Bojím se, že jsem sobec

36
20.2.22 17:34

bojím se že jsem sobec

V posledních letech mě napadá myšlenka jestli je se mnou něco špatně chtěla bych se zeptat zda to má někdo taky takto
Mám obavy zda dostatečně vnímám své blízké konkrétně rodiče v důchodu. l Je mi 48 let a mám starosti finanční, zdravotní, partnerské je toho spoustu. Ale snažím se.
Jenže rodiče mají 82 a 79 let a potřebují také zájem a podporul. Miluju je ale registruju u sebe že kolikrát jen přikyvuju a stejně nevnímám co moc říkají protože mám v hlavě své starosti. l Snažím se jsem s nimi velmi často, uklidím věnuju se ale někdy prostě mi připadá " že mě jejich téma nezajímá",..tím nemyslím zdravotní atd. ale jiné..prostě přikyvuju a jsem myšlenkama jinde a je mi to líto…jsem zlá? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2080
20.2.22 17:38

Nejsi zlá ani sobec. Protože kdybys byla tak by tě takovýhle způsob uvažování vůbec nenapadl. A podle mě tohle přikyvování a v hlavě něco úplně jiného dělá spousty lidí. ;) :oops: já to třeba dělám taky když mi moje babička začne vyprávět o lidech které neznám a v životě jsem neviděla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.2.22 18:18

@Beki člověk prostě občas vypne..pokud jsou to nepodstatné věci, tak to vůbec neřeš.. problém by byl, pokud by šlo o důležité věci :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
20.2.22 18:19
@Beki píše:
V posledních letech mě napadá myšlenka jestli je se mnou něco špatně chtěla bych se zeptat zda to má někdo taky takto
Mám obavy zda dostatečně vnímám své blízké konkrétně rodiče v důchodu. l Je mi 48 let a mám starosti finanční, zdravotní, partnerské je toho spoustu. Ale snažím se.
Jenže rodiče mají 82 a 79 let a potřebují také zájem a podporul. Miluju je ale registruju u sebe že kolikrát jen přikyvuju a stejně nevnímám co moc říkají protože mám v hlavě své starosti. l Snažím se jsem s nimi velmi často, uklidím věnuju se ale někdy prostě mi připadá " že mě jejich téma nezajímá",..tím nemyslím zdravotní atd. ale jiné..prostě přikyvuju a jsem myšlenkama jinde a je mi to líto…jsem zlá? :nevim:

Myslím si, ze jseš mnohem lepší potomek starších rodičů nez mnozí jini.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.22 18:20

Je to bezohledné, myslet jen na sebe. Rodiče se o vás starali x let. Musí se cítit odstrčení

• Citovat
  • Upravit
9918
20.2.22 18:34

Sobec vubec nepremysli jako ty. Takze sobec rozhodne nejsi.

Proste jsi vycerpana, mas toho moc. Aby jsi mohla druhym davat energii, tak musis sama nejakou mit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
20.2.22 18:40
@Beki píše:
Jenže rodiče mají 82 a 79 let a potřebují také zájem a podporul. Miluju je ale registruju u sebe že kolikrát jen přikyvuju a stejně nevnímám co moc říkají protože mám v hlavě své starosti. l Snažím se jsem s nimi velmi často, uklidím věnuju se ale někdy prostě mi připadá " že mě jejich téma nezajímá",..tím nemyslím zdravotní atd. ale jiné..prostě přikyvuju a jsem myšlenkama jinde a je mi to líto…jsem zlá? :nevim:

Sobecký potomek fakt jedná a přemýšlí jinak :srdce:
Jsi báječná dcera. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
20.2.22 18:43
@Anonymní píše:
Je to bezohledné, myslet jen na sebe. Rodiče se o vás starali x let. Musí se cítit odstrčení

Anonymní „hrdinský“ výkřik?
Odtajni se a pojď pokecat o vztazích rodiče - děti. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4463
20.2.22 18:47

Sobce nenapadne, že by mohl být sobec :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
20.2.22 18:59

Naopak, jsi kočička. Takovou dceru mít je radost.

• Citovat
  • Upravit
15247
20.2.22 19:03

Nejsi sobec, rodičům se věnujes, pomáhás jim, travis s nima čas, to je podstatne. Mě taky casto nezajímá co mi vykládá můj táta, bezvýznamné drby, co kdo, kde. Jako sobec si kvůli tomu nepřipadam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
20.2.22 19:06

Mám to stejně, jsem mladší je mi 41. Rodiče 63 a 66 a taky mám takové pocity. Udělám vše, co potřebují, ale občas se přístihnu, že mamku málo poslouchám. Pak mám výčitky, kdyz jí třeba víkend, kdy jsou děti u táty a my s novým mužem dohánime resty, nezavolám a nebo se tam nestavím. Někdy to dělám bohužel i dětem a to mám výčitky šílené. Že je neposlouchám, jak bych měla. Protoze chci vše stihnout. Mám psychicky náročnou práci. A do toho spoustu dalších věcí. Finanční věci naštěstí v pohodě. Ještě toho trochu v dnešní době a jdu si to hodit.
Chápu těi, ano nevíš jak moc. :hug: v noci se někdy probudím a říkám si, jestli jsem vše všude zařídila. Mám obavy, aby třeba děti měly vše do školy o co si řekly a co maji mít. Abych na to nezapomněla.
Mám diář narvaný, spustu pracovních věcí a dalších. Někdy tupě hledím před sebe a jen dýchám. Snažím se být šťastná.
Nejsi sobec ani špatné dítě. Jen toho máš moc. Ale úplně to samé cítím já. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
20.2.22 19:06

Sobec se nikdy neptá, jestli je sobec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24687
20.2.22 19:12
@Beki píše:

Buďte v klidu, chováte se naprosto normálně. Staráte se o ně, často je navštěvujete, a že někdy v duchu myslíte na něco jiného, je naprosto běžné, to si nevyčítejte, zvlášť když se nejedná o nic důležitého. Však oni o tom nevědí. Jste hodná dcera. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová