic nevadí. Já jsem se zpočátku vyhýbala luštěninám, čerstvýmu pečivu, kafi, černýmu čaji, prostě potravinám, co nadýmají, co by mohly malýho moc nabudit apod. Taky ostrýmu jídlu, nejím syrový maso. Jinak mě nic nenapadá, žeru jak tank
a nepiju alkohol.
Ještě doplním: na začátku malý řval a kroutil se taky pořád, ono se snadno všechno svede na prdy, jak doktoři, jak okolí, babičky apod. Jenže to bych fakt nemohla jíst nic, a jídlem to nakonec vůbec nemusí být.
Příspěvek upraven 06.08.20 v 16:45
@jahuhudka píše:
Rozhodne ne zmrzlinu, pečivo, maso, sýry, mléko, vejce, ryzí, brambory, těstoviny, žádnou zeleninu už vůbec ne ovoce!!! Ryby taky ne.
Dala bych pozor i u napousteni vody aby sklenka nebyla moc nízko a nebyly v ni pak bublinky!
Ty si děláš srandu, ale víš, že v 18. století se matkám nedelkam fakt nedoporučovalo mléko a tvaroh? O ovoci ani nemluvím. Zkusím pohledat zdroj.
A za nás se jídlo neřešilo vůbec, jen neustále jelo dokola, že nemáme prasit, prejidat se. Takže i čočku i zelí, sýry, cokoliv. Fakt se to tak neřešilo. Děcka řvaly tak nějak stejně jako řvou teď.
@Lori99 kolikrát to asi snad ani důvod v tom co jí maminka nemá, podle mě je to tím že prostě se vyvíjí trávicí soustava. Holt růst bolí… Bolí když rostou zuby, mě jako malou hrozně bolely nohy, že prý rostly, tak proč by nakonec nemohlo miminka bolet trávicí systém protože se vyvíjí ![]()