Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mě vždycky pomohlo si pustit rádio a nějakou uklidňující hudbu. Já mám vyloženě příšerný strach ze tmy. A ano, i v dospělosti a nemohu se toho zbavit…
Taky to nesnáším… Vždycky slyším věci které nejsou. Pomohla kočka (teď to svedu že ty zvuky dělá ona). I když je u nás bezpečno tak mi to opravdu nedělá dobře…
@Jemako
Já bych kočku tak moc chtěla, ale my máme garsonku - nás být je menší než můj pokoj doma
. Takže kočička by tu spis trpěla
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Už sem tady podobnou diskuzi četla, ale mám z toho tak max bobky, tak prosím žádné strašidelné příběhy.
Je mi 22 a jsem teda silene posrana, pokaždé co mám být na bytě sama. Bydlím s přítelem, ale on teď začal jezdit na pracovní cesty.
Ne teda často, ale cca 2× měsíčně.
Vždycky tu jsem sama přes noc a popravdě moje hlava si vymysli silene fantazie.
Je to priserny a chtěla bych vědět, jestli to mate někdo stejně.
U rodičů bývám často sama doma se psem, ale to se paradoxně vůbec nebojim, ikdyz máme barák u lesa.
Ale v Praze na bytovce sem posrana až za ušima, ještě když bydlime na patre samy
Nevíte někdo co s tím udělat? Nejhorší je, ze z toho nemůžu ani usnout
Znáš aspoň sousedy? Snažila bych se vytvořit si co nejvíc přátelských vazeb v okolí.
Psa si pořídit nemůžete?
Je to blbá situace. Taky bych nechtěla být někde úplně sama. Nikdy se mi to nestalo, protože jsme měli brzy děti. Nikdy jsem nebyla úplně sama a ještě dlouho nebudu.
Zvážit přespávání u rodičů, když je přítel pryč, nemůžeš? Bylo by na houby, kdyby se Ti k vůli tomu rozjely nějaké úzkosti.
Dřív jsem z toho měla taky špatné pocity, ale už pár let co bydlím sama to už ani nevnímám. Mám sice kocoura, kterému nesmím ani na minutu zmizet z očí, ale stejně ho neberu jako zábranu proti strachu
Zkus to prostě nevnímat a naopak si tu chvilku samoty užívat. Zapni si třeba telku a bude to fajn ![]()
@1Pears1
Pravě nikoho tady neznám.
Popravdě bydlime v takové dost pofiderní čtvrti. Ten strach se mi hodně zhoršil, když tady na mě jednou (taky jsem byla sama podotýkám, ale přítel byl v obchodě, bylo asi 20:00, takže tma) bušil soused ze zdola, který údajně fet*je. Naštěstí už se odstěhoval
.
Jinak ano, skoro vždycky se snažím jezdit k rodičům, ale teď jsem tu musela zůstat kvůli pohovoru do nové práce…
A jak říkám - zvířátko do garsonky je podle me silene
. Nevím jestli by mu bylo tady dobre.
Ale dekuju moc
Představuj si půdorys jednotlivých pater, jak se tam pohybují lidi - tvoji sousedi - jak na jednom velkém mraveništi. A že mezi tebou a jimi jsou tenké zdi a že kdykoliv můžeš vyběhnout na chodbu, kdyby něco..vV bytovce nejsi nikdy sama, nikdy. Mně to pomáhá + kočka. To v rodinném domě už fantazii musíš zapojit víc, nedej bože někde na samotě ![]()
Jejda ještě pofiderni čtvrt.. No to ti nezávidím… Ono ten strach ani nemusí být racionální… Proste co když se sem někdo vloupal když jsem nebyla doma a teď čeká ve skříni až usnu
jsem prostě pako… Naštěstí teď už doma sama nebývám… Moje dcera když se bojí v pokojíčku tak si pouští zvuky řeky nebo moře
třeba ti to pomůže… Vím že je to divná rada ale za zkoušku nic nedáš
Tož není to příjemný pocit, když je člověk úplně sám. Ale musím se pochválit, jak jsem loni několik nocí spala se štěnětem venku pod pergolou. Aby tam nebyl sám. Od té doby jsem překonala sama sebe. Napřed jsme tam spali oba s manželem. On pak musel do práce. Tak jsem zůstala sama na psí noční mateřskou.
Ale včera jsem byla víc připo…á přes den. Díky šoku. My teď nemáme od července zvonek, protože se něco dělalo a zatím se nevybrala nová schránka, kde bude zvonek nalepený. Dva kamarádi syna u nás po obědě včera mlátili na dveře. Jak komando. Toto mi udělat v noci, tak se asi fakt po… nebo dostanu infarkt. A pojede se pro schránku nejpozději o víkendu
. Tataři dva.
@Jemako píše:
Taky to nesnáším… Vždycky slyším věci které nejsou. Pomohla kočka (teď to svedu že ty zvuky dělá ona). I když je u nás bezpečno tak mi to opravdu nedělá dobře…
jak nejsou?? ![]()
samozřejmě že jsou, akorát JEN nejsou vidět
@Borrealis píše:
jak nejsou??![]()
samozřejmě že jsou, akorát JEN nejsou vidět
To je pravda… Třeba kutalejici se koule v bytě nademnou (aspoň to tak zní) fakt by mě zajímalo co tam ti důchodci dělají… Ale ty zvuky v bytě?.. Kočka je dobrá v tom že na ni svedu všechny zvuky a můžu v klidu spát 😆
Ahoj holky,
, tak prosím žádné strašidelné příběhy.
.
Už sem tady podobnou diskuzi četla, ale mám z toho tak max bobky
Je mi 22 a jsem teda silene posrana, pokaždé co mám být na bytě sama. Bydlím s přítelem, ale on teď začal jezdit na pracovní cesty.
Ne teda často, ale cca 2× měsíčně.
Vždycky tu jsem sama přes noc a popravdě moje hlava si vymysli silene fantazie.
Je to priserny a chtěla bych vědět, jestli to mate někdo stejně
U rodičů bývám často sama doma se psem, ale to se paradoxně vůbec nebojim, ikdyz máme barák u lesa.
Ale v Praze na bytovce sem posrana až za ušima, ještě když bydlime na patre samy
Nevíte někdo co s tím udělat? Nejhorší je, ze z toho nemůžu ani usnout