Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No mě se o tom dneska zdálo, že jsem někde byla se sestrou a kousek od nás spadla nějaká raketa
Ale to je prostě proto, že o tom člověk stále slyší. Že by se válka přesunula z blízkého východu sem ani obavu nemám, spíš mám trochu strach z vyššího rizika teroristických útoků.
@eumedon píše: VícePřesně jsem si říkala totéž. Nechápu, jak si někdo může myslet, že když se do ničeho nebudeme montovat, nikdo si nás „nevšimne“ a že se nás dění okolo netýká… Nejlíp na to podle mě sedí citát, že k tomu, aby se zlo šířilo stačí, aby dobří lidé nedělali nic… A historie to potvrzuje.
Rus má o naši zemi zájem a netají se tím. Chtějí obnovit svoji sféru vlivu z období studené války a netají se tím. Vedou hybridní a dezinformační válku proti nám už roky. Babišova vláda snižuje výdaje na obranu, zatímco západní rozvědky varují, že do 5 let Rusko otestuje soudržnost NATO. Na sítích a v diskuzích bují proruská propaganda (např. že novináři jsou hyeny, ČR nikoho nezajímá, Ukrajina Rusáky provokovala, na Ukrajině je nacismus, Ukrajina mohla uzavřít mír už v r. 22, Západ řeší jen počet pohlaví, Brusel nám diktuje…). Lidi tomu dost podléhají. Nemám z toho dobrý pocit.
V Íránu to dopadne po převratu jako v Lybii podle mě… Hrozí nám ekonomické důsledky, teoreticky více uprchlíků, nárůst terorismu. Že by přímo náš stát a naše území byly dějištěm konfliktu, to si nemyslím. Rakety, které má Írán k dispozici, doletí na hranici Maďarska, dle mého muže. Bojím se spíš té války, která zuří o něco blíže k nám.
@SOVIČKA93 píše: Více
Tady to je bohužel příklad toho, jak kremelská propaganda působí. Musí v lidech vyvolat pocit, že když budou držet hubu a neupozorňovat na sebe, tak jim nic nehrozí. Že násilník se nesmí „provokovat“. Pak se sesypou nenávistné komentáře např. na Ondřeje Vetchého, sbírku generátorů pro Kyjev nebo ukrajinské děti na hřištích - komentáře od lidí, kteří se usilovně snaží dělat pštrosy a neprovokovat. Appeasement nefunguje, viz Mnichov 1938. A úvaha „máme málo krytů, tak věřím, že se nic nestane“, je strašlivě špatná. Jako „máme dům metr od řeky, tak věřím, že povodeň nikdy nepřijde“. Logika je bohužel taková, že pokud máme obavy z války, tak se na tu válku musíme připravit. Bojovat s dezinformacemi, zbrojit a zvýšit výdaje na obranu na úroveň požadovanou NATO.
@Kníže Ignor píše: Více
Mě děsí kolik lidi této proruské propagandě podléhá.
@Kníže Ignor píše: Více
S většinou lze souhlasit, jen s tím procentuálním vyjádřením to není jen tak. Samozřejmě vím, že kvalita není za hubičku, že není čas ztrácet čas, že se na jisté typy zbraní tvoří fronty, ale je nutno s prostředky nás všech zacházet férově, do možné míry transparentně! Zároveň být připraveni na jednání u stolu…
@Cest0vatelka píše: Více
Myslíš to, jak prorok Rajchl předpověděl se začátkem války na Ukrajině cenu pohonných hmot na 150kc/L a jak bez ruského plynu všichni umrzneme? A jelikož jsme neumrzli ani třetí zimu, tak to přestal vykládat, jelikož to bylo moc i na ty idioty, kteří mu naslouchají?
@Cenarius píše: Více
Tak ty ceny vzrostou určitě, vzhledem k tomu, že už teď jsou na burzách ceny nohoru. Kdyby ses trochu podíval na statistiky, tak bys zjistil, že země Perského zálivu produkují cca 25% světové produkce ropy a 20% plynu.
Nebojím se. Ale úplně dobrý pocit taky nemám. Vzniká dost konfliktů, které vidíme. Co teprve tiché boje, které vidět nejsou a mocní je vaří pod pokličkou.
@stinga píše: Více
Nebojím se. Stejně není situaci možné nijak ovlivnit. Čas ukáže. Špatné je, že si mnozí asi ani neuvědomují co nastane, až ty malé děti (které přišly o všechno - rodiče, sourozence, střechu nad hlavou, které zažívají celé dětství jen válku a nemají už co více ztratit) s nenávistí k Israeli, USA a západu, který ta zvěrstva podporuje, a touhou po odplatě, vyrostou…
Kéž bych se mýlila. ![]()
Jinak co se týka převratu v Iránu. Také si moc nemyslím, že k nějakému převratu dojde. Co jsem mluvila s některými Šíity, tak úmrtí duchovního považují za mučednickou smrt a v nějakou změnu režimu moc nedoufají a ani o ní nestojí. Tak těžko říct, jak se k vládě dostanou ti, kteří touží po změně. Nebude to tak jednoduché. ![]()
Stačí se podívat na celý Blízký východ. Nikde nefunguje demokracie a už vůbec ne nic dodaného ze strany USA. A pak je dobré se podívat na to, jak lidé v Íránu truchlili nad smrtí duchovního. Tam noc jiného nezvolí.