Bojkot školy - psychický blok?

1946
16.2.11 12:56

Bojkot skoly- psy. blok?

Ahoj, popisu vam ve zkratce broblem moji sestry a zaroven Vas prosim o rady ci napady jak situaci resit.

Moji neteri je 9 let, ma 18 leteho bratra, je z uplne fungujici rodiny, vcetne sirokeho pribuzenstva. Mozna trochu rozmazlovana, ale zadny extrem.

Pred Vanocema zacla trpet fobii z nemoci, presneji ze prestane dychat. Vyzadovala nekolikrat denne poslechnout dech, tep,… Byli nekolikrat u lekare i u dvou psychologu.
V zapeti na to zacla odmitat skolni dochazku, sileny plac, nespoluprace, odmitani vylezt z auta, proste sceny, jak doma tak pred skolou. Nepomohlo po dobrem ani po zlem.

Ve skole k sikane jiste nedoslo, je to mala skola a ona neni ten typ, co by si toto nechal pro sebe.
Kdyz uz se ji podari do skoly dostat, chova se dle ucitelky normalne. Pry to je truc. Tvrdi ucitelka, ja si to myslim take. Ale co s ni?

Kdyz si jeste na neco vzpomenu, tak info doplnim.

Predem dik za nazor, rady, zkusenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
16.2.11 13:10

No tak bych rekla, ze se ji libi pozornost rodicu (komu ne) a ze se ji nechce do skoly (komu ne). Proste se snazi tam nedostat, kdyz uz tam je, tak vidi, ze uz nema sanci a proto se chova normalne. Pokud je ve skole vsechno ok, tak bych ji tam proste, byt nasilim, dotahla a hotovo. Musi si zvykat na to, ze jsou veci, co clovek MUSI. prace, skola, skolka atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
16.2.11 13:12

No já si to taky myslím, ale zkus oblíknout 9leté dítě, které se brání. Pak si klekne na kolena a prosí. Nepomuže a ni výprask :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
16.2.11 13:13

Já jsem ségře radila totéž co ty, ale prý to nejde :nevim: nejhorší je, že je tím strašně ničí a vyčerpává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
16.2.11 13:21

A v těch návštěvách dětské psychologické poradny pokračují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
16.2.11 13:22

a ta šikana fakt nikdy nebyla? Já mám teda dojem naprosto jiný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
16.2.11 13:28

ja tohle zkousela praktikovat ve skolce, nikdo mi tam nic nedelal, ale chtela jsem byt s mamou, byla jsem jednou dele nemocna a zjistila, ze proste mama se mnou doma byt muze, pak jsem zacala ve skolce trpet cimkoliv, jen aby si pro me mama prisla a sli jsme spolu domu......delala jsem neuveritelny divadlo, umela jsem si vsugerovat i teplotu :-P
mama prohledla, parkrat me do skolky odvedla neoblomna babicka a bylo po srande

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
16.2.11 13:53

To záleží, ale já bych v první řadě šla do odborníka (psychiatra), protože ta fobie z nemoci může značit širší problém.

Protože, kdyby to bylo jen o pozornosti a manipulaci s rodiči, určitě by to klidně i v menší míře dělala dříve…jsou to takové akce typu…teď zrovna chci pít jedině kakao, jak se nevyhoví, je konec a podobné…chci čůrat do nočníčku, ale pod stolem…musím kreslit zrovna pastelkou, která není…je toho strašně moc, manipulátoři začínají maličkostmi a rozšiřují postupně, někteří až do extrému (lpí na věcech, aby byly stále na stejných místech, tvoří si rituály)

Ale tohle může být strach z čehokoli, pokud se bála, že nebude moci dýchat, může to být tím, že si uvědomila, že existuje smrt a konec života a VELKÉ NAPŘÍKLAD: že se bojí, že někdo z rodiny umře, zmizí,…během toho, když s ním zrovna nebude…
ale to chce, aby zjistil odborník, v čem je problém…dětská dušička je ošemetná věc

držím palce, ať se to co nejdříve vyřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
16.2.11 14:10

V návštěvách pokračují.

Strach z nemoci už tu není, to překonala, pomohl její oš. lékař, taky tak napul psycholog. Je moc hodný.

Jinak pro psychiatra jsem byla též, ale teď mi to přijde jak bojkot.

Ona u doktora slíbí hory… ale pak jak dojde do tuhého, je to mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
16.2.11 14:42

A šikana na 99% nebyla, fakt si myslime, že by nám to řekla :nevim:

Jinak i dost zhubla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
16.2.11 15:23

a zkusil s ní někdo promluvit? a co ona na to říká? co říká učitelka? nestalo se něco? neprobírali něco ve škole co se týká nemocí a tak?
asi na té pozornosti něco bude… ale podle mě je to už velká holka s tou by se snad dalo promluvit ne? domluvit a pochopí to!… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
16.2.11 15:28

přijde mi, že někdy děti reagují i na věci co bychom se nám zdáli banální. např. učitelka mohla vykládat látku o něčem co se týká lidského těla, nemocí, či např. o anorexii a připodobnila nebo uvedla nějaký odstašující případ, který na ní zapůsobil.. nebo někde viděla něco v televizi, ale pořád si myslím, že by mohla už říct když ne rodičům tak odborníkům..
no snad se podaří a změna přijde.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
16.2.11 20:26

Ten prvotni strach z nemoci nejprve zapricinil jeji bratr, bral ti jako legraci :zed:
ale rekla bych, ze to uz je prekonane, uz nevyzaduje neustalou kontroluca ujistovani ze je zdrava. Ted uz je „jen“ ta skola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
23.2.11 08:48

Ahoj, tak dnes se to vyhrotilo do uplneho extremu. Neter udelala silenou scenu, zacla se se segrou prat :-( dokonce si pro ni sla do auta i reditelka a nic. Už nevíme jak dal :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
23.2.11 09:22

taky jsme mysleli, že by nám přítelův syn o šikaně řek, měli jsme i podezření a tak se ho vyptávali, neřek nic, ani ve své rodině až když měl denně ze školy v trenkách naděláno, tak řek, že ho v družině trápí. Sám řek, že neví, proč to neřek a my jsme si mysleli, že by to řek. To jen tak, i když tady asi o šikanu nejde. Ale netuším proč, děcka to neřeknou, i když mají vztaky s rodiči dobré. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí