Bojíte se války?

Anonymní
2.3.26 11:59

Bojíte se války?

Dobrý den, nevím zda se chci uklidit nebo jen zjistit jak to vidí ostatní, ale co si myslíte o situaci na východě? Myslíte si, že se konflikt přesune do Evropy nebo případně do ČR?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Svetluska55
2.3.26 12:10

A ta valka, co nam uz 4 roky zuri za humny, ti nevadi?

• Citovat
  • Upravit
511
2.3.26 12:16

Já si myslím, že když se jako ČR nebudeme do ničeho montovat, tak ani nikoho nebudeme zajímat. Jenže jak to vypadá opak je pravdou, bohužel. Hlavně nekoukejte na média a různé influencery kteří si na tom akorát honí sledovanost.
Zrovna jeden takový včera říkal, jak tam lítají rakety a že slyšel asi 4 výbuchy… Ano, slyšel rány ale rozhodně to nebyla raketa :roll: a pokud se sem válka dostane, tak jsme tak i tak v pr.. :nevim: ČR má sice několik krytů ale kapacita je omezená a zdaleka nepokryje celou populaci.

Takže já pevně věřím, že naše malá zemička nebude nikoho zajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
2.3.26 12:22

Ve vzduchu je cítit síru, stále dál jsme všichni k míru. Kdopak ví kam se jít skrýt, kde máme svůj pevný štít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21892
2.3.26 12:27

No a tou situací na východě myslíš Ukrajinu nebo Perský záliv? V prvním případě to riziko napadení ze strany Ruska relativně je. Záleží jen na evropských státech, jaká přijmou preventivní opatření. V tom druhém případě si nemyslím, že by se konflikt přelil až k nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20076
2.3.26 12:29
@SOVIČKA93 píše: Více

To těžko. Naše země je pro dobyvatele zajímavá ne proto, že se její obyvatelé do něčeho montují nebo nemontují, ale kvůli své strategické poloze.

Nemontování se do ničeho je určitě neodradí.

Příspěvek upraven 02.03.26 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
2.3.26 12:31
@Anonymní píše: Více

Teoreticky se válek bojím, ale nemám strach, že nám bezprostředně hrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
2.3.26 12:33

Mala zemička? Porid si glóbus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20076
2.3.26 12:35

Ale jinak: Do války v Íránu se snad montovat nemusíme. Jinou válku máme blíže, a tam ve vlastním zájmu musíme pomáhat napadenému. Pasivita potenciální oběti nikdy agresora neodradila.

Ale já pevně věřím, že se Babišova vláda v jakékoliv budoucí krizi osvědčí podobně, jako se osvědčila za covidové krize. Navíc, když má svůj tým posílen o zástupce Motoristů sobě a SPD. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79839
2.3.26 13:05
@Anonymní píše: Více

ano, bojíme se kovidu, bojíme se války na Ukrajině a bojíme se války v Perském zálivu, prostě hlavně nepřestávat se strachem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
2.3.26 13:18

Hm, kupř. v roce 1938 nebo 1968 jsme se montovali do čeho? Že naše malá zemička zčistajasna začala „někoho“ zajímat. Strategie „pštros“ nefunguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
2.3.26 13:18

Já se nebojím.

Jediné, co mi přijde jako reálně riziko je, že tam, kde si do země pustili migranty vyznávající radiálně(ji) islám, budou mít zvýšené riziko „kulturních obohacení“ ve formě nepokojů a nějakých teroristických akcí.

Íránci slaví, tak snad převrat zpátky k tomu, co tam bylo ještě před pár desítkami let, proběhne dobře. Kolik byly poslední zprávy o obětech? Že režim popravil v ulicích 50.000 protestujících občanů? Něco takového. Když jsem viděla ty záběry oslav z ulic, tak nemůžu, než jim držet všechny palce. Však volali po nějakém zásahu ze zahraničí už dlouho. Odtud bych třetí světovou zatím nečekala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cest0vatelka
2.3.26 13:29

V Evropě se zvýší výrazně riziko teroristických útoků. A hlavně to zvedne ceny úplně všeho. A myslet si, že v Íránu bude jiný režim, je hodně naivní.

• Citovat
  • Upravit
40750
2.3.26 13:41
@Cest0vatelka píše: Více

Bude záležet, koho si zvolí za „nejvyššího vůdce“.

Četla jsem si o některých adeptech, jsou připraveni, tomu bývalému bylo už 86 let, takže se předpokládalo, že půjde časem do muslimského ráje a někteří jsou to samé jako byl starý pán, jeden snad ještě horší.

Takže to nejspíš nebude jednoduché :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16163
2.3.26 13:42

V Evropě už dávno válka je, jen probíhá jinou formou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová